Automobilių gamintojai desperatiškai ieško išeičių iš didžiulės krizės - vieni knisasi savo tiekimo grandinėse, kiti prašo vyriausybės pagalbos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

laimius 2021-03-21 12:39
Na vyriausybės tokią problemą manau išspręstų gan greit. Tarkim kas sukuria didelę paklausą, bet niekaip neužsipildo - tai kripto valiutos. Dėl jų kainos sukilo kartais ir paklausa milžiniška. Va tarkim atsišvelgtų į tarša kurią sukelia kripto valiutos - išnaudojama elektros kaip kai kurių šalių vien ant atskirų valiutų kasimo. + valiutos dažnai naudojamos kaip nelegalioms veikloms. Pažiūrėkit scamerius visokius - jie pinigus perveda kriptovaliutomis dažnai. Pinigai už kontrabandas ir pan. Tad užtektų paskelbti apie svarstymą uždrausti atsiskaityma EU ar kokioje JAV ir kainos, bet to pasekoje naujų vaizdo plokščių ir komponentų paklausa (net laptopai tam naudojami...) kristu dramatiškai. O muskas - niekšas kai paskelbė kad leis už kripto valiutas įsigyti automobilius labai paskatino ir sukėlė kainų šuolį.
kestutisz 2021-03-21 14:04
Esmė yra čia - „Jaguar Land Rover“ nusprendė tai pakeisti. Kompanija atidžiai peržiūrėjo visas savo tiekimo grandines, kad apskritai sužinotų, iš kur atkeliauja mikroprocesoriai. Tuomet buvo deramasi su gamintojais ir dabar JLR gali pasigirti, kad lustų krizės poveikio nejaučia." Tata Motors tiesiog arčiau žemės ir suprato, kad mikroschemos ne ant medžių auga. Ir ne vyriausybė kaip Vokietijos gamintojų atveju turi priversti privatų verslą gaminti kažką ko jiem reikia. Ne komunizmas koks, nors pala, su tokia politika tai jau labai pažengta ta kryptimi... Net Tesla gi gyrėsi, kad sudizainino ir gamins savo plokštes, kurios bus gerokai greitesnės už tiesiog grafinius lustus. Daugiau nelabai kam ir reikia tokių pajėgumų, mažai ten kas fantazijų apie autonominius auto turi. Išvis įtarčiau, kad trūksta tų detalių, kurios yra jau baisiai senobinės, automobilio kūrimo ciklas yra gerokai lėtesnis nei tiesiog PC'iuko po stalu tai gal gamintojui tiesiog neapsimoka laikyti proceso kai gali kepti naujesnius ir brangesnius, kuriuose šiandien nuostabiai perka.
conjurer 2021-03-22 18:19
Asmeniškai nepritariu tokiam čipų peralokavimui. Daug žaliau yra gaminti kompiuterių dalis, nei krūvą naujų automobilių. Be to čia išsikalinėjimas, kai automobiliui reikia naujausių moderniausių čipų, tai ką jie daro gali veikti su senais čipais kuriuos gaminti gali beveik bet kas. Aišku kaip visada kalti programuotojai, nes nebemoka rašyti kodo lėtesniems procesoriams. Bet kuriuo atveju džiugu kad pagaminta mažiau automobilių. Bent vienas ekologijos mūšis laimėtas.