Ir ką jis sau galvojo? Po sėkmingų 7-erių metų slapstymosi vienos galingiausių kokaino mafijos narių buvo sugautas... „Youtube“  ()

Marcas Ferenas Claudeas Biartas - pakankamai garsus italų nusikaltėlis, tikrų tikriausias gangsteris, kuris jau kurį laiką slapstėsi nuo policijos. Tačiau italų pareigūnai jį rado ne kur kitur, o „Youtube“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Biartas, kuris, kaip įtariama, yra 'Ndrangheta mafijos šeimos narys, slapstėsi nuo 2014 metų. 'Ndrangheta šeima yra labai galinga ir kontroliuoja kokaino srautus didžiojoje Europos dalyje. Kai Biartas sužinojo, kad yra ieškomas dėl narkotikų platinimo, jis pasitraukė iš šalies ir apsigyveno Dominikos Respublikoje. Tik italų pareigūnai to nežinojo.

Greičiausiai tie 7 slapstymosi metai Biartui pabodo. Nors gangsteriui pinigų netrūko, jo gyvenimas tikriausiai buvo šiek tiek per daug nuobodus, todėl jis ėmėsi naujos veiklos - kulinarinių vaizdo įrašų kūrimo „Youtube“ platformoje. Biartas ir jo žmona mokė žiūrovus gaminti įvairius itališkus patiekalus.

 

Žinoma, patyręs gangsteris savo veido nerodė. Tačiau italų pareigūnai jį vis tiek atpažino - viename vaizdo įraše pastebėta Biarto tatuiruotė. Kovo 24 dieną Biartas buvo sulaikytas Interpolo pareigūnų ir netrukus buvo pargabentas į Italiją.

Teigiama, kad bėglys Dominikoje gyveno taikų gyvenimą ir mafijos šeimos buvo laikomas pasitraukusiu nariu. Tačiau šiais laikais pasislėpti sunkiau, ypač kai nori žmones mokyti maisto gaminimo meno. Gal turės tokią galimybę kalėjime.

 

Tai, beje, nėra pirmas kartas, kai socialiniai tinklai padeda pričiupti nusikaltėlius. Vagis Jamesas Tindellis išvengė kalėjimo su sąlyga, kad gydysis nuo priklausomybių. Visgi, jis pabėgo iš Oregono valstijos ir socialiniuose tinkluose vis erzindavo policiją, dažnai pranešdamas, kaip jam sekasi keliauti. Jį sučiupti net nebuvo sunku. Tuo tarpu 19 metų plėšikas Jonathanas Parkeris prie „Facebook“ prisijungė dar tuose namuose, kuriuos apvaginėjo. Ir pamiršo atsijungti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()