Kas žmones labiausiai atbaido nuo elektromobilių? Pasirodo, tai nėra tarp įkrovimų įveikiamas atstumas  ()

Elektromobilių pardavimai sparčiai auga, tačiau jie vis tiek yra toli nuo to lygio, kokį norėtų matyti aplinkosaugos entuziastai, elektromobilių gamintojai ir politikai. Manoma, kad žmonės bijo rinktis elektromobilius dėl technologinių jų trūkumų - ilgo įkrovimo laiko, prastos infrastruktūros, trumpo tarp įkrovimų nuvažiuojamo atstumo. Tačiau naujas tyrimas rodo, kad didžiausia priežastis nevairuoti elektromobilio nėra technologinė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reuters“ paskelbė naujos apklausos rezultatus, kurie rodo, kad pagrindinis nuo elektromobilių atbaidantis veiksnys visgi yra kaina. Apklausti 7500 žmonės iš skirtingų pasaulio vietų - Prancūzijos, Italijos, Jungtinės Karalystės, JAV. Rezultatai parodė, kad žmonės svarsto įsigyti elektromobilį, tačiau tam nesiryžta dėl to, kad jie tiesiog yra brangūs.

Daug elektromobilių gamintojų stengiasi užmaskuoti savo mašinų kainas po įspūdingomis technologijomis. Suprask, taip, tai yra brangus automobilis, bet už tą kainą gausi labai daug. Tačiau žmonėms dažnai nėra reikalingos robotizuotos durelės, automatiniai įkrovimo lizdo dangteliai, kalbantys virtualūs asistentai. Daugeliui pakanka pakankamai kuklių automobilių, o elektromobilių šiame rinkos segmente nėra daug. Pigesni elektromobiliai jau dažnai turi ir mažesnę bateriją ar neturi kai kurių naudingų funkcijų.

 

69 % apklaustųjų teigė, kad už elektromobilį sutiktų mokėti 500 dolerių daugiau nei už analogišką automobilį su vidaus degimo varikliu. Žinoma, elektromobiliai yra žymiai brangesni. Tiesą sakant, jie būtų dar brangesni jei ne vyriausybių parama, skatinanti elektromobilių pardavimus. Didžiausią paramą Europoje skiria Rumunija - ten elektromobilių pirkėjai gali tikėtis iki 9200 eurų kompensacijos.

 

Maždaug pusė visų apklaustųjų svarstytų elektromobilio įsigijimą. Šis skaičius nuolat auga. Net ir nuvažiuojamas atstumas ar įkrovimo stotelių tinklas žmonių taip nebegąsdina. Elektromobiliai dažniausiai tarp įkrovimų gali įveikti 320-400 km. Kasdieniams poreikiams to visiškai pakanka, o ir ilgesnėse kelionėse įmanoma su tuo išsiversti. Tačiau kaina stipriai stabdo elektromobilių paplitimą ir prireiks laiko, kol tai bus išspręsta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(47)
(13)
(34)

Komentarai ()