Netrukus prekių siuntimasis iš trečiųjų šalių pabrangs: dalį prekių įsigyti bus nebenaudinga - kaip viskas keisis ir ką svarbu žinoti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ZeroFM 2021-04-22 15:47
Debilizmas kvadratu blem ... Kokie nesurenkami pinigėliai jei analogiškų prekių lietuvoje nėra
who 2021-04-22 16:01
Liūdniausia kad tam nebuvo pasiruošta, nėra supaprastinto deklaravimo, kad ir elementarios interneto sist. Dabar mutinės bus perpildytos, pelnysis išmuitinimo tarpininkai. Galėtų čia atsirasti tema, su ES e. parduotuvių sąrašu, kur siunčia į LT be muito ir pvm.
conjurer 2021-04-22 16:15
Na jei man nereikės rūpintis dėl siuntos iš ebay, o kaina pakils 21%, kodėl gi ne. Bet spėju kažkas pasišiks, nes valstybinis IT lietuvoje yra paskendęs šūdas (šūdas nes nebuvo backupo, o paskendęs, nes buvo paskendęs), ir reikės vėl pačiam važiuoti kur nors pildyti durnų lapų. ZeroFM, tu supranti, kad toliau galėsi pirkti, tik dabar mokėsi pvm, kaip pvz pirkdamas ką nors iš kiosko? Jei analogiškų prekių nėra, tai nebus kito pasirinkimo, jei jų yra lietuvoje, ir PVM išlygins kainas, tai pagelbės lietuvių verslams su konkurencija. ES manau ir taip siunčia visur be muito, gi ES. Bet va su UK dabar reikės sąrašo, nors gal parduotuvės pradės pačios skelbtis, kad apmoka mokesčius. Kartais naudojuosi https://thepihut.com/ (Beveik visko randu pigiau nei lietuvoje), tai aktualu. Įdomiau kaip bus su ebay, kur pirkti gali iš mažų verslų, ar pavienių žmonių išparduodančių šlamštą.
who 2021-04-22 16:22
LT gan nemažai paslaugų veikia el. erdvėje, nesam beviltiški. Daug kas kurta pirmą kartą, ir nemaža dalis jų toliau tobulinama. Dar faktas, kad didelė dalis sistemų ar jų dalys kurta per privačius rangovus, valstybinis tik projektų valdymas.
conjurer 2021-04-22 16:51
Na kodėl. Jei sistema bus bloga, ją bus galima "uždusint" su pigiom prekėm. Užsisakei 1 euro prekę, kuo didesnių matmenų. Muitinė atsiunčia nesąmonių, ir jas ignoruoji. Refundini prekę. Užsisakai dar 100 tokių. Gal iš kažkurio pardavėjo praeis be problemų. Iš kurių ne, visus refundini. Kaip pirkėjąs daug nenukentėsi, ir visa žala eis pardavėjams arba muitinėms, kol tie ar tie turės problemų. Straipsnyje minima kad viskas veiks automatiškai. Kaip suprantu jei siuntėjas nesumokėjo muito, prekės kaina bus padauginta iš 0,21 ir šią sumą turėsi sumokėti pašte. Šūdukas iš ebay kuris kainuoja 1 eurą, šiuo atveju kainuos 1,21 euro, bet ne 5 eurus, kaip parduotuvėje. Kartais prekės iš ebay užtrunka ilgiau nei du mėnesius. Aš jau būnu už ją atgavęs pinigus, ir dar po kelių savaičių ji ateina. Pagal sekimo informaciją, Lietuvoje pusantro mėnesio guli. Taip kad mano didžiausia baimė, kad nesugebėsim su tuo susitvarkyti, o dėl nepatogumo atsiras daug žmonių tyčia ir netyčia "dusinančių" sistemą dėl savo įpročių.
who 2021-04-22 16:54
Jeigu tai tiesa, dar nėra taip blogai. Ta prasme, jei Ebay pardavėjas sumokės mokesčius (arba bus galima sumokėti pašte) ir nebus tampymo po muitines. Bet man sunku tuo patikėti.
Zdarovas 2021-04-22 17:23

Zdarovas 2021-04-22 17:24
kaip dabar pelnosi muitine vien, kad siaip sau laiko siunta kad tik kapsetu pinigai uz dienas praleistas ten, tai dar baisiau bus dabar...
HardAxe 2021-04-22 17:28
ir atsiras prierašas, "į Lietuvą nesiunčiam".
conjurer 2021-04-22 18:01
Manau gali ne tik Lietuvoje būti tokios problemos, o ES kinai neatsisakys, čia per didelė ekonomika. Be to tik maža dalis prekių taip užstringa. Bendrai toks įstatymas yra reikalingas, nes jo nebuvimas yra nesąžiningas Lietuvos verslininkams. Kai abiems sumokėjus PVM, lietuvių verslininkų kainos bus didesnės, tada bus išskirtinai jų problema. Be to reikia mažiau maitinti kiniją, kažkokiais būdais. Kad ir kaip žmonėms patinka pigūs šūdukai, kinijos palaikymas dabar yra praktiškai nacistinės vokietijos palaikymas. Daugumos šalių, atliekančių genocidus neturime galimybės palaikyti, bet beveik visas pasaulis remia kinijos musulmonų masinę sterilizaciją.
kestutisz 2021-04-22 18:13
Tai ir toliau pirksi viską iš Kinijos. lygiai taip pat maitinsi, tik gal ryžių dubenėlius mažesnius uždirbs patys prispaustieji - nes tada ES stambesni lariokai galės geriau derėtis kai smulkus pirkėjas negalės sumokėti tiesiai be tarpininkų. P.S. Šiaip dar muitas būtų dzin, pvm - nu so so, abydna jį tik mokėti ir ten ir čia. Nu bet tas išmuitininimas, tiksliau ta mokama "paslauga". Kiek ten dabar - 8e pašte? O aš pripratęs vieną (nu ok 10 nes vistiek centai) detalytę imti iš vieno nes žinau kad greičiau atvažiuos, iš kito - nes tik jis teturi. Ir bendroj sumoj už kiekvieną voką kur dabar į pašto dėžę įmeta susimokėt 10x vertės? Nx :) O stambūs daiktai... biurokratai dar tiesiog "nepastebėjo"(?) kad jau dabar važiuoja iš Lenkijos, Čekijos ir pan sandėlių. Kartais kinai net susipainioja ir atsiunčia "iš Tadžikistano", nes galvoja gal kad Rusijon :)
Talkatif 2021-04-22 21:51
Lietuvos muitinė jau atnaujino savo servakus iš 386 į 486 ar tik senus apsilopė?
iPienius 2021-04-22 22:13
jau dabar tas pats aliexpress leidzia pasirinkt, kad siustu is Lenkijos.o realiai, tai gali is bet kur ta preke ateit
bahuriux 2021-04-23 01:37
Tai iš ES sandėlių be muitų bus galima atsisiūsti, taip kaip ir iki liepos 1?
nemesis 2021-04-23 06:17
Aš tai suprantu kad nebebus jokių išmuitinimo mokesčių. UK tas kas pas mus įvyks nuo liepos 1d. visoje EU, jau įvyko. Perki preke už 10€ ir iškart deda 2.1€ mokesčių. Manau ji pasieks lt, kas kažkelintą patikrins ar sumokėti mokesčiai, ar jos vertė realiai sutampa su nurodyta ir tiek žinių. Viskas kas reikalinga deklaravimui jau bus su siunta...
vardasas 2021-04-23 06:43
Kol vieni verkia kiti atranda aukso kasykla