Kaip suomių kareivis, bėgdamas nuo rusų, suvartojo 30 kartų didesnę metamfetamino dozę: beprotiška ką jis tada sugebėjo padaryti (Foto, Video)  (2)

Antrasis pasaulinis karas kupinas neįtikėtinų ir keistų istorijų. Viena tokių nutiko vienam suomiui kareiviui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-07 Kaip suomių kareivis, bėgdamas nuo rusų, suvartojo 30 kartų didesnę metamfetamino dozę: beprotiška ką jis tada sugebėjo padaryti (Foto, Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1944 m. kovo 18 d. Suomijos slidinėjimo patrulių būrys buvo už Rusijos linijų, kai jie buvo užpulti. Jiems pavyko pabėgti, tačiau rusų kareiviai persekiojo vyrus.

Esant vis dar giliai priešo teritorijoje, šansai ištrūkti suomių kareiviui neatrodė geri. Pajutęs išsekimą, suomių kareivis Aimo Koivunenas prisiminė, kad kišenėje turėjo visas karių būrio pervitino (dar žinomą kaip metamfetaminas) atsargas.

Šis narkotikas tuo metu buvo duodamas kareiviams, kad jie išliktų budrūs budėdami. Jis nenorėjo jų visų išgerti, tačiau persekiojant ir šaltyje buvo sunku išimti atskirą piliulę, ypač dėvint kumštines pirštines.

 

Netrukus jo energija padidėjo, nenuostabu, nes jis ką tik išgėrė 30 kartų didesnę metamfetamino dozę, nei buvo numatyta. Koivunenas, vadovaudamas kariams ir braudamasis per sniegą, padėjo visam būriui gerokai paspartėti. Tačiau negalima perdozuoti tokios didžiulės dozės ir tikėtis, kad vienintelis šalutinis poveikis bus tik energijos antplūdis. Netrukus jis pradėjo pastebėti, kad jo regėjimas iškreiptas ir jis praranda sąmonę.

Kitą rytą pabudęs Koivunenas buvo už 100 kilometrų, neturėjo amunicijos, maisto ir buvo visiškai vienas atsiskirtas nuo savo patrulio.

 

Koivunenas atsikėlė ir ėmė toliau slidėmis brautis per mišką. Jo apetitą užgniaužė narkotiko poveikis – jam pasisekė, nes trūko maisto. Per kelias kitas dienas jis išgyveno valgydamas pušies pumpurus ir visiškai neapdorotą mažą sibirinį kėkštą, kurį jam pavyko pagauti.

Vis dar veikiamam metamfetamino, jam pavyko pabėgti iš SSRS kariuomenės apsupties, bet užlipo ant minos. Sužeistas jis pragulėjo savaitę, kol suprato, kad jokia pagalba neateis. Jo ryžtas ir nerimą keliantis metamfetamino kiekis jo sistemoje padėjo jam išgyventi ekstremaliomis sąlygomis.

 

Slidinėmis nukeliavęs daugiau nei 400 km, jis buvo rastas ir paguldytas į netoliese esančią ligoninę. Gydytojai nustatė, kad jo širdies ritmas buvo įspūdingas (bei keliantis nerimą) ir siekė 200 dūžių per minutę, o jo svoris siekė vos 43 kilogramus.

Bet jis išgyveno ir sulaukė 71 metų, vis dar negalėdamas prisiminti, kaip slidinėdamas per mišką atsidūrė toli nuo savo būrio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(145)
(16)
(129)

Komentarai (2)