Neįtikėtinas faktas: Paryžiuje nėra nei vieno STOP ženklo – kaip šis didmiestis nepapuola į transporto chaosą? (Foto, Video)  (4)

Esame įpratę kai kuriose sankryžose matyti STOP ženklus, tačiau Prancūzijos sostinėje jų tiesiog nėra. Kaip tada didmiestyje susitvarkoma su transporto eismu?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nesvarbu, ar gyvenate dideliame mieste ar ne, vairuoti didmiestyje visada šiek tiek kelia stresą. Laviravimas automobilių jūra, vienos krypties gatvėmis ir šviesoforais gali kelti įtampą, net jei esate patyręs miesto vairuotojas.

Paimkime, pavyzdžiui, Paryžių, Prancūziją. „Šviesos miestas“ garsėja savo chaotiškais keliais, įskaitant didžiulę magistralę – Eliziejaus laukus, ir „Étoile“, arba „žvaigždę“, didžiulį eismo žiedą, jungiantį ne mažiau kaip 12 atskirų kelių (rato viduryje esančioje aikštėje stovi garsioji Triumfo arka). Net kruizas po Seną gali būti chaotiškas. Todėl atrodo, kad STOP ženklai mieste bus būtinybė – ir vis dėlto mieste jų nėra nei vieno.

Paryžiuje automobiliai nesustoja jokioje sankryžoje be šviesoforo. Dešinėje pusėje esantys automobiliai turi pirmumo teisę tiek įprastose sankryžose, tiek eismo žieduose. Nors Paryžiaus mieste yra daug eismo ženklų, raudonųjų aštuonkampių tarp jų nėra.

 

Nors STOP ženklų ir nėra, tačiau daugybė kitų ženklų neleidžia Paryžiaus gatvėms pasinerti į chaosą. Vienas iš labiausiai paplitusių yra apskritas raudonas ženklas su balta linija „įvažiuoti draudžiama“ (liaudyje vadinamas „plyta“), nurodantis vienos krypties gatvę. Taip pat yra daugybė ženklų „sukti į kairę draudžiama“.

Vis dėlto Paryžius ne visada buvo metropolis be STOP ženklo. Remiantis Paryžiaus policijos pranešimu, miestas vienu metu turėjo vieną tokį ženklą.

Jis stovėjo prie statybos objekto išvažiavimo Quai Saint-Exupéry gatvėje palei upę, Paryžiaus 16-ajame rajone, miesto pakraštyje. Nepaisant šio ženklo unikalios pretenzijos į šlovę, atrodo, kad niekas į tai nekreipė didelio dėmesio – nes jis staiga išnyko. Kažkada tarp 2012 m. gegužės mėn. ir 2014 m. rugsėjo mėn. STOP ženklas dingo ir niekada negrįžo. Ar tai buvo įgaliotas pašalinimas, ar vagies darbas, galime tik spėti.

 

Pamatyti kaip dabar atrodo vieta, kurioje stovėjo vienintelis Paryžiaus STOP ženklas galite „Google Earth“. Šalia ženklo „sukti į kairę draudžiama“ vis dar galite pamatyti stulpelį, ant kurio kadaise buvo STOP ženklas, o dabar pakabintas gatvės pavadinimas.

Todėl, jei kada nors Paryžiuje atsidursite prie vairo, įsitikinkite, kad važiuojate labai atsargiai – kaip ir bet kur kitur.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(6)
(7)

Komentarai (4)