Kanados paplūdimyje jau 14 metų išplaunami sportbačiai su žmonių galūnėmis: pagaliau išaiškėjo šių kraupių įvykių priežastis  ()

Nuo 2007 m. rugpjūčio 20 d. Sališo jūros pakrantėse JAV ir Kanadoje išplaukė nerimą keliantis žmonių pėdų skaičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per 2007–2019 m. metus suskaičiuota daugiau nei 21 pėda (paprastai vis dar batuose), kurias aptiko paplūdimio lankytojai.

Pirmąjį atvejį užfiksavo paplūdimyje bevaikštinėjusi mergaitė. Po savaitės antrają pėdą jūros išmestame sportbatyje aptiko palūdimyje vaikštanti pora. Abi pėdos buvo dešinės kojos ir 12 dydžio (EU 44).

Per ateinančius kelerius metus į krantą buvo išplauta daugiau pėdų ir beveik visada sportbačiuose. Istorija atkreipė viso pasaulio žiniasklaidos dėmesį. Kai kurie spėliojo, kad laisvėje yra serijinis žudikas arba, kad mafija kūnus šalina klasikiniu būdu.

 

Ir visgi, šie keisti nutikimai niekaip nesusiję su nusikaltimais. Paaiškinimas yra daug paprastesnis – tai dėl avalynės pramonės pokyčių.

Kai žmogaus kūnas po nelaimingo atsitikimo (buriuojant, plaukiojant ar dėl savižudybės) nugrimzta į vandenyno dugną, jį greitai aptinka vėžiagyviai, kurie mieliau dorojasi su minkštesnėmis kūno dalimis, o ne kietais šiurkščiais gabalais.

Žmonių atveju, minkštos dalys yra mūsų kulkšnys, kurias sudaro daugiausia minkštieji audiniai ir raiščiai. Sukramtykite tai ir pėda atsiskirs gana greitai, kol dar neprasidėjo irimas. Taigi, kūnai nuskendo sveiki, o pėdas atplėšė žuvys, vėžiagyviai ir kiti jūros gyviai.

 

Kodėl šis reiškinys neįvyko iki 2007 m. (nors prieš tai pasitaikė retų pėdų plovimo atvejų)? Atsakymas paprastas – būtent tada pradėti gaminti naujo dizaino sportbačiai. Per pastaruosius kelis dešimtmečius sportbačiai yra gaminami iš lengvesnių medžiagų, todėl šie lengvai plūduriuoja.

Anksčiau pėdos nebuvo randamos todėl, kad sportbačiai buvo kitokie. Jie tiesiog likdavo jūros dugne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(24)
(45)

Komentarai ()