Lietuvoje ieškomi pramonės inžinieriai: neįtikėtiną verslą iš malkų daranti „Vli Timber“ investuoja 2,5 mln. Eur ir kuria dar 20 naujų darbo vietų  ()

Pernai sukūrusi 30 naujų darbo vietų, Anykščių rajone veikianti gamykla „VLI Timber“ plėstis planuoja ir šiemet. Į robotus, naujas gamybos linijas ir kitą įrangą per dvejus metus iš viso bus investuota 2,5 mln. Eur. Tolesnei plėtrai įmonė ieško pramonės inžinierių ir yra pasirengusi priimti dar 20 naujų darbuotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anykščių rajone įsikūrusi gamykla pirmoji Lietuvoje pradėjo gaminti specialiose džiovyklose džiovintas malkas. Daugiau kaip 90 proc. produkcijos bendrovė eksportuoja į tokias šalis kaip JAV, Didžioji Britanija, Airija, Nyderlandai ir kt. Pernai, nepaisant pandemijos, vietoje planuotų naujų 20 darbo vietų „VLI Timber“ gamykla sukūrė pusantro karto daugiau. Nors metų pradžioje dėl užklupusios pandemijos būta ir nerimo, įmonė iškėlė ambicingus augimo tikslus, sudaro vidinių finansavimo resursų ir pritraukė išorinių investicijų. 

Surasti lėšų plėtrai pandemijos metu padėjo efektyvi vadyba ir ryžtas augti

„Per pirmąjį karantiną suplanuotą finansavimą pristabdė ir verslo partneriai, ir bankai, – pasakoja Darius Lackus, „VLI Timber“ generalinis direktorius. – Tačiau matėme augančias užsakymų apimtis, didėjančias galimybes parduoti daugiau jau esamose ir naujose rinkose. Buvo akivaizdu, kad norėdami auginti verslą, turime plėstis ir investuoti.“  

 

D. Lackus džiaugiasi, kad nepaisant iššūkių ir tvyrančios nežinios pernai priėmė sprendimą toliau sparčiai plėsti gamybą. Nors metų pradžioje dalis verslo partnerių susilaikė nuo žadėto finansavimo, įmonė peržiūrėjo savo resursų valdymą, surado galimybių efektyviau organizuoti prekių pristatymą klientams, kad sandėliavimas truktų kuo trumpiau, o apmokėjimas už atliktus užsakymus pasiektų greičiau. Ir į naujas gamybines linijas bei robotus pasiryžo investuoti savo lėšas.

Įmonės vadovas tęsia, kad įvertinę gamybos organizavimą ir ryžtą augti, praėjusių metų viduryje investuoti panoro kiti partneriai. Netrukus „VLI Timber“ plėtros planai įtikino ir banko, ir ES fondų atstovus. Į naują gamybos infrastruktūrą pernai įmonė investavo 1 mln. Eur, šiemet investicijų bus atlikta dar daugiau – 1,5 mln. Eur.

Geriau išnaudoti vidinius resursus padeda įmonėje taikoma efektyvios gamybos sistema Lean.

Labiausiai ieško inžinierių, tačiau priims ir šaltkalvių, ir vadybininkų, ir gamybos darbuotojų

 

Plečiantis gamybai, prireikia daugiau kvalifikuotų specialistų – pradžioje naujai įrangai sumontuoti ir parengti gamybai, vėliau – ją prižiūrėti. Todėl šiuo metu įmonė vėl ieško naujų darbuotojų – pramonės ir gamybos inžinierių, šaltkalvių remontininkų, gamybos darbuotojų.

Prieš dvejus metus įmonė iškėlė ambicingą tikslą – per dešimt metų pasiekti 100 mln. Eur apyvartą. Tai reiškia, kad kasmet vidutiniškai reikėtų augti po 40 proc.

„Tikslo neatsisakome ir dabar, nors pandemija kiek pristabdė augimą,“ – aiškina įmonės vadovas. Pernai „VLI Timber“ apyvarta sudarė 5 mln. Eur – 30 proc. daugiau nei 2019 m. 

Šiuo metu gamykloje dirba beveik 70 etatinių darbuotojų. Iki metų pabaigos tikimasi kolektyvą paauginti iki 90-100 darbuotojų.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(8)
(0)

Komentarai ()