Tyrimas atskleidė, ar lietuviai iš tiesų dosnūs arbatpinigių ir kokia pagrindinė problema – pasiūlytas inovatyvus jos sprendimo būdas jau sulaukė sėkmės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fatalix 2021-05-25 13:29
Niekaip nesuprantu. Kaip čia yra? Kai nepalieki arbatpinigių padavėjui, į tave žiūrima kreivai. Kai palieki "arbatpinigių" gydytojui (kurio darbas daug sunkesnis ir atsakingesnis) tai į tave ne tik kreivai žiūrima gali ir teisme atsidurti.
Šaras 2021-05-25 13:40
Man arbatpinigiai viena iš žmonijos mistikų, kurių niekada nesupratau ir nesuprasiu. Palieku, nes "reikia", bet už ką nežinau. Už tai kad gerai atnešė maistą? Ar už tai, kad mažai uždirba? Ar kad maistas geras?
kestutisz 2021-05-25 14:06
Nes taip studentam galima mokėti minimumą, ir jie vistiek eis dirbti su mintimi į "arbatą".
conjurer 2021-05-25 14:13
Nes yra darbuotojai, kuriuos išnaudoja už mažą atlyginimą, ir arbatpinigiai yra vienintelis būdas užtikrinti kad į tavo maistą nebus prispjaudytą.
Staska 2021-05-25 14:20
,, ir arbatpinigiai yra vienintelis būdas užtikrinti kad į tavo maistą nebus prispjaudytą. " Tai, kad arbatpinigiai paliekami jau po to kai maistas atneštas ir suvalgytas būna
Staska 2021-05-25 14:27
,, Man arbatpinigiai viena iš žmonijos mistikų, kurių niekada nesupratau ir nesuprasiu." Man irgi šiek tiek mistika arbatpinigiai, kaip socialinis - kultūrinis žmonijos reiškinys Juos turėtume palikti, kaip dėkingumo išraišką už kokybišką aptarnavimą, maistą ir aplinką, nors į sąskaitą visą tai jau būna iskaičiuota, maitinimo ir apgyvendinimo įstaigų sąskaitose. Gaunasi, kad papildomai sumokame aptarnaujančiam personalui prie atlyginimo, tai ko jiems nenori mokėti darbdavys.
Šaras 2021-05-25 14:40
Bet kad daug kas mažai uždirba.. Kodėl pvz. maximos kasininkams nepaliekam?
Fatalix 2021-05-25 14:42
Yra šimtai profesijų kurių darbuotojai gauna mažus atlyginimus tai kodėl arbatpinigių negauna valytojai, paštininkai, sanitarai, braškių skynėjai etc. O su maisto kokybe padavėjai visai nesusiję, viską atlieka virtuvės darbuotojai. Nebijai kad jie prispjaudys Tiesiog kvaila amerikietiška tradicija, kurios dauguma laikosi per daug nemąstydami.
conjurer 2021-05-25 14:55
Pilnai pritariu, žmonių išnaudojimas už mažą atlyginimą dažnai veda link problemų. O arbatpinigiai tai kartu ir sukčiavimas maisto kainom.
Staska 2021-05-25 15:32
,, Na taip, nes jei bus prispjaudyta, žmogus gali pastebėti ir neduoti arbatpinigių." Ne, ne arbatpinigių neduos, jei bus prispjaudyta, žmogus skundais užvers tokią įstaigą ir viskas baiksis jos greitu bankrotu, o gali ir į galva duot kokiam padavėjuim ar virtuvės darbuotojui dar priedo vietoj arbatpinigių O garantija, tai kokia čia garantija jeiu kažkas palieka, kažkas nepalieka arbatpinigių ir niekas iš anskto nežino kas jų paliks po fakto - paslausgos suteikimo, kai jau šaukštai po pietų ?
conjurer 2021-05-25 15:44
Nesakau kad sistema tobula.
ElniaRagis 2021-05-25 22:44
Mano mintis iliustruoja Dwightas https://www.youtube.com/watch?v=QKTQsWJlJWc
conjurer 2021-05-25 23:56
Atvežėjai savaime ima mokęstį už atvežimą, taigi jiems arbatos irgi nėra ko palikti. Na jo mąstyme yra viena didelė problema. Jei gali atsinešti maistą sau, tai ir atsinešk, tam yra valgyklos, ir jų dar likę, ir ten nėra standarto palikinėti arbatą. Jei tau atneša, tai tiesiog pasirinkai netinkamą paslaugą savo sugebėjimams (nusipirk viską išsinešimui, ir atsivežk į ofisą). Aš labiau laikausi tos nuomonės, kad darbuotojas turi būti atlyginamas taip, kad nereikėtų mokėti arbatpinigių. JAV kartais prekių kainos būna pateikiamos be pvm. Matomai mažesnė kaina įvilioja pirkėjus, o tam tikri mokesčiai sukurti taip, kad sugėdintų jų nemokančius klientus. Po to viskas transformuojasi iki to, kad tai tampa nespjaudymo į maistą mokesčiu. Dar būna restoranų kur arbatpinigiai yra privestini, nurodyti meniu, tarkim 5%. Tokiuose realiai nebus skirtingo elgesio iš darbuotojų pusės, jei maistas tiesiog bus 5% brangesnis. Ir beje ne visada arbata keliauja tai padavėjai kuri atnešė maistą, kartais restorano savininkas privestinai juos surenka, ir darbuotojams palieka tik mažą procentą. Dabar po visų karantinų yra gera proga pergalvoti šitą sistemą. Jei rasiu restoraną prie kurio bus parašyta, kad nereikia palikti arbatos, nes darbuotojai gerai apmokami, eisiu į jį. Manau jei žmogus nestresuos darbe, bus mažiau minčių spjaudyti į maistą, mažiau nuo grindų surinkto maisto atgal iš lėkštę, ir geresnė darbuotojų nuotaika. Man tikrai labiau patiktų jei žmonės galvotų ar pirkti xbox4 ar ps5, vietoje ar užteks to procento arbatos kuris man lieka, išsimokėti buto nuomai.