Įdomybė, apie kurią tikriausiai net nežinojote: kodėl Disnėjaus animacinių filmukų personažai dėvi baltas pirštines?  (11)

Peliukai Mikis ir Minė, Ančiukas Donaldas, Pinokis bei kiti Disnėjaus personažai pasižymi vienu bendru aksesuaru – pirštinėmis. Apie žymiausius Disnėjaus personažus yra daugybė neįtikėtinų faktų, tačiau sprendimas užmauti jiems pirštines buvo gana logiškas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpas atsakymas į klausimą, kodėl animacinių filmukų personažai dėvėjo pirštines, yra tas, kad animacija yra intensyvus procesas. Siekiant sukurti visų mylimus personažus, reikia daug laiko ir tikslumo. Animatoriai norėjo šiek tiek palengvinti ir pagreitinti savo darbą keliomis technikomis ir gudrybėmis. Viena tokių strategijų buvo vietoje aštrių kampų naudoti suapvalinimus. O tai reiškė tam tikrų bruožų – pavyzdžiui, rankos – supaprastinimą, kad animacijos procesas taptų greitesnis.

 

Nepaisant to, juodai baltų animacinių filmukų laikais atskirti rankas apvaliais kraštais nuo kūnų buvo sudėtinga. Pirštinės buvo lengvas būdas išskirti rankas. Tiesą sakant, Waltas Disney‘us galėjo būti pirmasis, kuris animaciniame filmuke „The Opry House“ personažams užmovė pirštines – ir jame pagrindinio personažo vaidmenį atliko peliukas Mikis. Tačiau net ir animacijai tapus spalvota, Mikis bei kiti jo draugužiai pasiliko savo išskirtines baltas pirštines. Laimei, jos niekada nepateko į draudžiamų dalykų Disnėjaus filmuose sąrašą.

 

Waltas Disney‘us ne tik stengėsi savo animaciją išlaikyti paprastą, bet ir kaip teigė savo biografui Bobui Thomasui, pirštinės egzistuoja dar ir dėl kitų priežasčių: pavyzdžiui, siekio sužmoginti pelę. Tačiau jo teigimu, penki pirštai tokiam peliukui atrodė per daug, todėl vienas buvo atimtas – tad reikėjo animuoti dar ir vienu pirštu mažiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(2)
(15)

Komentarai (11)