„Toyota Mirai“ parodė, kiek gali nuvažiuoti su pilnais vandenilio bakais - elektromobiliams toks rezultatas sunkiai įkandamas (Video)  (4)

„Toyota Mirai“ yra labai retas vandenilinis automobilis. Tai yra „Toyota“ bandymas pasiūlyti alternatyvą elektromobiliams. Galbūt vandeniliniai kuro elementai ir neprigis mūsų kasdieniame transporte, bet antros kartos „Toyota Mirai“ vis tiek ką tik pademonstravo savo galimybes, pasiekdamas rekordinį kelionės ilgį tarp vandenilio papildymų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-06-01 „Toyota Mirai“ parodė, kiek gali nuvažiuoti su pilnais vandenilio bakais - elektromobiliams toks rezultatas sunkiai įkandamas (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antros kartos „Toyota Mirai“ bakuose telpa 5,6 kg vandenilio. Jis keliauja į vandenilio kuro elementą, kur susitinka su deguonimi iš aplinkos. Įvyksta reakcija, kurios metu išskiriama energija ir vanduo. Vandens garai keliauja į aplinką, energija - į elektrinius variklius.

„Hyundai NEXO“ anksčiau siekė šio rekordo ir nuvažiavo 778 km. „Toyota Mirai“ šį rekordą ne šiaip pagerino - NEXO skaičiai buvo nupūsti į pakelės griovį į pietus nuo Paryžiaus.

Kelionė prasidėjo gegužės 26 dieną. Trys vairuotojai pasikeisdami vairavo „Toyota Mirai“ viešo naudojimo keliuose. Žinoma, vairuotojai stengėsi tausoti automobilio resursus, bet atviruose keliuose visada pasitaiko ir eismo sunkumų, bėgėjimosi ir stabdymo ruožų.

 

„Toyota Mirai“ rekordas - 1003 km. Automobilio kompiuteris prognozavo, kad „Mirai“ galėtų nuvažiuoti ir dar 9 km. Ir tai yra išties įspūdingas rezultatas. Ypač turint omenyje, kad po 5 minutes trunkančio vandenilio bakų papildymo „Mirai“ galėtų pradėti lygiai tokią pačią kelionę.

 

„Toyota Mirai“ yra technologiškai pažangus automobilis. Tačiau savo namo kieme greitai jo nepamatysite. Taip, vandenilio bakus galima užpildyti per 5 minutes, bet kur tai padaryti? Vandenilio kolonėlių infrastruktūra nėra gerai išplėtota. Vokietijoje pilni „Mirai“ bakai kainuotų maždaug 50 eurų. Be to, pats automobilis kainuoja nuo 63,9 tūkstančių eurų. Brangesnis kuras, brangesnis automobilis, nepalyginamai prastesnė infrastruktūra, ne toks sportiškas charakteris - parduoti „Mirai“ nėra lengva.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(47)
(0)
(47)

Komentarai (4)