Aliexpress nuo 2021 m. liepos 1 dienos: viskas, ką reikia žinoti apie PVM, kaip jį sumokėti, kaip siunčiamos prekės - bus daug paprasčiau nei numanėte (DUK + oficiali informacija iš muitinės + Lietuvos pašto informacija + papildyta PVM ir muitų skaičiavimo pavyzdžiu + aiški tvarka, perkant virš 150€)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2021-07-01 12:57
Dėl PVM ir Muito žiūrėkite čia, bus papraščiau: https://litarweb.lrmuitine.lt/taric/web/main_LT Aliexpress darys tą patį, ką iki šiol darydavo Amazon, iškart paskaičiuos papildomus mokesčius muitinei, ir juos pridės prie prekių vertės. Jeigu bus permoka, grąžins vėliau, kai atvyks prekės.
Šaras 2021-07-01 13:39
Šiandien pirkau iš ali, pvm priskaičiavo. Kaip suprantu tokiu atveju vistiek dar reikės paštui 1€ mokėt? Kaip, kada ir kodėl?
Sunstep 2021-07-01 19:39
Nuo spalio 1, jei bus įvestas tas mokestis.
kestutisz 2021-07-27 14:35
NU tai dabar padarys dvigubai daugiau "darbo" - anksčiau tik nurašydavo adresą kur pristatyt, o dabar kokį nors pvm kodą dar turės nurašyt...
Sauma 2021-07-27 17:43
Aš liepos 1d. pirkau iš Ali jau su PVM. Pristatė į Omniva paštomatą be jokių papildomų rūpesčių.
Šaras 2021-07-28 14:34
Jo man irgi pristatė, nieko daugiau mokėt nereikėjo. Kol kas gerai, bet neaišku kaip vėliau bus su tuo 1€.
Finalfour 2021-07-29 00:23
Juokingi jus, tiredzia cia visi del to 1 eu. Tai juk tik 1 eu, o myzat kaip del 50 eu. Visiskai px, totaliai, nuo kada 1 eu yra pinigai?
Šaras 2021-07-29 07:44
Debile tu, ne eure esmė o apmokėjimo procese. Kaip ir buvo bėda ne mokesčiuose o deklaravime. Pamėgink per muitinę pats deklaruot.
gytis13 2021-07-29 12:08
Aš pirkau prekę per Ebay, tai sumokėjau VAT, bet Lietuvos muitinė to aišku nematė, teko sumokėti PVM dar kartą. Žmonės, būkite budrūs....
vidmantas.norkus 2021-07-29 18:53
tai kad per aliexress sumoku pvm ir pastas dar kart praso ir kiek girdejau daug zmoniu del to skundzias, kame reples ar ten paste jie visai isprotejo, numeta rageli, zmones du kart forma uzpildo tai dukart liepia moket uz ta pacia siunta kosmosai kazkokie vyksta
gytis13 2021-07-30 15:59
Pasiskaitinėjau taisykles tai gaunasi taip kad jeigu Lietuvos paštas antrą kartą nuskaito mokesčius, turi kažkur siųsti dokumentus kad tuos mokesčius jau sumokėjai ir tau atseit grąžins.Taigi vartotojo problemos, plėšiam kiek norim o tu aiškinkis. O ta Ebay ar aliexpres VAT apmokėjimo paslauga tik bėdos pridarė.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-07-30 19:00
Va va ir aš jau su LP pradėjau karą. Tai istorija tokia: Gaunu email, kad turiu pateikti deklaravimo duomenis. Pirmas užkliuvęs dalykas yra tas, kad spaudžiant nuorodą kompas paklausia su kokia programa noriu ją atsidaryti. Nu ok, nurodau FF, galiausiai matau kokia ta nuoroda www.post.lt/deklaravimas Ok, nueinu ten kur reikia. Susivedu siuntos numerį, prisegu reikiamus dokumentus. Atkreipiu dėmesį, kad reikia įrašyti krovinio svorį. Kokiais vienetais neparašyta. Kadangi automatiškai šiame laukelyje buvo 2000+, tai primetu, kad gramais ir turbūt savo siuntos svorio kažkur ieškoti nereikia, nes tai kas buvo įvesta, labai panašu į tai, kas turėtų būti. Nors nežinau kas turėtų būti Sekantis laukelis - prekės vertė. Vedu tuos 399,99 (čia kaip pvz), tai galiausiai nesimato paskutinio skaičiaus, kurį įvedžiau - per mažas laukelis Galiausiai deklaravimo procesas baigtas. Sekančią dieną gaunu email, kuriame rašo: "Mokesčius reikėtų sumokėti prisijungus prie Lietuvos pašto savitarnos iki 2021-08-06 . Prisijungę spauskite: „Importo mokesčiai“ > „Pridėti siuntą“ > „Ieškoti“ > „Apmokėti“." Nueinu į jų puslapį, o ten prašo registruotis. Tai wtf??? Dekalravimui užteko siuntos numerio, o sąskaitai apmokėti reikia registruotis? Kitaip sakant susikurti paskyrą jų svetainėje! Man jos ten nichrena nereikia. Skambinu į VVTAT pasiklausti ar čia neperteklinis reiklavimas. Nelabai kuo gali padėti. Atsidarau LP puslapį, renkuosi "rašykite mums", pradedu rašyti, paskui pasirenku temą "pretenzija" ir čia rašymas baigiasi - atsidaro naujas langas, o tai, ką rašiau, eina velniop Naujame puslapyje randu taip: "skambinant iš Lietuvos 1842 skambinant iš Telia Lietuva, AB fiksuoto telefono ryšio tinkle pokalbiams taikomas galiojantis bendro fiksuotojo ryšio tinklo sujungimo mokestis 0,03 Eur. Visų pokalbių trukmė skaičiuojama sekundės tikslumu; skambinant iš mobiliųjų ir užsienio operatorių tinklų taikomas mokestis pagal operatorių nustatytus pokalbių tarifus, skambinant į „Telia“ tinklą." Tai ok, skambinu tuo trumpuoju numeriu, o ten robotukas jau sako: skambučio kaina 9 euro centai už minutę. Och jie ******* !!! Pasiklausius begalinių pasakų, pagaliau bendrauju su žmogumi - išvargusia moterimi. Matomai ir ją jau už***** visos tos "problemos". Pareiškiu, kad neketinu registruotis jų svetainėje tik dėl to, kad apmokėčiau sąskaitą. Nu ir ką - tokia sistema, kitaip negalima Galiausiai pasiūlo paprašyti pažįstamų, kurie yra užsiregistravę, kad apmokėtų... Tai čia dar didesnė varkė negu pačiam užsiregistruoti Bet vėl gi neketinu to daryti. Na kas minčių? Nes galvoju, kad nueisiu į pašto skyrių ir ten išsiliesiu ant nieko dėto žmogaus
heglor 2021-12-07 16:09
Ebay support pasake, kad problema turbut bus, kad Ebay pardavejas neatspausdino IOSS kodo ant prekes pakuotes. Ale muitinej gali neuztekti Ebay atsiusto invoice. Jei pirksit per Ebay, susisiekite su pardaveju ir paprasykite, kad atspausdintu IOSS koda ant siuntinio pakuotes.
heglor 2021-12-08 17:54
Nors tas nepadėjo. Panašu Lietuvos paštas pats turi problemų ir viską verčia klientas. Lopai.