Pildosi prieš 50 metų žmonijai pateiktas pražūtingas scenarijus: artėja pragariškai sunkūs laikai milijardams žmonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2021-07-27 12:01
visi istekliai yra riboti, o ekonomika yra butent apie ribotu istekliu perskirstyma. deja, bet nemaciau nei vieno ekonomisto, kuris kalbetu apie tai, kad dabartine ekonomika yra paremta begaliniu kilimu i virsu. iki begalybes ekonomia kilt niekaip negali, nes tai priestarauja, kadangi tiek istekliai kada nors turi pasibaigt. is principo ekonomines krizes tokioje sistemoje yra uzprogramuotos ir jos vyksta mazdaug kas 10 met. kiekviena karta krizes buna baisesnes, todel labai tiketina, kad ateis laikas ir visa sistema zlugs
Balkis 2021-07-27 12:53
dabartinis augimas yra paremtas infliacija, pinigų infliacija, net visata infliuoja, t.y. plečiasi, odar itr greitėdama dabartinės ekonomikos pagrindas yra infliacinis, visi kaip vėžio bijo defliacijos, todėl įjungę stakles spausdina pinigus. Klausimas grynai vertybinis, kuomet nuo $ skaičiavimo pereisime prie laimės indekso. Tikra jėga pasijaus kai turėdamas mažiau būsi laimingesnis, nžn gal per garantijas socialines, gal per geras viešasias paslaugas. Kai visokie banbaliai ir mados ir kt. niekiniai blizgučiai atsidurs istorijos savartyne, o atsisukę atgal paklausime kaip tiap paviršutiniškai jie galėjo taip gyventi. Tai klausimas daugiau suvokimo ar psichologinis/emonicinis, nei techninis. Esam apsidergę iki ausų, valgom dauguma mėšlą ir džiaugiamės didesniu bvp bet tikiu kad bent anūkai iš to išlips
Talkatif 2021-07-27 13:57
Nebent sukurs, kaip žmogaus smegenis pajungt į virtualų pasaulį ir ten jį stimuliuot. Kitaip kaip mielės ėsim cukrų iki bado ar šūdų tvano.
kestutisz 2021-07-27 14:26
Šitokiom fantazijom gyveno dar komunizmo statytojai - "Iš kiekvieno – pagal poreikus, kiekvienam – pagal galimybes" (ar atvirkščiai) :) Dar mama sakė buvo "svarstoma" vaikystėje už neteisingą klausimą - o tai jei visi norėsim gražiausių rūbų, o jų visiem neužteks, kas tada? :) O jei rimčiau - na buvo idealūs, tvarūs ir belenkaip ekologiški (išskyrus krematoriumus) lageriai - nacių, japonų ir kitokių ten stalinų. Visi vienodi, džiaugėsi išgyvenę dar vieną dieną.
trabantas 2021-07-27 15:33
Na ir dviprasmiškas teiginys : "Anot G. Herrington, spartus vystymasis ir vakcinų įdarbinimas COVID-19 pandemijai suvaldyti liudija, kad žmonija moka susitelkti pasaulinės krizės akivaizdoje." Reikia, kad populiacija mažėtu, o mes ją bandom išsaugoti arba turima omeny, "sėkmingai mažinam"
Benediktas 2021-07-27 16:09
Tai, kad išsivysčiusiose šalyse ta populiacija ir mažėja. Net gi gal per daug. O anksčiau irgi augo. Labiausiai Afrikoje auga dabar. Kuo vargingiau gyvena, tuo daugiau vaikų šeimos turi.
HardAxe 2021-07-27 16:19
Kuri korporacija atsisakys nesvietiškų įplaukų dėl gražesnio rytojais? Ar kuri valdžia sugebės atsilaikyti prieš virveles tampančias koorporacijas? Gera pradžia galėtų būti visuotinis tabako ir atsisakymas (kokia nauda iš jo?). Bei super prabangių gaminių stabdymas (super automobiliai, prvatūs lėktuvai, jachtos. niekas nuo to nenukentėtų, kaži kodėl vis dar juos turim? Man regis atsirėmus į resursų dugną niekas nepasikeis vartojime, tik išryškės skurdo riba ir atsiras daugiau lušnynų. Kaip pvz brazilijoj, afrikoj, indijoj nevisiem užtenka resursų. Bet turtingiesiems tai nėra problema. Kodėl tuėtų būti kitaip pas mus?
House_of_gold 2021-07-27 18:11
SW scenarijų iškart galima atmesti, realiai be reikalo išvis minimas — niekas ekonominio augimo nestabdys ypač besivystančiose šalyse.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-07-27 18:22
Na dėl tabako sutinku. Dėl vienetinių gaminių ne! Tie vienetiniai gaminiai dažniausiai yra "rankų darbo" arba dar kitaip sakant jie ir yra vienetiniai - todėl ir brangūs (brangesni už "fabriko štampofkes"). Planetos niokotojas numeris 1 yra mados industrija! Bet būtent tą mes paskutinius dešimtmečius Lietuvoje ir formuojam: naujas, madingas, stilingas... ir tau jo reikia!
M Maskas 2021-07-27 20:08
Tai gal pagaliau legalizuokim kanapes, grybukus ir kitus psichotropinius ? Nu kiek galima gi, nesupratu as
AAA000 2021-07-27 22:59
prioritetas ilgas kokybiskas gyvenimas ir mastymo lavinimas. covid krize - sutrumpejo gyvenimas. ismire patirtis ir atsakingumas. senus gi labiausiai isdusino tas viruselis. vadinas po epidemijos vel daugiau bezdzioniu bus. kur savo eilines nesamones klykaus... PVZ: nu kad ir apie kokius nors grybukus...