Elon Musk: Populiacijos susitraukimas yra „potencialiai didžiausia grėsmė civilizacijos ateičiai“  (39)

„Tarp dviejų civilizacijos baigčių – aukšta nata ar inkščiant, – ši tendencija palankesnė pastarajai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tesla CEO Eloną Muską neramina lėtėjantis žmonių populiacijos augimas.

Pirmadienį milijardierius pasidalino nerimą keliančiu Wall Street Journal pranešimu, rodančiu praktiškai nulinį JAV populiacijos augimo tempą.

„Populiacijos susitraukimas – potencialiai didžiausia grėsmė civilizacijos ateičiai,“ teigė jis — prisidėdamas prie garsėjančio choro nerimaujančių, kad pasaulyje lėtėjantis gimstamumas gali sukelti katastrofą.

Pranešime rašoma, kad tarp 2019 metų liepos ir 2020 metų liepos JAV populiacija išaugo vos 0,35 procento, ir tai yra žemiausia kada nors užfiksuotas lygis, teigia WSJ. Nenuostabu, didžiąja dalimi tai lėmė COVID-19 pandemija.

Tačiau jei ši tendencija tęsis, lėtėjantis populiacijos augimas gali būti prasta žinia ekonomikai. Darbingo amžiaus populiacijos augimas paprastai sudaro ekonomikos augimo stuburą.

Mažėjant darbo jėgos, šalies ekonomikoje gali prasidėti neramumai, įspėjo Journal, didėja infliacijos ir stagnacijos grėsmė. Tačiau mažesnei populiacijai reikės mažiau išteklių, kas, nykstant gyvenamai aplinkai, nėra blogai.

Gyvybės perkėlimas į Marsą

Anksčiau šį mėnesį Muskas išreiškė mintį, kad „populiacijos mažėjimas yra daug didesnė problema, nei žmonės suvokia,” ir kad niekas nekreipia nepastebėjo jo pastangų „parodyti gerą pavyzdį“, usilaukdamas vaiko su savo partnere Claire „Grimes“Boucher.

 

Mažėjanti populiacija taip pat gali labai apsunkinti žmonijos tapimą tarpplanetine civilizacija — o tai yra vienas iš Musko gyvenamo tikslų.

„Marsui labai trūksta žmonių, populiacija jame dabar nulinė,” pridėjo jis. „Žmonės yra kitos Žemės gyvybės globėjai. Nugabenkime gyvybę į Marsą!“

Moterims visame pasaulyje susilaukiant vis mažiau vaikų, Muskas netgi nerimauja, kad pati civilizacija galiausiai kolapsuos.

 

„Tarp dviejų civilizacijos baigčių – aukšta nata ar inkščiant, – ši tendencija palankesnė pastarajai,“ parašė Muskas vėlesniame tvite. O ekonomistai linkę sutikti.

Victor Tangermann
futurism.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(7)
(4)

Komentarai (39)