Pagaliau išaiškėjo 2019 metais ant užšalusio ežero sudegusio „Tesla Model X“ paslaptis - tai yra keisto nusikaltimo istorija  ()

2019 metų vasarį vienas „Tesla Model 3“ savininkas Vermonto valstijoje pastebėjo keistą vaizdą - ant užšalusio ežero jis pamatė sudegusio „Model X“ liekanas. Žiniasklaidoje jokių naujienų apie tragiškus įvykius nebuvo. Bet dabar, daugiau nei po pustrečių metų pašėlusi istorija pagaliau išaiškėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei pamatytumėte sudegusį automobilį, tikriausiai nuskubėtumėte pažiūrėti. Tikriausiai praneštumėte ir pagalbos tarnyboms. Ir nustebimo būtų tik dar daugiau, jei mėnesis po mėnesio jokių naujienų nesužinotumėte.

Sudegęs „Tesla Model X“ ant ežero tikrai nėra įprastas vaizdas. Ar jaunimo pasilinksminimų metu įvyko nelaimė? O gal automobilis buvo sudegintas tyčia? Buvo slepiami kito nusikaltimo įkalčiai?

Dabar, kai kaltinimai tapo vieši, jau aišku, kas nutiko. 32 metų Michaeliui Gonzalezui, panašu, teks už tai atsakyti.

Gonzalezas pirko „Tesla“ automobilius, juos gaudavo, o tada užkirsdavo kelią apmokėjimui. Kitaip tariant, jis išnaudojo elektroninę „Tesla“ automobilių pirkimo sistemą. Gautus elektromobilius Gonzalezas tuomet parduodavo žmonėms ar automobilių salonams.

Nuo 2018 metų rugsėjo iki 2021-ųjų sausio Gonzalezas įsigijo 5 „Tesla“ automobilius, kurių bendra vertė siekia apie 607 tūkstančius dolerių. Jis juos pirko Naujajame Džersyje, Niujorke, Masačusetse ir Floridoje. Pirmąją įmoką, siekiančią apie 2500 dolerių, Gonzalezas visada sumokėdavo. Tuomet likusius pinigus sumokėdavo iš tuščių ar netikrų sąskaitų. Kol tie mokėjimai buvo tvarkomi, jis atsiimdavo automobilį. Gonzalezas pabandė perparduoti 4 iš 5 automobilių. Penktasis buvo tas „Model X“.

Gonzalezo „Tesla Model X“ kainavo 152,7 tūkstančius dolerių. Jį jis atsiėmė Floridoje naudodamas jau pasiteisinusią schemą. Šįkart „Tesla“ neskubėjo tvarkyti dokumentų, nes pastebėjo, kad apmokėjimas vyksta nesklandžiai. Neturėdamas nuosavybės dokumentų Gonzalezas negalėjo parduoti automobilio, bet ilgai juo važinėti negalėjo - tuo metu jau buvo aišku, kad „Tesla“ tikrins jo mokėjimus.

 

Gonzalezas teigia, kad neketino sunaikinti „Model X“. Jis tiesiog nuvažiavo ant ledo pažvejoti, išgirdo keistą garsą ir automobilis užsiliepsnojo pats. Ar jis sako tiesą? Na, sakykime taip - prieš šį įvykį Gonzalezas spėjo apdrausti automobilį, kuris jam legaliai dar nepriklausė.

Gonzalezo keliai dabar veda už grotų. 5 pavogti automobiliai, už kiekvieną iš jų jis gali gauti iki 10 metų kalėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(9)
(16)

Komentarai ()