Rekordiniai amerikietiški kalneliai, kuriuos būtina išbandyti: net žiūrint vaizdo įrašą norisi tvirtai įsikibti į kėdę (Video)  ()

Amerikietiškiems kalneliams pasiryžta tikrai ne visi. Turinčius aukščio baimę galima suprasti, vien tokia mintis gali kaip reikiant išgąsdinti. O kaip gi jūs, kurie nebijote aukščio? Pristatome greičiausius ir aukščiausius amerikietiškus kalnelius pasaulyje. Prisisekite, važiuojam!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vandens parkuose, teminiuose parkuose ir pramogų parkuose yra vieni įdomiausių kalnelių pasaulyje. Kai kurie iš jų yra net pasaulio rekordininkai.

Jungtiniuose Arabų Emyratuose esančio pramogų parko „Ferrari World Abu Dhabi“ lankytojai gali išbandyti „Formula Rossa“ kalnelius, kurie yra patys greičiausi pasaulyje. Važiuodami jais pasieksite maksimalų 240 km/h greitį per 4,9 sekundės. Įspūdinga, ar ne?

„Kingda Ka“ nuotykių parke JAV yra patys aukščiausi „Six Flags Great Adventure“ kalneliai pasaulyje. Važiuodami jais pakilsite į stulbinamą 139 metrų aukštį.

O Australijos pramogų parke „Dreamworld“ 1997 metais atidarius „Tower of Terror“ kalnelius, buvo pasiektas greičiausių ir aukščiausių kalnelių pasaulyje rekordas. Tai pirmieji kalneliai, galėję pavėžėti 161 km/h greičiu. Kalneliai 2019 metais buvo uždaryti.

„Smiler“ kalneliai, esantys „Alton Towers“ pramogų parke Stafordšyre, Jungtinėje Karalystėje, turi net 14 inversijų (daugiausia pasaulyje), iš kurių ir vienintelę pasaulyje vadinamąją nardymo kilpą.

 

„Steel Dragon 2000“ kalneliai, esantys „Nagashima Spa Land“ pramogų parke Mie prefektūroje, Japonijoje, yra ilgiausios trasos kalneliai pasaulyje. Trasos ilgis yra 2 479 metrai, o maksimalus greitis juose 153 km/h.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(5)
(5)

Komentarai ()