Advokatas: kodėl atsisakau pasiimti savo Galimybių pasą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2021-09-15 15:07
manau visi tavo klausimai atsakyti. Jei kažko nesupratai skaityk nuo viršaus dar kartą. Jei nesupratai, teks susitaikyti, niekas dar kartą detaliai neaiškins. Neteršk forumo. Ačiū
Benediktas 2021-09-15 15:10
Neterščiau, jei conjurer nekomentuotų mano žinučių su pozicija, su kuria aš nesutinku.
mantulis 2021-09-15 15:18
Aš irgi advokatas. Ir neatsisakau pasiimti savo galimybių paso. Nežinau kodėl kiekvienas antivakseris norintis būti išgirstas manipuliuoja advokato vardu, nes iš tiesų čia nėra jokio naujo ar diskutuotino teisinio klausimo, kuris nebūtų buvęs spręstas ar nebūtų nusistovėjęs visuomenėje kaip norma. Taip, naujos taisyklės kaip ir kiekviena naujovė suskaldo visuomenę ir sukelia su tokiomis taisyklėmis nesutinkančios dalies visuomenės nepasitenkinimo bangą, bet tai tereiškia nuomonių įvairovę, o ne teisinį kataklizmą žmogaus teisių srityje. Jeigu kažkas šioje srityje nori pasigilinti - kolega čia pakankamai detaliai išnagrinėjo teisinį aspektą: https://www.teise.pro/index.php/2021/08 ... us-teisiu/ Advokatų group'se irgi buvo kilusios aršios diskusijos dėl vakcinavimo ir Vėgėlės kalbos, bet kai pateiki analogišką pavyzdį su saugos diržų segėjimo taisyklėmis - neatsiranda nei vieno, kuris galėtų duoti kokios nors teisinės kritikos tokiam "režimui" ir vairuotojo teisių varžymui. Vadinasi, čia ne teisinė problema, o virusologinė / visuomenės sveikatos valdymo. Todėl reikia klausyti tos srities mokslininkų, o ne teisininkų. O visi tie, kurie dangstosi advokato vardu ir lozungais apie žmogaus teises yra pigūs populistai. Ir apskritai homo sapiens yra per daug susireikšminusi rūšis, kuri kažkokiais pliurpalais bando paneigti, jog jai grėsmę kelia nauja gyvybės forma, kurios nebandant įveikti išmirtų didžioji dalis populiacijos. Paeksperimentuokit mintimis, kas būtų jeigu mokslininkai nebūtų nieko darę covid vakcinai sukurti. Arba nebūtų darę nieko Ebolos virusui izoliuoti ir t.t. Antivakseriai sakytų - būtume saugojęsi ir sėdėję namuose. Taip, tik neatsako po kelių metų sėdėjimo namuose sugriūtų ekonomika, o sėdėtojai namuose išprotėtų ir išpjautų aplinkinius. Vienintelis man įdomus teisinės praktikos klausimas - koks statistinio mirtingumo ir pašalinio poveikio mirtingumo santykis yra pakankamas, kad valstybė galėtų teisiškai priversti asmenį imtis sveikatos apsaugos priemonių (t.y. kad tokia valstybės prievarta būtų proporcinga). Tas taikoma ne tik vakcinavimui, bet ir kitoms priverstinio sveikatos saugojimo priemonėms tokioms kaip saugos diržai, plūdrumo liemenės atviroje jūroje, greičio apribojimai keliuose ir t.t. Bet žinant kaip veikia teismai į šį klausimą niekada nebus atsakyta matematine išraiška todėl šiuo klausimu daugiau nėra jokių teisinių diskusijų, kurios turėtų būti įdomios visuomenei.
conjurer 2021-09-15 15:54
Gali kažkaip įrodyt? Ar vėl ignoruosi mano užklausą ir kitoje temoje tą patį kalbėsi? Sakei neturi pozicijos, bet esi ryškiai antikonservas.
sub 2021-09-15 16:00
Mr. Mantuli dėkui kad nepagailėjot laiko ir surašėt tokį komentarą. Paskaičiau visą straipsnį, paktą, EŽTK dėl vaikų skiepijimo Čekijoje. Gera info, visiems rekomenduoju paskaityt. Ir pasidariau išvada: jeigu tie radikalūs antivakseriai nesusiskiepins dėl bendro tautos imunineto, o valstybė nesiims prievartos, tai mes imsimės veiksmų, kad valstybė atsakytų už tai, kad nesiėmė prievartos radikalių antivakserių atžvilgiu. Bet kuriuo atveju ateis geresni laikai, nes radikalai arba išmirs, arba jų niekur nebeįleis.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-09-15 23:03
, pirma paskaitau tavo komentarą, paskui paskaitau užrašą po juo - dar vienas šizofrenikas
sub 2021-09-16 09:47
Šizofrenija – tai lėtinė psichikos liga, kuri pažeidžia jausmų, mąstymo, suvokimo bei valios sferas. Jaučiu tamsta sumaišėte kažką, jaučiu su tuo, ką veidrodyje matot.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-09-16 09:54
Tai tu būtent taip ir elgiesi: nepateisini rasizmo, kas yra žmonių smerkimas dėl jų rasės. Bet čia pat smerki antivakserius, t.y. žmones, su kitokiu pasirinkimu. Rasizmo atveju tai vadini kvailumu ir nežinojimu, bet kas liečia skiepus, tai jau įsivaizduoji, kad esi tikras guru Kovotojas matai už sveikesnę visuomenė atsirado. Ar ne Hitleris buvo tokių pat pažiūrų - išskersti visus kitus paliekant tik "dievų rasę"? Skirtumas tarp jo ir tavęs tik tas, kad tu niekada nedrįsi imtis veiksmų, tik pašūkausi forume. Gal ir gerai - pasaulis saugus
conjurer 2021-09-16 11:52
Yra žmonių smerkimas dėl dalykų kurių jie negali pakeisti ir smerkimas dėl jų pasirinkimų. Jei kažkas nemėgsta žmonių dėl to kad jie savo elgesiu ilgina pandeminę situaciją valstybėje, čia nieko panašaus į rasizmą. Tad jūs antivakseriai nustokit vaidinti aukas. Lyginti savo "karen'iškumą" su karo nusikaltimais vykusiais antro pasaulinio metu yra mažų mažiausiai nepagarba nukentėjusių atžvilgiu.
sub 2021-09-16 12:48
Čia buvo mano komentaras: Ir pasidariau išvada: jeigu tie radikalūs antivakseriai nesusiskiepins dėl bendro tautos imunineto, o valstybė nesiims prievartos, tai mes imsimės veiksmų, kad valstybė atsakytų už tai, kad nesiėmė prievartos radikalių antivakserių atžvilgiu. Kur tu matai smerkima ir iš vis rasizmą, šizofrenike? Išmok skaityt kas parašyta, be interpretacijų, tada pasižiūrėk į veidrodį ir pamatysi šizofreniką, kuris puikiai atitinka šizofreniko apibūdinimą, ypač tą vietą kur rašoma apie suvokimą.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-09-16 17:11
Rasizmą ėmiau kaip palyginimą, t.y. tai ką pats pasirašęs savo paskyroje: "rasizmas eina koja kojon su kvailumu ir nežinojimu" O tai pagal tave čia nėra neapykanta antivakseriams? "tai mes imsimės veiksmų, kad valstybė atsakytų už tai, kad nesiėmė prievartos radikalių antivakserių atžvilgiu." Apskritai kuo tas antivakseris būtent dabar gali tau pakenkti? Gali perduoti virusą? Taip, gali! Lygiai taip pat kaip ir tas paskiepytas!!! Tai tas, kuris nesiskiepijo, turi saugotis, o ne tas, kuris pasiskiepijo. Tai vardan ko tada viskas? Dėl skaičiukų, t.y. statistikos? O gal antivakseris turi atsakyti ir už kitus antivakserius? Už tas papildomas darbo vietas ligoninėje? Tai kam tada mokesčius mokam ir išlaikom visas tas institucijas, kurios turi priiminėti sprendimus, kurie padėtų susitvarkyti su situacija? Kad šiltai sėdėtų ofisuose ir gautų algą už nieko neveikimą? Dabar gaunasi, kad valdžia susigalvojo vieną sprendimą ir tipo nėra alternatyvų. Visokiom priemonėm bando priversti visus susiskiepyti. O kas jei aš noriu natūraliai prasirgti? Tiesiog esu mazochistas, mėgaujuosi kančia ir perėjęs tą "išbandymą" jaučiuosi gyvas. Taip, galiu ir numirti ar likti luošas iki gyvenimo pabaigos. Pavojai slypi visur! Pasižiūrėk realybės šou "nuogi ir įbauginti". Ko jie ten eina? Kad uodai maleriją padovanotų? Gyvatė įgeltų? Krokodilas perkąstų? Puma užpultų? Rimtai kas tiems žmonėms negerai? Ko jie nesėdi saugiai namie ir rizikuoja savo gyvybe vardan kažko? Kodėl tu užuot sėdėjęs prie kompo neini pabėgioti? Rašai kažkokius komentarus, vienus aukštini, kitus žemini nors iš tiesų rezultato jokio. Čia net nėra jokio tikslo - laiko švaistymas. Pliurpalai ir tiek! Šiandien vieni, rytoj kiti, bet rezultatas tas pats - niekam tai nerūpi! Na nebent mums patiems. Ir tik tam, kad prastumtume dar vieną valandą veltui. Na ok, gal iš psichologinės pusės tipo su kažkuo pasikalbėjai. Nors realiai geriau būtum paskambinęs mamai Dar kartą pasikartosiu: nereikia smerkti ar kaltinti žmonių už jų pasirinkimus. Neidealizuok - pasaulis nėra tobulas, jis nėra kažkokia saugi vieta, kaip tose vaikystės pasakose. Šiandien turime COVID problemą, rytoj turėsime klimato kaitos problemą, poryt turėsime maisto ir gėlo vandens stygiaus problemą, užporyt atskris meteoritas ir visus ištaškys. T.y. problemos niekada nesibaigs! Susitaikyk ir nesmerk žmonių, kurie neatitinka tavo lūkesčių! Turi problemą - ieškok sprendimų, bet nesiskųsk! Nori pakeisti pasaulį - pradėk nuo savęs!
conjurer 2021-09-16 17:34
Ir ką tai gali reikšti? Jei aš save jau pakeičiau, bet kiti dar nepasikeitę, ką tada daryt? Foje tekstai yra skirti pamąstymui, ne argumentams.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-09-16 19:34
conjurer, klysti - nereikia. Na tu pats pagalvok kas yra žmonių smerkimas? Vat šiuo konkrečiu atveju kai kalbame apie antivakserius. Na gerai čia yra vienas kitas, bet tas pyktis nukreiptas į visą auditoriją, taip? Ką tai jiems reiškia? a) Didžioji dalis net negirdi. b) Visiems nusišikt Tai koks rezultatas? Nepasitenkinimas pačiame tavyje! Išorinis pasaulis dėl to nepasikeitė. Pasikeiti tu pats - tavyje užgimsta šūdukas. Ir tas šūdukas veikia tavo nuotaiką, keičia tavo pasirinkimus gyvenime, t.y. daro tave šiek tiek nelaimingą, piktą - nukenti tu pats! Tai ką ir sakau: nori pakeisti pasaulį - pakeisk save. Kitaip sakant "take the action", "just do it" (nike). Nori daugiau suskiepytų žmonių - dirbk ties tuo. Pravažiuok pro kaimą, pasiūlyk nuvežti iki vakcinavimo centro - 1 iš 1000 jau bus rezultatas! Pasiimk kreidelių, pažymėk kelią nuo vieno, kito namo iki vakcinavimo centro - jei kas užkibs tai jau bus rezultatas! Nepasitenkinimas, smerkimas nieko panašaus nesukurs. Tik iš tavęs pačio padarys bjaurų krieną. O va tas "take the action" yra turbūt vienintelis dalykas gyvenime, kuris turės vertę. Jeigu pataikysi su idėja, tai nuvilnys per visą pasaulį, iš kartos į kartą - tai bus tavo palikimas, dvasia gyvuosianti amžinai*. Foje dainoje galima tai išgirsti. Ir jie teisūs. Nors jie nebuvo pirmieji tai pasakę. Kad įsisavintum, sakyčiau paklausyk net ne kartą, o 10 https://www.youtube.com/watch?v=Oza7OvrE5f0
conjurer 2021-09-16 21:31
Gal tu ir teisus. Tik neatrodo kad pats tuo vadovautumeisi.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-09-16 23:10
Taip, sutinku - pastaba vietoje Prie to reikia priprasti. To nepadarysi per dieną ar per mėnesį. Turi tai "nudzulinti" per ištisus metus kol išsiugdysi įprotį būtent taip ir elgtis. Mano gyvenime tai irgi yra kažkas naujo - tuos dalykus atradau tik prieš keletą metų. Suprasdamas jų naudą ta linkme ir judu, pasidalinu patirtimi ir su kitais. Progresas tikrai yra. Ypač kai prisimenu koks smerkiantis kitus seniau būdavau. Šaipydavausi iš nereikšmingų smulkmenų. Ir tai nebuvo kartą per mėnesį - tai buvo 10* kartų per dieną - tiksliau vos ne kiekviename žingsnyje Dabar žinau, kad gyvenimas neturėtų būti toks. Nors kaip ir minėjau dar kiek anksčiau, kai labai užknisa, truputį reikia išsilieti Svarbu, kad tai nesitęstų ilgiau nei 5 minutes. Ta negatyvi emocija turi suveikti kaip koks trigeris naujo sprendimo paieškai/priėmimui. Jei su ja apsigyvensi - tai taps įpročiu. Plačiau čia, jei tik įdomu. https://www.youtube.com/watch?v=5reo3dXOicU
AAA000 2021-09-16 23:50
silpnas matyt advokatas esi lygint reikia adekvaciai. GP yra popierius. o ne reali priemone pries coronavirusa. bet kainuoja tai REALIAS sanaudas. kai tu istekliu truksta... dabar lygini su saugos dirzais. kas irgi yra reali priemone. o ne popierius. jus ten gal lyginkit adekvaciai. jei imam saugos dirzus - isivaizduok kad valdzia sugalvojo "veiksminga priemone" dirzu devejimui sukontroliuot - ivede dirzu devejimo pasa. pavadinkim DDP. ir dabar kai vaziuoji su masina - visiem rodai DDP. ar prisiseges nebetikrina - tipo "geju teises" kazkokios tam trukdo ir pan - nesuprantu as tu "paaiskinimu", kad privers ten kazka pasiskiepint. papildomai - ar kaip privers. nu nepriverte. nusipirks testa. atidelios antivakseriai. logikos nulis. ar minusine. ir lyginant toliau -deklaruojama visi atseit dabar "prisisege" vazines. juokingiausia kad galioja ir motociklams, ir arkliu vezimams, ir kur vairuotojo teisiu neturi ar isvis su paspirtuku vazineja... va tokia turim situacija su GP - tik dar blogesne. aiskiai uzsizaide mergytes valdzia. jei jus ten sito nesuprantat - nu tai tokie ir advokatai... nezinau kas ten laimejo - kuri nuomone - bet jei tavo surasytas komentare poziuris vyraujantis - nu tai ziauru ciulpimas vykdomajai valdziai kazkoks - ar kaip tada komentuot? susije matyt... profesinis susimovimas juodas... as pasiskiepijes. bet GP neimsiu jokiais budais. gali vadint mane abtiGPistu beja mane jau prievarta vercia ji issiimt!!! darbe. nes matai "patogiau" ten darbovietes valdziai kazkas kazkam irodinet. pasiunciau tegu privercia man taip tiesiog idomiau - kolkas neprivaloma issiiminet GP gal sumokes, kad issiimciau faktas kad gyvenimas su GP realiai pabloginamas!!! nenori uzsidirbt vien del pavadinimo "galimybiu" padavimo i teisma. is valdzios? cia gera proga. manau kai kurios partijos ta palaikytu.
conjurer 2021-09-17 00:04
Taip GP yra net ne popierius, o eilė simbolių. Bet lyginanti su saugos diržais sunku. Mentas gali iš tolo pamatyti, esi prisisegęs, ar ne, o virusus tik lukašenka sako kad mato, bet jam jau šiap senatvinis smegenų išretėjimas. Taigi belieka tik parodyti, kad nesenai buvai tikrintas ar skiepytas. Ar tau tiktų vietoje GP nešiotis paskutinį testą, ar skiepyjimo pažymą? Ar manai kad tavim turi tiesiog patikėti?
AAA000 2021-09-17 00:09
matai cia tau svarbu kazkam kazka rodyt. as tokio tikslo gyvenime neturiu. zinok kai ivedamas "rodymas", jis labai greit isvirsta i "p*simas". o garantiju man reikia realiu - nekvescionuojamu. kas susije su coronos kontrole. va jei testavima darytu praejimuose - tada man tiktu. tu pvz supranti, kad korona ir pavirsiais plinta? vien tas GP ciupinejimas korona potencialiai papildomai platina. padekok savo mylimiem konservam uz toki genialuma coronos valdyme medicinos istaigos beja GP neisivede. ten tikrina ADEKVACIAI. perskyre srautus "klientu". visi "nesvarus" pradzioje - tada izoliacija i svaria vienute ir testas, o tada po testo, "sergantis" arba "svarus". ir tada jau gydymas sistemoje. va cia jau yra valdymas. netobulas - bet coronos valdymas. su GP yra tik papildomas platinimas... ir diskusijos kas ten teisus del GP veikimo yra is esmes tik ciulpimas kazkam kazko. o ne diskusija... teisinga pozicija su GP pagal mane yra butent neciulpt... santykis ne mano pozicijos naudai - reikia pripazint milijonas pasirinko aktyviai ciulpt - 400k kolkas neaiskus... kiti antivakseriai arba neatitinka kriteriju...
conjurer 2021-09-17 00:24
Koks dar čiupinėjimas, skanuojamas QR kodas per atstumą. Čiupinėji savo mobiliaką, kuris yra ir taip purvinas, ar atspausdintą popieriaus lapą, kuris ir taip tavo kišenėje guli. Kaip tu darytum koronos kontrolę? Kas pagal tave būtų nekvescionuojama garantija? Ir pamiršk čia konservus, visa europa tuo užsiima. Būtų kiti, gal vos skirtūsi GP tikrinimo ribos.
AAA000 2021-09-17 00:29
vel pritempineji. ES mastu ten del keliavimo tarp valstybiu. cia daugiau logikos - nes medicinos sistemos nera bendros. visi syka, kad nepriplauktu ligoniu is isores i vidines sistemas. bet nepasitiki irgi. testavimai islike daug kur. tuos nelegalus juk irgi LR testuoja. galetu gi paprasyt parodyt GP, ar analoga tau nepikta kad nelegalais geriau rupinasi del coronos nei tavim? ir dar tu uz tai susimoki. o va tau tai GP - turek