Bitkoino kaina smuko nuo 50 000 $ iki $5 400. Netyčia  (6)

Bet panašu, reikalai normalizavosi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį kai kurie investuotojai į kriptovaliutas galėjo pastebėti, kad Bitcoino kaina nukrito iki maždaug 5 400$.

Tai būtų katastrofa, atsimenant, kad anksčiau šį mėnesį jis kainavo ~50 000$. Bet kaina iš tiesų nekrito — bent jau ne taip stipriai. Staigus nuvertėjimas buvo kriptovaliutų duomenų platformos, kuriai duomenis teikia keli Wall Street finansų gigantai, sutrikimas, praneša Bloomberg.

Vis dar nėra aišku, kiek šis sutrikimas — ir galima investuotjų reakcija į jį — atsiliepė tikrai Bitcoino kainai, kuri irgi nukentėjo, tačiau tai vis viena stulbinama tokių stambių žaidėjų naudojamos platformos klaida.

Šokinėjantis laivas

Iš tiesų, Bitcoinas trečiadienio popietę kainavo vos mažiau nei $ 44 000 [dabar – 37 705$]. Ji yra žymaus leidimosi per praėjusią savaitę pasekmė, bet netgi šis kriptovaliutų volatilumo pasireiškimas nublanksta prieš vaizdą, kurį Pyth naudotojai matė prieš klaidos ištaisymą.

 

Pyth pirmadienį parašė tvitą, kad inžinieriai ieško problemos. Sunku pasakyti, ar sutrikimas paveikė Bitcoino kainą, jei kaip nors paveikė, rašo Bloomberg.

Sutrikimą vienoje platformoje lengva aptikti, patikrinus duomenis kur nors kitur, tad, kažin ar dauguma Pyth naudojamų supanikavo ir atsikratė savo kriptovaliutos.

Kaip bebūtų, kai kurios automatinės sistemos, kurios remiasi šiais duomenimis, reaguodamos į tariamą staigų kainos kritimą, automatiškai dalį bitkoinų pardavė, teigiama tvite iš Bonfida tinklo.

Dan Robitzski
futurism.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(19)
(-4)

Komentarai (6)