Protus jaukiantis „Mandelos efektas“ – atminties klaida, ar ryšys su paraleline visata? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-10-01 14:45
Nerealiai Geras straipsnis. Mes ne pereiname iš vieno į kitą visatos variantą, bet ko gero sąmonė kažkokiu momentu persikelia iš vienos panašios į kitą truputi kitokią bet labai panašią visatą. Tarsi keliaujame per tas paralelines visatas, kaip filmuose tas įgyvendinama su mandrais mokslianiais prietaisais. Relaiai galbūt yra labai panašiai kaip vienam iš mano mėgstamiausių filmų "Drūgio efektas" ir juo labiau su keliom skirtingom pabaigom, geras režisierių triukas "iškrušti" žmonėms protą su tuo "mandelos efektu". Atmetus "fake news" manau tiesiog tai yra normalu čia tiesiog 5 dimensijos suvokimo apgraibom užuomazgos pas kaikurius žmones atsiranda. Galbūt tai evoliucijos pasekmė, juk laiką suvokiam kažkaip, nevisiškai teisingai bet kažkokiu būdu interpretuoja smegenys. Šituo domiuosi kiek save atsimenu, nes dar vaikystėj pastebėjau kad jei kažko nuoširdžiai nori ir tau to labai reikia, gausi tai. Gal reikės daugiau laiko jei noras grandiozinis, bet vistiek išsipildo, gauni viską ar tai meterialu ar nematerialu. Na tai taip ir vykdau šitą ilgą eksperimentą kuris trunka visą gyvenimą, samonę perkelinėju į tą visatos variantą kuris man įdomesnis ir labiau patinka. Na dar reikės susikaupti ir užsinorėti, kad šitos nesąmonės ir žmonių kvailumas kas vyksta dabar pasibaigtu, bent vienoj visatos versijoj, kad ten būtu malonu gyventi visiems žmonėms bent jau tame pasaulyje, na juk ir aš ten atsidursiu pakeliui ir diskutuosiu su kitais jumis. Na pagyvensim pamatysim Nu jei nesupratot ir manot, kad briedų prirašiau tai paprasčiau tas atrodo kaip kvantinė superpozicija https://lt.wikipedia.org/wiki/Kvantin%C ... erpozicija o žmogaus smegenys tik taip interpretuoja daugeli pasaulių palei QM.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-10-01 15:36
Dėl to sąmonės persikėlimo, tai nesutinku. Juk kalbama apie atmintį, t.y. čia jau kaip ir fizinis lygmuo, t.y. kaip suprantu turėtų būti perkelta materija. Na bent jau mano pamąstymai tokie, kad jeigu iš tiesų egzistuotų kokia reinkarnacija (tarkim kitame gyvenime atgimstu mergaite), tai atmintis lieka neperkelta. Iš principo pati evoliucija užsitikrino tą "reinkarnaciją" - informacija perduodama genais. Nors to pagal supratimą negalima pavadinti reinkarnacija Pasak kai kurių pseudomokslininkų, yra toks paslaptingas laukas, su kuriuo smegenys keičiasi informacija. Bet man čia toks fantastiškas lygmuo, kad dar iki jo "nepribrendau". Gal kada senatvėje... O va dėl tų norų, tai čia su tavim pilnai sutinku. Steve Jobs irgi tuo tikėjo(!). Aš čia gal daugiau tos "skylančios visatos" principą pritaikyčiau (nežinau konkretaus termino). Kai ale kiekvieną akimirką visata dalinasi į tokią ir anokią. Tai gal tu lieki toje, kurioje labiau nori būti, o kitoje tik tavo klonas. Bet čia tas jeigu kalbam apie tą "fantastinį pasaulį" Realiai čia galime pritaikyti paprastesnį paaiškinimą: taip veikia žmogaus smegenys. Jeigu pradėsi ieškoti skaičiaus 13, tai galiausiai išlavinęs tą neuronų tinklą tą skaičių matysi praktiškai visur. Gyvenimas yra dėmesio žaidimas: į kur nukreipsi mintis, ten ir visa "energija". Jei labai norėsi milijono, tavo smegenys pradės ieškoti galimynių tam milijonui gauti/užsidirbti. Čia gal daugiau pasąmonė dirba. Nuo 4:50 paklausyk - bus aiškiau negu aš sakau https://www.youtube.com/watch?v=Oza7OvrE5f0
gytis13 2021-10-01 16:41
Egzistuoja lietuviškasis Mandelos efekto variantas -mitas, kad pokaryje Amerikos balso radijas ragino žmones eiti į mišką ir priešintis rusui, kad bus karas ir Lietuva bus laisva. Ir šitas mitas toks gajus kad nors kuolą ant galvos tašyk.
bahuriux 2021-10-01 17:28
Bet tai išsipildė Lietuva laisva paskutinius 30 metų. to mindaugas.vaitiekūnas Aš būtent taip jaučiuosi beveik kiekvieną sekundę savo gyvenime, kaip tame video kur įkėlei 4:00 iki 5:00, tiesiog valgau žmonijai svarbia informaciją nerealiais kiekiais 24/365 ir jaučiuosi visitek alkanas informacijai, bet soc tinklai ir soc tuštybė manes nedomina išvis. Aš jaučiu kad kiekviena sekundė gyvenime ir visatoj yra šventė ir stebuklas, todėl nemėgstu dedikuotai ko nors švesti, nes man tai kažkaip keistai atrodo. Jei tą jausmą prarandu dėl ko nors, bloga nuotaika, bloga sveikata, viršininkas, arba artimieji nusišneka eilinį kartą, tai būna bloga savijauta, taip lyg galvoj "setting faile" būtu random nustatytyti visi parametrai. Tada susikaupiu ir "persiprogramuoju" smegenis kaip priklauso, visus nustatymus susidėlioju, taip kaip priklauso.
Bruonius 2021-10-02 10:04
Tokius kaip tamsta galima vadinti tikru Žmogumi. Siulyčiau atsikratyti viršininko virš savo galvos įsigyjant nuosavą šiūpelį
bahuriux 2021-10-03 16:55
Ką tik pažiūrėjau filmą "Mandelos efektas" 2019. Vau kaip man patinka tokie nedidelio biudžeto filmai, kaip šitas ir tokie kaip "Mr Nobody" 2009, arba "The Butterfly Effect" 2004. to Bruonius, tai jo planuoju išeit iš komforto zonos ir įsigyti savo "šiūpelį" krypto lobių kasimui Dar jei nebūčiau totalus tinginys, tai jau senai tą būčiau padares.
Dannas3 2021-10-03 19:21
Baxuriux persimetei nup juoduju skyliu multivosatos prie many world interpretation?:))) o jei rimciau, tai sis efektas primena kitus psichologinius triukus. Kaip pvz atsimeni viena ivyki kuo puikiausiai, bet tarkim yra grupe zmoniu kurie atsimena ta pati ivyki kitaip(tycia klaidina) tai ir pats pradedi abejot ar gerai atsimeni. Yra daugybe ekspermentu su zmoniu smegenine sioj srityje, kur zmogaus atminti gana lengva apgaut ar confusint
Benediktas 2021-10-03 22:25
Arba Lansbergis ir Grybauskaitė yra KGBistai, Europoje visi gėjai, ištvirkę ir narkomanai. O konservatoriai didžiausi kenkėjai - aš tai tokius dalykus vadinu rusiška propoganda.
bahuriux 2021-10-03 23:49
Na man būna kad kažkas papasakoja kažkokį įvykį kur tipo mes kartu buvom ir kažką darėm (rimtai be apgaulių) bet man toks jausmas, kad aš pirmą kartą girdžiu, tada dar kartais parodo fotkes ir galvoju wtf nieko neatsimenu išvis, man tarsi to niekada nebuvo. Pas mane atmintis nėra labai gera bet su tokiais black outais kažkaip keistai, taip buvo keletą kartų. Kitus įvykius atsimenu gerai, kažkokius reikšmingesnius įvykius atsimenu su visu timeline nuosekliai. Jei ką tai aš iš looney tunes realybės kitų Mandelos efektų tiesiog nepamenu, nes turbūt niekada nekreipiau dėmesio. Dėl BH to WH mano hipotezės tai jos netrukdo viena kitai, WH tiesiog aukštesnio levelio multivisata su galimai kardinaliai kitais dėsniais, o šita daugelio pasaulio interpretacija tai tieisiog 5 dimesijų, o mes nesuprantam pilnai 4 dimensijos ką ten apie 5 kalbėti. Nu kaip į 3d gali sudėti begalybę 2d, taip į 5d gali sudėti begalybę 4d pasaulių sort of. Neblogai šitą vizualizavo kaip atrodo gyventi suvokiant 5 dimensijas Man in Black 3 daly ta 5d butybė vardo nepamenu jo.
bahuriux 2021-10-04 00:08
Man nerūpi kas yra kgbistai, kaip ir kur gyvena gėjai ir narkomanai, bet negi manai kad jie nebuvo kgb pasirašę popieriukų atitinkamų, tai taip naivu, tiesiog buvo tokie laikai kitaip reikalai neveikė, tik taip. Žmonės pasakojo, kad norint išvažiuoti į užsienį į ekskursiją reikėjo pasirašyti atitinkamus popierius kad šnipinėsi savo bendrakeleivius ir raportuosi jei ką sužinosi. Bet kam tą reikia slėpti ir kratytis, tieisog buvo tokia ralybė. Negi manai kad europoj nėra gėjų ir narkomanų nu ne visi bet nemažai. O dėl konservatorių, sunku vertinti jų gerus ir blogus darbus, aš vertinu kaip rinkėjų lipimą ant to paties grėblio kažkelinta kartą iš eilės nes kai guzas išgyja visi pamiršta, kad praeitą kartą skaudėjo.
Benediktas 2021-10-04 04:22
Aš tai pagal veiksmus tiesiog žiūriu, o ne, kaip kas ką vadiną. Tada labai paprasta. Žmonės per daug tiki kitų sukurtais pavadinimais.