Valstybė liko vos su 217 dolerių likučiu banko sąskaitoje - kas čia nutiko?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-10-04 13:45
Taip, labai gerai suprantam.
Hmz 2021-10-06 12:14
O dabar palyginam su BVP ir matom, kad apsikvailinai.
Benediktas 2021-10-06 12:38
kestutisz visada gali pašmeižt Lietuvą, ES, JAV, visą vakarų pasaulį, konservatorius, mediciną, bet niekada Sputnik, Putino, Lukoshenkos ir jų vykdomos palitikos. Čia toks dvigubas standartas, jau seniai išrastas. Tam reikia pastangų. Nenustebčiau, jei kestutisz vis tik gyvena ne pas rytų kaimynus, o Lietuvoje, nes čia geriau.
kestutisz 2021-10-06 13:22
Mhm, čia lengviausias ir madingiausias būdas - kažkas nepatinka idiotiškuose konservų (ar kitų, dzin) sprendimuose? Nu tai Putino draugas. Ta "rusai puola" konservų korta yra mušta gal nžn, 200x gal jau ir veikia tik ištikimus fanus. Atsikvošėkti gal jau. Kiek reikia tą paią skolą dar padidinti, kad ir jum pasirodytų wtf? Čia net negalima lyginti su ta JAV skola kur į tablo netelpa - ten ji "vidinė" ir visos skolos jų pačių spausdinamais fantikais. p.s. beje jei neaišku mano komentaras nėra varymas/šmeižimas ant Lietuvos - tai visų pirma komentaras straipsniui, "kaip juokinga, Zimbabvė neturi pinigų". Čia ne juokinga, čia liūdna ir visų pirma man (mano vaikams).
Benediktas 2021-10-06 13:37
Na tai įrodyk savo nauju komentaru, pasakydamas kažką prieš Lukoshenką, Putiną, jų politiką (Donbasas, Krymas, žodžio laisvė, rinkimai, nelegalūs imigrantai su turizmo vizomis). Tada patikėsiu, kad nesi selektyvus. Ar tau tik ant Lietuvos smagu "pašikt".
kestutisz 2021-10-06 14:04
Labai įdomu kaip tai kažką "įrodytų"? :) Na taip realiai? "Niet anaogov" (technologijos visgi) aš net komentuot nenoriu, lieka gal politika - na bet ten jie gi ta tema ten viską daro _idealiai_ ir taip jiem puikiiai sekasi, su sąlyga, kad sieka tapti carais/imperatoriais iki gyvenimo pabaigos. Turi kažkokių priekaištų dėl realizacijos? (ne motyvacijos, čia visai kitas reikalas). Dar gal lieka turizmas - va čia tai jau labai norėčiau, kad būtų normalios valstybės, idealiu atveju - Šengeno erdvė, kad naktį pažiūrėjau kur žaibai ar giedras dangus - ten ir nulėkiau ar pajūrin per Karaliaučių. Bet čia deja utopija kuri neateis ir po tų abiejų mirties.
Benediktas 2021-10-06 14:14
poziciją dėl anksteniame mano komentare skliausteliuose paminėtų dalykų. Tik neieškok atmazkių.
kestutisz 2021-10-06 14:35
Pats turizmas tai ok,net geriau kai kažkas nėra specialiai "ruošta turizmui", o vat sienos kirtimas ir visokios propiskės, mentų kabinėjimaisi - nea. Tai ten viskas taip blogai, kad net nematau kažką knaisiotis. Čia kaip kokią parodiją (gal tiksliau parodijos parodiją) žiūrėti ir baksnoti pirštais. Po Jelcino ten istorijoje išvis nebus nieko parašyta, tiesiog paminėtas tamsiųjų viduramžių periodas ir tiek. Jau triukas su Medvedevu parodė kas bus toliau, kai šiandien ten kažkas naujai piktinasi eiliniais Putino rinkimais, žmogaus teisėmis ar pan aš net nesuprantu iš kokio medžio jis būna iškritęs? Wifi ten netraukė ar kas? O juda ta kryptimi kuria visuomenė ir nori. Ne? Ar ten koks pvz Hitleris jėga visus privertė tapti naciais? Taip, pakreipė norima linkme, bet tikrai ne su šautuvu prie kiekvieno stovėjo. Net jei ir buvo kažkokių abejonių man jas asmeniškai visiškai išsklaidė paskutinių poros metų įvykiai ("vax" vs "antivax", "šviesuomenė" vs "tamsuomenė", bailiai už tvorų vs "riaušininkai" - dar metai ir nepaklūstančią mažumą bus legalu šaudyti, na bent jau perkelti į koncentracijos stovyklas, grynai visuomenės labui, ir tai bus lygiai to paties proceso kaip ir visi suminėti aukščiau rezultatas - palaipsniui, kietai, nekreipiant dėmesio į mažumą ir viskas griežtai "liaudies prašymu").
Benediktas 2021-10-06 14:55
Ok, juda kryptimi, kuria visuomene nori arba neturi valios kol kas tam pasipriesinti. O visuomenė nori, nes yra užzombinta per priklausomą žiniasklaidą. Bet nepasakei savo nuomonės dėl Krymo, Donbaso, nelegalų iš Baltarusijos. Suprantama, kad Putinas, Lukoshenka elgiasi, kaip jie nori, ir kaip jiems leidžia, bet juk tu turi savo nuomonę apie tai?
kestutisz 2021-10-06 15:25
Tai blogai, maniau jau rašiau. Trumpai: blogai politiškai (kaimynam, nukentėjusiem nuo to), bet puiki realizacija (jei ne numuštas civilinis lėktuvas tai net susirūpinimas būtų buvęs paskelbtas nelabai didelis, nu toks mažesnis). Negyvenant ten, net nenuvažiavus ir spręsti iš spaudos? Beviltiška, tad ir sakau nėra ten ką nagrinėti. Aš net labai sekiau įvykius ir negalėjau patikėti kaip taip lengvai galima šiais laikais grobti teritorijas. Bet pasirodo galima, galima nuvaryti pasitikėjimą sava valstybe taip, kad niekas nė necyptels, išskyrus saujeles entuziastų (kurių dabartinis vertinimas net ir Ukrainos spaudoje dabar toks nebelabai suprantamas - kai jų reikėjo buvo didvyriai, dabar neaišku). Pabėgėliai atskira tema, bet manau kad jei mūsų pionieriai nebūtų puolę ten kažko auklėti - rezultatas būtų tas pats, tik na gautume jų proporcingai su kaimynais ir tiek. O pasitikėjimas sava valdžia dėl to nenukentėtų. Dabartinis mūsų pačių nepasitikėimas vyriausybe >70%? Na čia tik skaičiai. Mum tikrai nieko panašaus negali atsitikti kaip su anais žaliais žmogeliukais. Tikrai. Nes na jėgos struktūros ir visi kuriuos galbūt tektų mobilizuoti - visi iš tų likusių <30%.
Benediktas 2021-10-06 15:37
Iš kur trauki tokius skaičius? Ką blogai darė vyriausybė?
HardAxe 2021-10-06 15:48
https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/ ... -neigiamas
kestutisz 2021-10-06 16:07
čia turbūt šitą visi interpretavo kaip netingėjo, 70 čia iš lempos, bet tai yra kada nors buvę blogiausi rezultatai anot tos pačios kontoros atstovo http://www.vilmorus.lt/index.php?mact=N ... eturnid=20 ir tai nežada nieko gero
Benediktas 2021-10-06 16:21
Čia yra antivakserių propogandos rezultatas. Net nižinau, kokias klaidas darė vyriausybė.
kestutisz 2021-10-06 16:54
Net tingiu bequete'inti - startas po sovietų pas visus buvo vienodas, na mum tiesiog pasisekė labiau. Na, bet yra kaip yra - status quo visam likusiam pasauliui yra geriausias variantas. Žiūrėk kaip ekonomika griuvo nuo palyginus menko virusiuko, ką galvoji kaip atrodytų viskas prasidėjus karo veiksmam net jei mūsų neužkliūtų? O be karo tai niekaip, na neatiduos arba atiduos maždaug kartu su Kurilais (t.y. niekada). Nepateisinu. Bet kas aš/mes toks, kad eičiau prieš visą jų valstybę? Didžiajai daliai turbūt gerai. O taip, antivaxeriai (ir ne šiaip, visų - o vieno konkretaus skiepo) dabar keičia tą nuvarytą kuiną "rusai puola", jie dėl visa ko kalti :)) Maždaug tikrai jau kaip tie žydai prie nacių (tada juos irgi dėl visko kaltino, ir būtent dėl jų pačių saugumo uždarydavo getuose), tikrai nepersistengia nepatenkintieji su aliuzijomis.
Benediktas 2021-10-06 18:01
Prie ko čia naciai, žydai? Kada paskutinį kartą buvo toks virusas? Taip dabar, kai jau daugiau paskiepinta ir labiau susipažinta su virusu, sąlygos švelninamos. Bet pradžioje visiškai teisingai elgtasi su karantinu. Pas tave visi atsakymai, skamba taip: "Taip, negerai, bet...." ir po to seka šusnis išsigalvojimų, kad kiti patys kalti, kad Putinas, Lukoshenka taip elgiasi. Tai neatrodo, kažkaip kitaip, kaip jų veiksmų pateisinimas ir ginyba.
kestutisz 2021-10-06 23:22
Jeigu kažkas į situaciją reaguoja tik "taip" arba "ne" - tai net neįdomu, tai greičiausiai reiškia kad nei jis ten kažką domėjosi nei ką. Taip, pasaulyje yra daugybė neteisybės, agresorių etc, "bet..." - na tikrai bet ar būtina dėl to kovoti asmenškai? Na taip, yra visokie altruistai kurie važiuoja gydyti, renka aukas, galų gale važiuoja kariauti savanoriais. Bet ar pvz mane labiau domina prekyba su Kinija (pigesnės ir greičiau atvažiuojančios šmutkės) ar Taivanas? Bijau, kad rinkčiausi šmutkes. Pigesnis EV nes ten vaikai Afrikoje rankomis kobaltą kasa? Liūdna aišku, na bet ne mano gi kasa. Ličiui išgauti nuo žemės nuvaromi ten kažkokie Čilės fermeriai (sugadinamas požeminis vanduo)? Užjaučiu aišku ir esu giliai susirūpinęs, bet jei baterija dėl to pigesnė tai ko nepadarysi dėl ekologijos. Kodėl aš to turėčiau nepirkti pigesnio daikto jei negirdėjau kad koks vakarietis būtų surengęs labiau pasisekusią "nepirk aifono, nes juos baisiomis sąlygomis gamina kinų vaikai" akciją. Arba tas pačias BY trašas perka be problemų, svarbu tik kad atvažiuotų su teisingais popieriais (aš visad stebėdavausi kaip čia kad vis vagonai rieda su Beloruskalij, o jam tipo sankcijos - ogi veža "kita" kontora, beveik identišku pavadinimu, bet popieriai ok ir visi laimingi). Taip, RU BY arčiau, veiksmų gali būti baisių, bet nuolatinis "puola" motyvas atsisuks būtent atvirkščiai - jei/kai realiai puls - niekas netikės. Žiniasklaida pasitikėjimas irgi mažiausias kada buvęs, visokios civilinių perspėjimų sistemos senai pas dauguma užblokuotos bo užkniso pranešimai apie lietų, kai testuoja sirenas jų nesigirdi arba nekreipia dėmesio, t.t. ir pan. Nukirtus kabelius niekas net nespėtų iš namų išeiti, nes dar kelias dienas sėdėtų prie kompų/telefų ir maigytų retry :)
Benediktas 2021-10-07 11:36
Čia antivakseriai ir prorusiški troliai bando juodinti žiniaskalaidą ir tiek. Ir tu tai darai. Tu esi tendencingas varytojas ant vakarų, tame tarpe Lietuvos. Ir Putino ir Lukoshenkos veiksmų pateisintojas. Aš nežinau, kaip dar kitaip tai pavadinti, nei propoganda, kuri palanki rytų kaimynams. Bet tu svarbiausia nesikeik ir nedėk reklamos, tai tavęs niekas neužblokuos, nes pas mus tokios taisyklės: propoganda neegzistuoja yra tik „kita nuomonė“.
kestutisz 2021-10-07 12:13
Čia tikriausiai ir yra visa esmė - "kita nuomonė" yra tiesiog neteisinga ir turi būti blokuojama. Tokius aš asmeniškai vertinu vienodai - ar čia, ar BY, RU realius cenzorius ar iš 1984 fikcijos. Yra partinė linija, viskas, jokių neteisingų minčių. Ir realiai ką iš to turime gero? Tas pačias "dvi Lietuvas" kurios tarpusavyje net bijo susitikti (ta pati STI prezentacija Seime iš kurios tiesiog valdantieji tiesiog pabėgo), nes visi gyvena paraleliniuose pasauliuose (platformose).
Benediktas 2021-10-07 13:07
Propogandistai ir kuria dvi Lietuvas, propogandos esme skaldyk ir valdyk: skiepai blogai, kalta vyriausybe, Gpasa - kalta vyriausybe karantinas blogai kalta vyriausybe, su Putinu ir Lukoshenka pyktis blogai kalta vyriausybė, pasakyti del Taivanio blogai, kalta vyriausybe. Nelegalius imigrandus isstumiame uz savo sienos, kalta vyriausybe LGBT yra, kalta vyriausybe. O kas palaiko vyriausybe, tai tie yra kita Lietuva. Jūs propagandistai ir kuriate tas dvi Lietuvas, nukreipdami zmones pries vadzia, pries EU, pries vakarus. Reailiai tada belika tik vertybes is rytu. O kokios yra vertybes is rytu? Autoritarizmas, ponas ir vergai, zmogaus teisiu ir laisviu nepaisymas. Man tai tikrai nereikia tokiu vertybiu, kuriomis kaimynai is rytu gyvena. Nemanau, kad apskritai reikia kazkam tokiu vertybiu. Yra tik zmones, kurie yra uzguiti ir negali nieko pakeisti. Ir jei mes, kiekvienas atskirai, net bijosime savo pazicija issakyti, ar palaikyti kitokias vertibes, vertybes, kuriomis gyvename, teisybę, tai niekas ir nesikeis arba greiciau - pabloges ir pas mus.