Į kanadietės lovą – neprašyta dangaus dovana  ()

Kaip žadintuvas, aišku, ne pats geriausias variantas, bet anūkams papasakoti tikrai yra ką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-10-14 Į kanadietės lovą – neprašyta dangaus dovana  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanadoje meteoritas, pramušęs namo stogą, nukrito ant vietinės gyventojos pagalvės. Akmuo sveria 1,2 kg, priklauso įprastų chondritų klasei ir dabar jį tiria mokslininkai, praneša Victoria News.com.

Žmonijos istorijoje užfiksuoti keli atvejai, kuomet į žmogų pataikę meteoritai jį sužalodavo ar netgi užmušdavo. Seniausias patikimas tokio nutikimo liudijimas yra 1888 metų Osmanų imperijoje, o naujausi – susiję su Sylacauga ir Mbale meteoritais.

2021 metų spalio 4-osios naktį Goldeno mieste, savo namuose miegojusią kanadietę Ruth Hamilton pažadino smūgio garsas ir ji išvydo skylę lubose, o greta pagalvės, vos už kelių centimetrų nuo savo galvos – stambų akmenį ir kelis smulkesniu. Ji iškvietė gelbėjimo tarnybą, kuri nustatė, kad akmuo negalėjo būti netoliese jos, Kicking Horse kanjone vykstančių statybų rezultatas ir galėjo atlėkti tik iš dangaus.

 
 

 

Vėliau pasirodė tą naktį mačiusių bolidą stebėtojų pranešimai, o netrukus, už 1,32 km į šiaurę nuo Hamilton namo rastas dar vienas meteoritas. Pas moterį patekusio anglies juodumo akmens svoris – 1270 gramų, po pirminės apžiūros jis priskirtas įprastų chondritų klasei. Dabar meteoritas atiduotas ištirti į Londono Vakarų universitetą, kuris vėliau jį grąžins Hamilton.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(23)
(2)
(21)

Komentarai ()