Filmo „Terminalas“ scenarijus – kaip žmonės gali išgyventi ištisus metus oro uostuose? Tokių žmonių yra daugiau nei manote (Foto, Video)  ()

Šių metų sausio mėnesį vietos valdžia suėmė 36 metų vyrą Aditya Singh, tris mėnesius praleidusį Čikagos O'Hare tarptautiniame oro uoste. Nuo spalio jis buvo apsistojęs saugioje oro uosto pusėje, pasikliaudamas nepažįstamų žmonių malonumu nupirkti jam maisto, miegodamas terminaluose ir naudodamasis daugybe tualetų. Tik tada, kai oro uosto darbuotojas paprašė parodyti jo asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, jis buvo sulaikytas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau Singhas toli gražu nėra pirmasis, kuris taip ilgai gyveno oro uoste. Egzistuoja pasakojimai apie žmones, kuriems pavyko savaites, mėnesius ir kartais metus apsigyventi terminaluose.

Tačiau įdomu tai, kad ne visi, atsidūrę oro uoste, tai daro savo noru.

Susiliejimas su minia

Didieji pasaulio oro uostai yra tarsi „miestai mieste“. Oro uostuose yra net maldos namai, policijos būstinių, viešbučių, puikių pietų, apsipirkimo ir masinio tranzito vietų.

Bet jei oro uostai yra miestai, jie yra gana keisti, nes tie, kurie valdo „miestus“, nori, kad niekas iš tikrųjų ten negyventų.

Nepaisant to, galima išgyventi oro uostuose, nes jie siūlo daug pagrindinių išgyvenimui reikalingų patogumų: maistą, vandenį, tualetą ir pastogę. Ir nors oro uosto operacijos nebūtinai vyksta 24 valandas per parą, oro uosto terminalai dažnai atsidaro labai anksti ryte ir lieka atviri iki labai vėlyvos nakties.

Kai kurie pasaulio oro uostai yra tokie dideli – pavyzdžiui, O’Hare Čikagoje, JAV,  kad galima rasti būdų, kaip ilgą laiką išvengti aptikimo.

 

Vienas iš būdų, kaip būsimi oro uosto gyventojai išvengia aptikimo, yra tiesiog susilieti su minia. Prieš COVID pandemiją JAV oro uostai bet kurią dieną aptarnavo nuo 1,5 iki 2,5 milijono keleivių.

Prasidėjus pandemijai, jų skaičius smarkiai sumažėjo – mažiau nei 100 000 per pirmąsias krizės savaites 2020 m. pavasarį. Pažymėtina, kad vyras, kuris O'Hare gyveno šiek tiek daugiau nei tris mėnesius, atvyko kaip keleivis 2020 m. spalio viduryje, kai keleivių skaičius vėl išaugo. Jis buvo atrastas ir sulaikytas tik 2021 m. sausio pabaigoje – tuo metu, kai keleivių skaičius gerokai sumažėjo po atostogų kelionių piko ir atsinaujinus koronaviruso pandemijos bangai.

Gyvenimas nežinioje

Ne visi tie, kurie apsigyvena terminale, būtinai nori ten būti.

Nors kai kurie žmonės gali užsisakyti skrydžius, dėl kurių jiems reikės nakvoti oro uoste, kiti atsiduria oro uostuose dėl praleistų skrydžių, atšauktų skrydžių ar blogo oro. Šios aplinkybės retai sukelia įstrigimą oro uoste daugiau nei vieną ar dvi dienas.

 

Tada yra tokių, kurie netyčia užstringa ilgesniam, neapibrėžtam buvimui. Bene garsiausias nevalingas ilgametis oro uosto gyventojas buvo Mehranas Karimi Nasseri, kurio istorija, kaip teigiama, įkvėpė filmą „Terminalas“, kuriame vaidina Tomas Hanksas.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(20)
(4)
(16)

Komentarai ()