Svarbiausių nacių nusikaltėlių egzekucija: mirtis buvo kankinama

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2021-10-18 20:59
Na, truputį apmaudu kad Ribbentropas buvo pakartas ne dėl to garsaus jo vardu pavadinto akto kuriuo Lietuva buvo atiduota Stalinui o dėl to kad jis kaip visi naciai prikišo nagus prie žydų naikinimo. Tekę matyti dokumentiką apie šiuos pagrindinius nacių vadus, tai susidarė įspūdis kad jie buvo pakarti pagrindinai dėl žydų naikinimo. o karo sukelimas ir visi likę nusikaltimai lieka kaip ir šešėlyje. Būtų žydų nenaikinę žiūrėk ir nuo kilpos būtų išsisukę
vanduo4 2021-10-19 01:14
Kažkas rašydamas straipsnį, mėgavosi kankinimais. Nes, rodos, būtent kankinimas ir buvo pagridinė straipsnio idėja. Įdomu kodėl neaprašė tų 15 minučių, per kurias bandė uždusti pakartasis?
UTF16 2021-10-19 01:16
Kažkokį prastą dokumentinį žiūrėjai. Buvo toks Tarptautinis Karinis Tolimųjų Rytų Tribunolas, kur buvo teisiami ir kariami japonų karo nusikaltėliai. Turbūt tik todėl, kad žydus žudė?
gytis13 2021-10-19 19:22
Japonai buvo teisiami dėl žvėriško elgesio su karo belaisviais bei civilių kinų naikinimo. Bet ne dėl Perl Harboro...
Dannas3 2021-10-19 20:16
Nesigaudai visai kas yra karo nusikaltimai.
Monochamus 2021-10-20 01:02
. Gerai, kad tas tavo minimas Tarptautinis Karinis Tolimųjų Rytų Tribunolas juos nuteisė myriop... ...Oi, sorry, suklydau. Tarptautinis Karinis Tolimųjų Rytų Tribunolas teisė pagrinde tik visokius įstatymus vykdžiusius karininkus, nes kariauti karą ne toje pusėje yra didžiulis nusikaltimas prieš žmoniją! O minėto Shiro Ishii vadovaujamas 731 padalinys juk tik skruodė gyvus ar kitaip eksperimentavo ant šimtų tūkstančių belaisvių. Koks čia gi nusikaltimas... Shiro Ishii niekada nebuvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, nors, tiek apie jį, tiek apie jo darbelius buvo žinoma. Gavo jis teisinį imunitetą JAV dėka ir gyveno sau iki pat 1959 m, kai būdamas 67 metų amžiaus mirė nuo vėžio.
UTF16 2021-10-20 04:06
Japonai sulaukė mažesnių bausmių, nes nežudė žydų? Jūs čia tai norit pasakyti?
Monochamus 2021-10-20 12:58
Noriu pasakyti, kad tiek Tarptautinis Karinis Tolimųjų Rytų Tribunolas, tiek Niurnbergo karo nusikaltimų tribunolas buvo parodijos, suorganizuotos dėl akių, kad prieš visuomenę būtų galima padėti varnelę "teisingumas įvykdytas". Žydų klausimą naudojo tada, kai paranku, pvz Ribentropui, o Shiro Ishi analogiškų žydams žudynių jau nebeprikišinėjo, nes mat Shiuro ishi galvojo, kad pasitarnaus dėl savo mikrobiologijos žinių. Taip pat, analogiškai, nebuvo nuteisti nacių raketų inžinieriai, pvz Wernher von Braun kuris priklausė SS ir darbavosi koncentracijos stovykloje - bet jei esi geras savo srities specialistas, tai žydų ir kitų žmonių kankinimai koncentracijos stovyklse jau kažkodėl "nelimpa". Bet jei buvai nelabai gabus, kaip Ribentropas, tai žydus ir holokaustą užakcentuos labiausiai, kad būtų dėl ko nuteisti. Būtų kitaip pasisukusi istoriją ir laimėję naciai, būtų toks pats teismas. Holokaustą atstotų Stalino koncentracijos stovyklos ir visi aliai būtų teisiami, kad buvo sąjungoje su šiuo žvėrim. O karo nusikaltimų buvo ne ką mažiau ir iš sąjungininkų pusės: civilių bombardavimai gerai žinant, kad ten civiliai, neteisėti priešų uniformų naudojimai, užpuolimai nepaskelbus karo ir dar aibė kitų. Be abejo tiek holokaustas, tiek japonų eksperimentai buvo gyvuliškumo viršūnė ir niekaip nepateisinama, bet, nereikia tik pudrinti smegenis, kad čia vieni buvo "geriečiai", kiti "blogiečiai" kaip iš kokių filmų. WW2 buvo tiesiog kažkokia mėsmalė, ir, kad toks įvykis įvyko atsakomybę prisiimti turėtų visa žmonija bendrai ir žiūrėti priežastis dėl ko susiklostė tokia sitaucija, o ne badyti pirštais, kad čia va "jie blogiečiai", o "mes geriečiai".
conjurer 2021-10-20 13:35
Oho. Nežinojau kad jis spėjo ir raketas kurti, ir žydus pakankinti. Gal žinai kokia jo laiko organizavimo strategija?
UTF16 2021-10-20 14:42
Mes kalbam apie kažkokias neva „privilegijas“ žydams ir nematau aš čia jokių. Kažkas buvo nuteista, kažkas išteisinta nepriklausomai nuo to, kiek žydų nužudė ir ar išvis juos žudė.
Monochamus 2021-10-20 16:59
Straipsnis rašo apie Niurnbergo karo nusikaltimų tribunolą, Gytis paminėjo, kad Ribbentropas buvo teisiamas pagrinde dėl žydų žudymo, ir tam pritariu. Nors Ribbentropui buvo mesta ir daugiau kaltinimų, ne vien dėl holokausto, bet tikrai sutinku su Gyčio išsakyta mintim, kad jei ne holokaustas, tai Ribbentropui būtų buvę daug daugiau šansų išsisukti bent jau nuo mirties bausmės. Tu paminėjai Karinį Rytų Tribunolą, aš atrašiau kokia parodija tas tribunolas buvo... Nesuprantu iš kur čia Tau vaidenasi kažkokios privilegijos žydams. Susidaro vaizdas, kad kai kurie žmonės tokie "religiniai" anti-naciai, kad jei tik bet kokiam kontekste pamini žydus ar holokaustą, visur jiems vaidenasi kažkokios privilegijos ir antisemitizmai, net jei kalbi tiesiog istoriniais faktais...
Monochamus 2021-10-20 17:08
Džiugu, kad pradėjau praplėsti akiratį Jei domina Wernher von Braun biografija - wikipedija Tavo paslaugoms: https://en.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun Raketų konstravimas ir žydų kankinimas jo atveju buvo labai susiję, nes žydus iš konsentracijos stovyklos išnaudojo jo raketų gamybai, tai laiką organizavo tik ties vienu dalyku.
conjurer 2021-10-20 17:37
Turbūt norėjai pasakyti raketų. Bet kuriuo atveju, dabar turime produktų, kurių gamyboje irgi naudojamas vergų darbas, visi juos perkame, ir tai normalu dabarčiai. Džiaugiamės savo naujais blizgančiais telefonais, ir automobiliais net nesusimąstydami apie tai. Tai buvo normalu ir hitlerio vokietijoje. Nemanau kad yra didelis skirtumas ar tas vergas yra žydas, ar juodaodis, ar kinietis, faktas tas - jis vergas. Ir kaip man visi šiame forume aiškina, kai kritikuoju muską, jei sugebi pasiekti tikslą, kad ir kokios žiaurios priemonės, viskas ok. Taigi jei nekritikuojam musko dėl vergų išnaudojimo afrikoje, nėra ko kritikuoti von Brauno, kuris daug daugiau pasiekė. Na o jei manote kad tik žydai negali būti vergais, čia jau rasizmas.
UTF16 2021-10-20 17:56
Jeigu ne masinis visiškai niekuo dėtų ir beginklių gyventojų žudymas ir organizavimas, tai teisėjai kažkiek atlaidžiau žiūri? Ir čia kažkur problema turėtų būti? Ir jūsų tie skundai kažkokie labai migloti. Ypač pirmas komentatorius pasiskundė, kad neva už karo sukėlimą žiūrima pro pirštus, baudžiama atseit tik jeigu žydus žudė. Tai parašykit konkrečiai, kurie karą sukėlę vokiečiai ir japonai išvengė bausmės, aš juk nežinau, gal tikrai buvo kažkoks sąmokslas. Paskui bus galima surašyti, kurie masines žudynes vykdę vokiečiai ir japonai išvengė bausmės, ir ciniškai lyginti šitas dvi grupes, skųstis ir reikalauti „teisingumo“ čia ir dabar.
conjurer 2021-10-20 20:40
Ar tai sąmokslas, sunku pasakyti. Bet tiesiog atsakiau į tavo klausimą.
Dannas3 2021-10-20 23:13
ne itema cia ta imperatoriu ipaisei,.Uzsienio reikalu ministras ir karo kurstytojas Tojo buvo nuteistas mirties bausme. Imperatorius kaip ir siu laiku karaliai buvo labiau reprezentuojanti pozicija. Aisku japonu atveju jis dievas buvo. Siap jis nelabai turejo balso vykdomojoj valdzioj, bet net po atominiu bombu numetimo japonija nenorejo pasiduot.Generolai buvo pasidaline per puse ir lememia balsa atidave imperatoriui, kuris kaip zinia nusprende pasiduot. Ji teist nebuvo minciu kiek zinau, tik is pradziu noreta besalyginio pasidavimo, bet veliau nuspresta, kad geriau bus jei imperatorius liks soste.
Monochamus 2021-10-21 16:51
Tai kodėl nepakorė Stalino, Molotovo? Gal tu nejuokink su savo naivumu... Jei Tavo istorijos žinios būtų gilesnės nei iš mokyklos "Viską padarė Hitleris. Nu ir dar japonai", tai suprastum ant kiek tas visas karas buvo kompleksiškas, jame dalyvavo ne viena ir ne dvi pusės, tų "kaltųjų" galima rasti visose pusėse, o "kaltininkų" dairytis reikėtų dar prieš Pirmą Pasaulinį karą. Niurnbergo ir Rytų tribunolai buvo ne teisingumas, o spektakliai, skirti tokiems kaip tu, kur visą karą suvokia lyg kokį holyvudinį filmą, kur "geriečiai" atkalė "blogiečius".
Monochamus 2021-10-21 16:58
Be abejo sąlygos kai kur yra žiaurios, bet lyginti kokį Foxconn ar net ir Afrikoje žmonių išnaudojimą su Koncentracijos stovyklose vykdytu žydų ir kitų belaisvių išnaudojimu yra kiek nemoralu... Matyt per istorijos pamokas miegojai kai rodydavo leisgyvių iš bado mirštančių žmonių nuotraukas ir masines kapavietes, kur žudydavo tuos, kurie darbui netinka (moteris, vaikus, senus, neįgalius). Ar nori pasakyti, kad tas vyksta ir Foxconne?
conjurer 2021-10-21 17:19
Nekeisk, temos, pradėjai kalbėti apie vadovus, kurie pasipelno iš kalinių darbo. Todėl aš lyginu von Brauną, ir dabartinius milijardierius. Na bet nukrypsiu nuo šitos temos ir aš - kol istorijos knygose apie tai nerašo, tol iphone gamybos grandinėje yra tik besišypsantys ir laimingi žmonės. Ir kol praeityje buvo bent truputį blogiau, tol galime pateisinti dabartį.
Monochamus 2021-10-21 18:01
Taigi temos nekeičiu, aš taip pat lyginu tą vergų darbą. Tai gal gali parodyti tų kraupiųjų vergų, kurie gamina iphonus, lavonų krūvas? ar ten Afrikoje ar Kinijoje irgi atrinkinėja šeimas ir į dujų kamerą siunčia visus nedarbingus? Marina visus iphone gamintojus badu tiek, kad žmonės atrodo kaip giltinės? Dar paminėsiu, kad von Brauno darbo vieta ir buvo pačioje koncentracijos stovykloje, t.y. matė pats tiesiogiai, savo akimis kas ten vyksta, ir vis tiek dalino įsakymus ką ir kiek gaminti. Tai visai kitas moralinis svoris, nei tiesiog gauti užsakytas prekes ir iš žiniasklaidos ar aktyvistų išgirsti, kad ten, kur perki produktus, vyksta žmogaus teisių pažeidimai.