„Verge“ praneša, kad Facebook planuoja pakeisti pavadinimą  ()

Perdėtas valdžios dėmesys gali primygtinai paskatinti pasikeisti. Ar bent pakeisti pavadinimą ir valdymo formą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-10-20 „Verge“ praneša, kad Facebook planuoja pakeisti pavadinimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinės medijos gigantas Facebook Inc (FB. O) kitą savaitę planuoja pakeisti savo pavadinimą, antradienį pranešė Verge, cituodama autoritetingą šaltinį.

Facebook CEO Mark Zuckerberg planuoja apie pavadinimo pakeitimą kalbėti spalio 28 vyksiančioje kasmetinėje kompanijos konferencijojs Connect, bet paskelbtas jis gali būti anksčiau, pranešė Verge.

Facebook „gandus ar spekuliacijas“ komentuoti atsisakė.

Naujienos pasirodė, kuomet kompanijos verslo praktikoms vis didesnį dėmesį skiria JAV vyriausybė. Abiejų partijų įstatymdaviai aršiai kritikuoja kompaniją, iliustruodami augantį Kongreso nepasitenkinimą Facebook.

Pertvarkius Facebook, jos socialinės medijos programa taptų vienu iš daugelio produktų kompanijos, jau valdančios Instagram, WhatsApp, Oculus ir taip toliau, rašo Verge.

Silicio slėnyje nėra neįprasta kompanijoms plečiant paslaugas, pakeisti savo pavadinimus.

Google įsteigė Alphabet Inc kaip holdingo kompaniją 2015 m., kad galėtų plėstis už savo paieškos ir reklamos verslo ribų, apimti kitus verslus, nuo autonominių automobilių ir sveikatos technologijų iki interneto ryšio tiekimo nuošaliose vietovėse.

Šis persitvarkymas atspindi ir Facebook siekį sukurti vadinamąją metavisatą, internetinį pasaulį, kuriame žmonės galėtų įvairiais prietaisais judėti ir komunikuoti virtualioje aplinkoje, rašoma pranešime.

 

Facebook daug investavo į virtualią realybę (VR) ir papildytąją realybę (AR) ir ketina keliais prietaisais ir programomis sujungti beveik tris milijardus savo vartotojų.

Antradienį ji paskelbė planuojanti per kitus 5 metus Europos Sąjungoje sukurti 10 000 darbo vietų, padėsiančių šią metavisatą kurti.

Zuckerbergas apie metavisatą kalba nuo liepos, ir šį madingą žodį, pirmą kartą panaudotą prieš tris dešimtmečius distopiniame romane, naudojo ir kitos technikos firmos, pavyzdžiui, Microsoft.

 

Verge pranešime sakoma, kad galimas kitas kompanijos pavadinimas gali būti kažkas susijusios su Horizon. Neseniai Facebook pervadino savo kuriamą VR žaidimų platformą iš „Horizon“, į „Horizon Worlds“.


reuters.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(5)
(1)

Komentarai ()