Kodėl kai kurie tualetai Japonijoje yra su permatomomis sienomis? Idėja išties verta dėmesio (Video)  (2)

Japonija – daugeliu atžvilgių viena neįprasčiausių ir paslaptingiausių šalių pasaulyje. Taip pat ji – viena pažangiausių pagal taikomų technologijų lygį. Nors tai šalis, kuriai būdinga unikali kultūra ir pagarba tradicijoms, šiandien japonai žengia koja kojon su laiku, o kartais pralenkia net laiką. Kaip tik taip norisi pasakyti kalbant apie technologinių naujovių radimosi Japonijoje tempą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, kad kone visai viską, pradedant maisto produktais ir baigiant apatiniais, Japonijoje galima įsigyti gatvėse stovinčiuose automatuose, jau net nebestebina, rašoma portale novate.ru.

Japonai, kaip tauta, garsėja darbštumu. Na, pasakyti būti galima ir dar tiksliau: kone visi jie, vertinant pagal mums įprastus standartus, – tipiniai darboholikai. Joks save gerbiantis japonas nepaliks darbo vietos net ir po darbo valandų, jei bosas vis dar dirba. Ar verta tad stebėtis, kad snūstelėjimas net pačioje neįprasčiausioje vietoje Japonijoje – norma?

Japonų auklėjimas ir gyvenimo būdas mums ne visada suprantami, o kartais tiesiog nepriimtini. Tik įdomiausia, kad jų požiūris į aplinkinį pasaulį, taip pat jų darbo bei kūrybos vaisiai, yra visuotinai aktualūs. Galbūt reikėtų dar intensyviau ir masiškiau periminėti iš japonų keistokus jų išradimus, nors anaiptol neaišku, ar visi jie čia prigytų ir pasirodytų priimtini?

Vienas iš tų keistokų išradimų yra viešieji tualetai su peršviečiamomis sienomis. Būtent tokių galima pamatyti Tokijo parkuose. Galbūt sakysite, kad tai neįtikėtina? Gal manote, kad bandome juokauti? Visiškai ne – tokie tualetai iš tiesų egzistuoja. Aišku, reikėtų detaliau apie juos papasakoti.

Tualetų konstrukcijos kūrėjai stengėsi, kad jų šedevras būtų naudingas ne tik prispyrus konkrečiam visiems suprantamam reikalui, todėl sukūrė visapusiškesnes, daugiafunkces kabinas.

 

Jų sienos būna peršviečiamos iki tos akimirkos, kol jų viduje nieko nėra. Kai tiktai įžengia koks nors žmogus ir raktu užsirakina duris, stiklas automatiškai tampa matiniu, neperžvelgiamu iš lauko.

Vakarais ir naktimis tualetuose įjungiamas įvairių spalvų apšvietimas. Taip kabinos tampa papildomu gatvės apšvietimo šaltiniu.

Gerokai pamąsčius veikiausiai tektų pripažinti, kad idėja verta dėmesio, tik kyla klausimas, kaip į ją sureaguotų mūsiško mentaliteto žmonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai (2)