Pasaulį sukrėtusi Aleco Baldwino tragedija – kas yra rekvizitiniai ginklai ir kodėl jie pavojingi? Tai ne pirmas toks atvejis (Foto, Video)  (1)

Filmavimo aikštelėje įvyko tikra tragedija – filmavimo metu aktorius Alecas Baldwinas netyčia rekvizitiniu ginklu nušovė kino operatorę ir sužeidė režisierių. Kaip galėjo nutikti tokia tragedija?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Policija teigia, kad JAV aktorius Alecas Baldwinas rekviztiniu ginklu netyčia nušovė 42 metų kinematografininkę Halyną Hutchins ir sužeidė režisierių Joelį Souzą, filmavimo aikštelėje, esančioje Naujojoje Meksikoje. Jie dirbo prie filmo „Rust“.

Po tragedijos A. Baldwinas buvo šokiruotas. Vienas vietinis laikraštis jį rado ašarojantį prie Santa Fė apygardos šerifo biuro. Vyksta tyrimas ir mes dar nežinome, kas nutiko.

Tokių incidentų pasitaiko retai ir ši žinia pribloškė kino industriją ir visą pasaulį. Šaunamųjų ginklų naudojimui filmavimo aikštelėje taikomi griežti saugos standartai.

Todėl būtent šis atvejis yra toks neįtikėtinai gluminantis.

Nepaisant to, kad rekvizitinis ginklas atrodo nepavojingas, jis gali būti mirtinas. Štai kas apie juos žinoma.

Kas yra rekvizitinis ginklas?

 

Tušti šovinai naudojami kino pramonėje, kad imituotų kovinius šaudmenis.

Priežastis, kodėl jie tokie įtikinami, yra ta, kad tušti šoviniai iš esmės yra modifikuotos tikros kulkos.

Nors terminas „kulka“ dažniausiai vartojamas apibūdinti tai, kuo užtaisomi ginklai, tiksliau tai yra užtaisytas šovinys: savarankiškas šaudmenų paketas, sudarytas iš korpuso, kuriame yra sprogstamųjų miltelių, kuris, iššautas, paleidžia kulką.

Tušti šoviniai skiriasi nuo tikrų, kovinių, nes nors jie naudoja sprogmenis, jie neturi kulkos.

Rekvizitinis ginklas (prop gun) gali reikšti įvairius daiktus – nuo neveikiančių ginklų iki stūmoklinių šautuvų (cap gun). Bet tai taip pat gali reikšti tikrą ginklą arba pritaikytą šaudyti tuščius šovinius.

 

Kartu jie prideda kūriniams autentiškumo – iššovus tuščiu šoviniu gaunamas stiprus trenksmas, atatranka ir blyksnis – matoma šviesa, sukuriama degant parakui.

Ar toks incidentas buvo nutikęs anksčiau?

Taip. Galbūt prisimenate Brandoną Lee, kovos menų legendos Bruce Lee sūnų aktorių.

Brandonas Lee mirė būdamas vos 28 metų 1993 m., filmuodamasis filme „Varnas“ („The Crow“), kai į jį buvo iššauta rekvizitiniu ginklu, kuris per klaidą buvo užtaisytas mokomuoju šoviniu (dummy round).

Mokomuosiuose šoviniuose nėra sprogstamojo užtaiso ir šiuo atveju jie buvo naudojami artimam vaizdui filmuoti. Kai ginklas buvo užtaisytas tuščiu šoviniu, jame per klaidą liko mokomasis šovinys.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(33)
(9)
(24)

Komentarai (1)