Nori žiūrėti televiziją – susimokėk: kodėl europiečiai moka TV mokestį, siekiantį iki 335 eurų, ir kaip britai gaudo nesusimokėjusius (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Darius995 2021-11-04 19:17
Įdomus faktas: JK galite gauti nuolaidą tv licenzijai, jei žiūrite nespalvotą televizorių, arba tiesiog esate aklas.
AAA000 2021-11-04 21:19
susimoka, kad jiem isplauna per TV smegenis durnesnio gal nera mokescio... ir dar kazka vaidina apie demokratijos laisve... as tv neziuriu jau kokius 7+ metu. dakaro rali tik paziuredavau, bet paskutini pamirsau net ir praziopsojau savaite dakaro pradzios... nors intero mokestyje paketas tv prikabintas - atskirai neduoda, bet cia komercinis...o cia dar valdzia ima papildomai... nu pz isvis... daba aisku del ko tie lenkai durnavoja - pasirodo masiskai isplautom smegenim ir net atsisakyt negali mokescio... kiek zinau konservai irgi iniciatyvas dare sitam mokesciui ivest. parazitai. cia gal netycia uzsakomasis koks straipsnelis sito mokescio istumimo lietuviams i sikna? senokai liesta tema.
donatasv 2021-11-04 22:23
Buvo pas koncervus noras įvesti mokestį bet nedidelį, jei gerai pamenu 4 litai žmogui, nors nedidelis tai salyginai, minimumas tada buvo 400lt.. 1% iš ubago, apie pensininkus nešneku. Kažkaip po streikų nebegirdėt ir naujų taršos mokesčių kuriuos jau svarstė. Kaži kuom baigsis dyzelio kainų kėlimas? Svolačių gauja seime... Nežiūri kaip uždirbt vienas galvoje kaip atimt/pavogt... Nesuprantu jų logikos... Kuo daugiau smaugsi tuom daugiau slėps viską. Vėl apsimokės pirkt vizą ir važiuot į ruskyną, pas baltarusą parsivežti salerkos...
conjurer 2021-11-05 15:27
O tai mokant šitą radio bangų mokestį, gauni televizija be reklamos? Šiap visi mokam už internetą, ir yra modernios technologijos, tarkim SIM, ir eSIM kas leidžia identifikuoti mokėtoją, ir apmokęstinti žmones pagal naudojimą. Įdomu kada tai išleis antžeminį vienpusį radio ryšį į pensiją.
DarkNRG 2021-11-05 18:08
Prie viso to, JK didziasia sio mokescio dalis eina supuvusio BBC tinklo islaikymui. Graudu.
conjurer 2021-11-05 18:18
Man visai patiko jų top gear. Nors gal ir aš supuvęs..
bmk1245 2021-11-05 18:41
Vien jau už Dr Who sudirbimą, woke/sjw irštva BBC verta išnykt iš transliuotojų sąrašo.
DarkNRG 2021-11-05 18:50
Nedramatizuok, apie dokumentikas ir pramoginius dalykus niekas nekalba. O stai ju pagrindinis naujienu kanalas, tai gerokai supuves. Vienos saliskiausiu, ultra kairiuju nujienu kanalu koki tik mates (turbut antras po CNN)
AAA000 2021-11-05 19:04
uzdaryt nereikia. tiesiog reikia tirt karteli vadovybes ir politiku. nes mokesciai mokami uz paslauga visuomenei - svietima, mokslo populiarinimas ir pan. o ne uz politikeliu savireklamas ir dotaciju isisavinima. pazeista visuomenes interesas ir tiek. mokestis pasidare zalingas visuomenei...
Kyborg 2021-11-05 20:04
Nu tikrai, neplatina antivakserių samokslo teorijų, tikrai supuvęs kanalas. Jeigu antivakseriai piktinasi kokiu nors informacijos šaltiniu, galima daryt išvadą, kad tas informacijos šaltinis objektyvus ir į savo eterį tamsuomenės klejonių nelabai praleidžia.
VirtualGadget 2021-11-06 00:15
Lietuvoje iš biudžeto yra finansuojama Ryšių priežiūros ir reguliavimo tarnyba. Ten yra daug įvairių ryšio dažnių ir kitokių niuansų. Lietuviškam finansavimo modeliui manau nieko netrūksta. JK yra nemažai keistų sprendimų ir įstatymų, tokių savotiškų reliktų .
immortallt 2021-11-06 10:53
VirtualGadget, nieko netrūksta lietuviškam modeliui? Taip gali sakyti žmogus, kuris su juo nesusidūręs.
kestutisz 2021-11-06 11:21
Nykti gal ne, bet kodėl juos (kaip ir mūsiškį "nacionalinį transliuotoją") turėtų kažkas privalomai išlaikyti net ir dabar* tai mistika. Kiek surinktų pinigų tiek. BBC matęs tik kaip turistas, bet realiai neduočiau nė cento. Kaip ir LRT aišku, bet niekas gi pasirinkimo neduoda. *taip, istoriškai suprantama, kada jų dėka ir atsirado pati televizijos supratimas (mechaninė vs elektroninė tv batalijų laikai) reikėjo ir visokių nesusipratėlių pinigų dėka stumti pačia rinką, bet to jau gal keliasdešimt metų nebereikia.
Monochamus 2021-11-06 14:41
Jei reikėtų mokėti mokestį tik tada, jei žiūri TV, tai nematau didelio pykčio. Tik, juk gali padaryti abonentinį mokestį tam BBC ar kitom televizijom ir tie kas nori, tegu sau moka. Tik, panašu, kad jei imtų sąžiningai, tai neapsimokėtų... Nors, pats UK negyvenu, nežinau kaip realiai, bet kiek pagooglinau, tai tą mokestį mokėti reikia net jei nežiūri jokių BBC ir kitų anglijos televizijų. Apskritai užtenka turėti TV... Mokestis ne už paslaugas, o reketavimas, panašiai kaip autorinių teisių gynėjai lietuvoje visus per jėgą verčia mokėti mokesčius už tai, ko žmonės nesiklauso ir nežiūri. O bauda už nemokėjimą siekia tūkstantį svarų. Aš turiu televizorių, tarnauja kaip didelis monitorius, "garso kolonėlė" ir žiūrėti filmams. Antena net nepajungta, gyvenime tos lietuviškos šūdinos TV nežiūriu. O va jei gyvenčiau UK, tai matomai privalėčiau mokėti £154.50 per metus... Absurdai tiesiog.
eXpo 2021-11-07 18:29
pastebejau kad zmones kurie giriasi neziurintys tv arba isvis jo neturi paprastai buna keistuoliai, paklyde savo samokslo teorijose, smegenu plovimo baimeje, jiems visur melas, visi parsidave , visi troksta juos uzvaldyt, per 5G, per corona, per chemtrailus , per chemikalus maiste ir t.t. Tokie keistuoliai kurie bijo televizoriaus nes ale neatsilaikys ju smegenys pries propoganda
kestutisz 2021-11-07 18:52
Kaip pasakojo vienas tv mėgėjas (na irgi nesuprantu ką ten žiūrėti, ir taip gal nžn nuo pirmų Pentium'ų kurie jau gebėjo kokį asf formato video parodyt) - jis jį žiūri nes nereikia galvoti ką žiūrėti. Tiesiog patogu - sukasi kažkoks playlistas, net pasako kada į wc nueiti (reklama pasirūpina tuom). O dar jis net ne pensijoje.
eXpo 2021-11-07 21:06
nu jo, o ziurint youtube ar asf formata galvot labai reikia? As pavyzdziui dabar sedziu prie kompo, kartais uzmetu aki i atlikeja is xfaktoriaus, cia jau skaitosi kad man smegenis plauna? ar diktuoja kada i wc eit? ryte ziurejau tukstantmecio vaikus, kaip ten smegenis isplove? Man idomiausias tas teiginys kad tv smegenis plauna, kas jau ten taip plauna? kaskokie tv sou? kurie? filmai vakarais? balsas? xfaktorius? pas mus propogandiniu kanalu kaip rusijoje nera, ten tai pilna tokiu - politiniu debatu, ir valdiskos propogandos perpildyto meslo.
AAA000 2021-11-07 21:44
tu suprask, kad jei neziuri tv, tai nezinai ka ten ir rodo. o tu faktiskai klausi nuomones, ko tu ten bijai? ar teigi ten kazkokias nesamones. man tai keista tavo tokios isvados aplamai... kaip galima teigt, kad kazko ten kazkas bijo , kai net nezino apie tai, nes elementariai nebeziuri... ----- asmeniskai man ko truksta, tai informacijos koncentracijos. gali but gera laida, as nieko nesakau. bet ji per tv rodoma valanda laiko - kai informacijos ten tera tik gal 20 minuciu. ir is ju dar maziausia 10 min nuolatiniai to pacio pakartojimai-priminimai kazkokie. as ta pacia laida issitraukes kai perziuriu - man ji aplamai atrodo keistai nufilmuota... man tas kaista, kaip to nepastebi spoksantys i tv. kai tas akivaizdu... o laika as taupau, nes gyvenimas per trumpas, kad kazkoki nuskiesta slamsta ziuret ir negali jo net prasukt... prie ko cia propaganda... ji visai kas kita. net tv spoksotojai ja sugeba skirt... o tv "neziuretojams" ji aplamai manau slyksti... jotube nera tv kanalas - tai tiesiog platforma. visokio slamsto su siokiu tokiu parusiavimu. ta prasme jei tau mastymo greitis ir reakcija nesvarbi, nesvarbu gaunamos informacijos ivairove ir kokybes lygis - tai cia vienas is pozymiu - smegenu suavejimas as jas stengiuosi palaikyt tonuse. ir man pvz keistai atrodo net mano bendradarbiai, kur deda pastangas uzdirtbt kaip as, bet paskui uzdarbi isleidzia kabake pakeliui i namus. baudu mokejimams uz vairavima girtiems ir ten visokiems perlaikinejimams. aiskinimams darbu vadovams visokio slamsto kodel "negalejo" - (nes gere) nu gal cia normalu, ka as zinau? man tai atrodo keista veikla... kelis kart bandziau net gert su jais (state, ar siaip dovanu gaunam, del darbo specifikos) - nu apgeriau visus ten, prisiziurejau kaip vemia ir ten nudurneja iki apsimizimu... o kita diena pasakoja kokie kieti buvo - bet as juk pamenu kitaip net laiko man gaila su jais gincytis... o visos kitos populiarios temos - ka pamate per TV ar paskaite kokiam sudlaiksrasty... ar ka su kuo apsnekejo ar krautuvej nusipirko... nu pz... man toks nesudetingas ir primityvus gyvenimo budas atrodo labai keistas... nu mazdaug kaip visa laika mekent trim-keturiais garsais... o kad "isiliet" i tokiu "normaliu" visuomene, turi ir pats mekent... nu gal cia ir nekeista, ir visai normalu - ka as zinau