42 metus trunkanti tradicija – nusimauti kelnes prieš atriedantį traukinį: kaip gimė šis keistas ritualas? (Video)  ()

Pastaruosius 42 metus Laguna Niguel mieste, Kalifornijoje, vyksta keista tradicija, angliškai vadinama „Mooning of the Amtrak“. Kitaip tariant, prieš atriedantį traukinį nusimaunamos kelnės ir parodomas nuogas užpakalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvienais metais antrą liepos šeštadienį šimtai ar net tūkstančiai žmonių susirenka prie tvoros šalia baro „Mugs Away Saloon“ ir nusimauna kelnes, kad parodytų savo nuogus užpakalius atvažiuojantiems „Amtrak“ kompanijos traukiniams. Tokia proga netgi sulėtinami traukiniai, kad keleiviai galėtų pasimėgauti nuogų užpakalių šou.

Idėjos gimimas

Legenda byloja, kad 1979 m. baro „Mugs Away Saloon“, esančio tiesiai priešais geležinkelį, savininkas pasiūlė nemokamus gėrimus kiekvienam, kuris išbėgs į lauką prie geležinkelio bėgių ir apnuogins užpakalį prieš atvažiuojantį traukinį. Kai kurie baro lankytojai priėmė iššūkį ir taip gimė šis keistas ritualas.

 

Nuo to laiko kiekvienais metais vis daugiau žmonių nusimaudavo kelnes ar pakeldavo sijonus. Pradedant nuo pirmojo „Amtrak“ traukinio, kuris pravažiuoja apie 7:30 ryte, užpakalių rodymas tęsdavosi visą dieną iki paskutinio traukinio prieš pat vidurnaktį.

Per pastarąjį dešimtmetį tai virto daug daugiau nei nuogo užpakalio rodymu. 2008 m. minia prie geležinkelio bėgių išaugo iki 10 000 ir situacija tapo nebevaldoma. Kai kurios moterys nusivilko marškinėlius ir demonstravo ne tik nuogus užpakalius, bet ir nuogas krūtis. Norint išvaikyti minią teko kviesti policiją.

 

Sekančiais metais buvo priimtos naujos viešosios tvarkos taisyklės, renginiui prižiūrėti paskirta daugiau policijos pareigūnų. Lankomumas sumažėjo iki maždaug 1000 žmonių. Nuo tada minios mažėjo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(4)
(30)

Komentarai ()