Šalčiai Baltarusios pasienyje. Ką Europos Sąjungai daryti su lenkams Lukašenkos surengta migrantų krize?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2021-11-12 12:00
na ir kliedesiai. jeigu gaila, kad sala ir badauja, tai tegul autorius vaziuoja i Baltarusija ir gerina gyvenimo salygas. o dabar uzsiima kliedesiu rasymu ir galvoja, kad kiti kazka padarys, o pats nei pirsto nepajudins. visi puikiai supranta, kur vaziavo ir nereikia nieko gailet. nedingu dokumentu, o bandytu legaliai patekti.
conjurer 2021-11-12 14:11
Lenkija išduoda krikščioniška tikėjimą? Didesnio absurdo nesu skaitęs. Pirmas dievo įsakymas yra neturėk kitų dievų, tik tą su balta barzda. O čia musulmonai, kurie norės savo religinių pastatų. Kalbant apie krikščionybę, keista, kad dar jie jų nešaudo, kaip religinių įsibrovėlių. Autorius visiškai nesupranta religijų. Visos religijos, kurios neturėjo tokio įstatymo, jau išnyko, nes leido laisva religijos pasirinkimą. Tuo tarpu tokios ekstremistinės religijos kaip krikščionybė ar islamas išliko, nes turi griežtas politikas prieš kitas religijas. O lenkija labai pasižymi savo krikščionišku ekstremizmu, net moterų teises apribojo. Dėl šalčio, neturiu ką pridurti. Visų pirma tie migrantai greičiausiai nesidomėjo europos istorija, ir kuo baigėsi visi bandymai užkariauti rusiją. O mes dar net neturim žiemos, kas bus kai turėsim -20? Bet kuriuo atveju moralinė našta turi kristi ne lenkijai ir lietuvai, bet lukašenkai ir jo pagalbininkams, kurie pastato migrantus į šitą padėtį. Jei aš negaliu į baltarusiją nuvykti be vizos, tai kodėl kažkas iš ten turi galėti atvykti be jokių dokumentų?
kukulis4 2021-11-12 14:45
Problema tame, kad ES, kaip darinys, demonstruoja auksta morale, ir dabar pati tuo springsta, nes banditeliam is rytu tos aukstos moralines normos tiesiog kelia juoka, duoda galimybes dusinti ES priemonemis, kurias pati ES tiems banditeliams ir pasiule. As buciau laimingesnis gyvendamas siek tiek vieningesneje ir principingesneje ES, kuri turetu ryzto nupiest realia ta ju vadinama raudona linija, o ja perzengusiems ist per nagus taip, kad mazai nepasirodytu. As noreciau, kad ES banditu atzvilgiu elgtusi maziau adekvaciai, nes kolkas mes viso labo reaguojam i situacija - skraidina migrantus, nu tai gal pabarkim avialinijas.
conjurer 2021-11-12 14:54
Reik ne pabarti avialinijas, bet uždrausti bet kokius skrydžius ir rusijos ir baltarusijos. O šiap kalbame apie ES, bet čia turbūt labiau NATO žaidimų aikštelė.
VirtualGadget 2021-11-12 16:48
Kyborg 2021-11-12 20:19
Su skrydžių uždraudimu iš Rusijos nėra taip paprasta, praktiškai visi skrydžiai į rytų Aziją yra per Rusijos teritoriją. Uždraudus skrydžius iš Rusijos, Europa sulauktų atsakomųjų sankcijų, t.y. Rusijos oro erdvės uždarymo Europos bendrovėms. Maršrutai į Aziją gerokai prailgėtų, o kai kuriais atvejais tikėtina reiktų ir tarpinio sustojimo.
Kyborg 2021-11-12 20:29
Jūs antivakseriai per nelyg susireikšminat, jaučiatės labai svarbūs ir vos ne visatos centras. Antivakseriai yra tamsuomenė nieko nepasiekus ir ši tema jiems yra priemonė sulaukt dėmesio. Ir tu esi puikus to pavyzdys. Kurį laiką technologijos.lt negavot dėmesio, tad pats bandai primint apie save ir bendraminčius po straipsniu kuris niekaip su skiepais nesusijęs. Pas psichologą nebandei apsilankyt? Gal padėtų išspręst problemas dėl jaučiamos per mažos savivertės ir nereikėtų mestis į kraštutinumus, kad gautum dėmesio?
Stebėtojas 2021-11-12 21:28
Gal norėtum ką nors papasakoti apie hinduizmą, budizmą ir šintoizmą? Ar tai, vis dėlto, nepriskirtina religijoms?
AAA000 2021-11-12 23:42
juokingas straipsnis... jei ten bega is saliu kur "zudo ant kiekvieno kampo atseit visa gyvenima" - tai pasalt pora metu pasienyje palapinese ir kai neblogas serimas is esmes organizuotas yra juoku darbas. as galiu pasakyt lietuviai uzsieniuose buna vergauja, niekas ten adaptaciju nesuteikia ir gyvena ypac sudinom salygom. ir net ant maisto taupo kad tik uzsidirbt. o cia suskrido lektuvais, taksais suvaziavo ir dar maistas matai ne koserinis... vaikais irgi nesugraudinsit. vaikai greit daromas dalykas. Lietuvoje sistema aisku durna alimentine/remimo - bet cia galima sutvarkyt, jei isrinkt ne konservus ir ne zaliakaimus, o kazka per viduri. kad remtu ne ffinansini persekiojima ar "tradicijas", o butent socialiai atsakingu vaiku gamyba. cia gal liberalai kokie labiausiai tiktu.
UTF16 2021-11-12 23:44
O tuos, kurie iš „krikščioniškų“ šalių, ramiai sau įleidžia? Neįleidžia praktiškai nė vieno juk, jeigu galėtų, visus juos iššaudytų vietoje. Lietuvoje dabar geriausiu atveju tik pasodina į koncentracijos stovyklą neribotam laikui, o jei tie parodo kokį nors nepasitenkinimą, suspardo ir palieka. Dar gerai, kad gyvus palieka.
AAA000 2021-11-12 23:50
cia yra durniausias dalykas - visi religiniai - tame tarpe ir krikscionys. per sita prizme spaust. valstybes interesas yra konkurencingi ir adekvatus nauji pilieciai. mes savu nebesugebam prisigimdyt "tradiciskai". o kur lenda invaderiai nekonkurencingi - nes neadaptyvus. kas, kad dauginasi greit ir sprendzia musu sita problema... abu variantai tiesiog sudini isileide suzlugdysim ir ta vargana ekonomika ir konkurencinguma kuri dar aplamai turim. kokie vokieciai ar prancuzai gali sau leist ekspermentuot su ekonominiais "pabegeliais". turi is ko. mes kaip silpna valstybe - aiskiai negalim. o jei rupi tie "vaikai". varykit ten sirinskiene - tegu atimineja is tevu uz neprieziura - tegu vaiku teises taiko realiom salygom vakaruose vaika atima net jei automobily palikai trumpam... o cia po miskus valkiojasi, saltyje kankina. kas cia per atsakingi tevai tokie? pats laikas pradet rodyt veiksma "specialistei". net ir kur ten su ta pedofilija kovojo - as pritaikyciau apipjaustymo fakta, kaip lindima prie mazameciu lytiniu organu zalojimo be ju sutikimo visi sestu netrumpam tradiciniai ta ka siulai tu - cia elementarus kersijimas religiniu pagrindu kazkoks - babuiniska reakcija...
gytis13 2021-11-13 09:09
Na, tautų maišymasis nepriveda prie nieko gero. Mes. lietuviai tai patyrėme kuo puikiausiai Tarybų Sąjungos sudėtyje. Privažiuoja rusų, reikia kalbėti rusiškai, ne rusai sulietuvėja o lietuviai turi "surusėti" ir rusiškai išmokti. Tačiau žodžiais buvo teigiama kad visos tautos lygos ir vienodos, o praktiškai viskas kiek kitaip. Kas prisimena tarybinę karuomenę, irgi ne itin gerai atsiliepia apie visokius azijiečius ir pan. O čia privažiuos musulmonų - ne jie sulietuvės o Lietuva turės "sumusulmonėti" ir tai bus vadinama tolerancija. Taigi atsiranda papildomos problemos kurios šaliai yra visiškai nereikalingos. O kad jie nori į Europos sąjungą tai irgi nieko nereiškia. Pasaulyje amžinai pilna visokių nuskriaustų tautų kur amžinai vyksta visokie karai, kažkas kažkur bėga, tokie ar anokie konfliktai ir tai primena pasaką be galo kuri pradeda atsibosti. O mums visus reikia gelbėti ir gailėtis.
Micėacė 2021-11-13 10:52
Mūsų žiniasklaida užsiciklino juos vadinti „migrantais“, tuo tarpu kai lenkų spauda, be pašaipos, vadina juos „turistais“, kadangi į Baltarusiją tie atvyko legaliai, su turistinėmis vizomis.
kestutisz 2021-11-13 14:27
Būtent. Juos kai kurie dar vadina ir "pabėgėliais", išvis cinizmo viršūnė.
Benediktas 2021-11-13 14:51
Viskas ok, bet imigrantai yra tik paskemė. Būtų ne Lukoshenka, o Tichanovskaja Baltrusijos prezidentas, nei vieno tokio neteisėto imigrato nebūtų nei Lietuvoje, nei Lenkijoje. Aišku vietoj to Putinas įvestų kariuomenę į Baltarusiją. Tačiau dabar jau yra irdesantininkai su bombonešiais ir imigrantai. Turim du ganksterius kaimynus... Tipo nesipyk su ganksteriais, pritark jų veiksmams, buk tyliai kažkas pas mus sako... O pagrindinė priežastis - Putinas su savo oligarchėliais. Nebūto Putino, seniai nebūtų Lukoshenkos.
conjurer 2021-11-13 14:57
religijos, kurios neturėjo tokio įstatymo, jau išnyko, nes leido laisva religijos pasirinkimą." Politeistinės religijos dar daug kur naudojamos kaip tradicija, bet jas iš lėto išstūminėja monoteizmo sektos.
gytis13 2021-11-13 16:03
To Benediktas Matai, jeigu nebūtų Putino tai greičiausiai nebūtų ir tokios Rusijos kaip valstybės kokią turim dabar...SSSR griuvimas buvo pirmoji imperijos skaldymosi banga. Antrąją Putinas sustabdė. Įvesk Rusijoj demokratiją ir mano nuomone neliks Rusijos. Rusija gali egzistuoti tik taip valdoma kaip dabar.
Benediktas 2021-11-13 16:12
Vakarai padėjo Rusijai atsigauti. Jei būtų norėję, tai galėjo 91m plikom rankom užimt. Putinas dabar varo Rusiją pagal kreivę žemyn. Visose sferose, na galbut tik karineje ne, bet visu kitu dalyku saskaita.
conjurer 2021-11-13 16:28
Tik klausimas kas geriau žmonėms, kai juos išnaudoja viena centrinė autoritarinė oligarchija, ar kai yra daug atskilusių ekonominių zonų? Ir ar yra prasmės egzistuoti rusijai, kai tai pablogina sąlygas daugumai jos gyventojų? Nes tai ką tu sakai skamba - negalim naikinti vergijos, nes vergvaldžių reputacija nuo to nukentės.
gytis13 2021-11-13 21:30
Na klausimas turbūt toks: ar galimas geras ir demokratiškas Putinas Rusijoj, su visais kaimynais palaikantis draugiškus santykius? Mano nuomone, negalimas. Nes šalis išsilakstys. Rusija žaliavinė valstybė, tad atsiskyrimas turingam žaliavų regionui būtų naudingas. O demokratija būtent tuos klausimus ir padėtų išklibinti. Putinas nėra nei geras nei blogas, jis yra toks kokio reikia kad valstybė neišsilakstytų. Aišku mums jis nepalankus. Bet to reikalauja imperijos interesai. Va išsivaizduokit kad ima Putinas ir pripažįsta kad Lietuva buvo TSRS okupuota. Ir kas toliau?