Naujas ginklas prieš koronavirusą: ES šalyse leista naudoti tabletes nuo COVID-19  (1)

Europos Sąjungos farmacijos priežiūros agentūra penktadienį pareiškė, kad Bendrijos šalys tam tikrais atvejais gali naudoti JAV bendrovės „Merck“ sukurtą geriamąjį vaistą nuo COVID-19, nors šis preparatas dar nėra oficialiai patvirtintas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiuo metu ES neregistruotas vaistas gali būti vartojamas gydyti COVID-19 užsikrėtusiems suaugusiems žmonėms, kuriems nereikia papildomo deguonies ir kuriems yra didesnė rizika susirgti sunkia COVID-19 forma“, – sakoma Europos vaistų agentūros (EVA) pranešime.

„EVA paskelbė šią rekomendaciją, kad padėtų nacionalinėms valdžios institucijoms priimti sprendimą dėl galimo ankstyvo vaisto vartojimo, pavyzdžiui, ekstremaliais atvejais, atsižvelgiant į didėjančius užsikrėtimų ir mirčių nuo COVID-19 skaičius visoje ES, prieš išduodama leidimą prekybai“, – nurodoma jame.

„Merck“ geriamojo vaisto neturėtų vartoti nėščios ir pastoti planuojančios moterys, nurodė EVA.

„Šios rekomendacijos pateikiamos laboratoriniams bandymams su gyvūnais parodžius, kad [„Merck“ tablečių] vartojimas didelėmis dozėmis gali turėti įtakos vaisiaus augimui ir vystymuisi“, – priduriama pranešime.

 

Amsterdame įsikūrusi farmacijos priežiūros agentūra taip pat nurodė, kad iki metų pabaigos tikisi oficialiai patvirtinti šį preparatą, dar žinomą kaip molnupiraviras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (1)