„Pfizer“ duoda į teismą savo ilgametę darbuotoją - kaltina milžiniška duomenų vagyste  (4)

Farmacijos pramonės milžinė „Pfizer“ pastebėjo galimą labai svarbių duomenų nutekinimą. Įtarimų šešėlis krenta ant ilgametės korporacijos darbuotojos, kuri dabar kaltinama daugiau nei 12 tūkstančių dokumentų vagyste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pfizer Inc.“ yra viena iš pagrindinių COVID-19 vakcinų gamintojų. Kompanija taip pat kuria visą eilę kitų naujų vaistų, įskaitant ir tokius, kurie ateityje gali padėti įveikti vėžį. Tačiau dabar „Pfizer“ teisme sieks nubausti 15 metų kompanijoje dirbusį žmogų, kuris, kaip teigiama, priėmė darbo pasiūlymą iš konkurento ir galimai jam nutekino 12 tūkstančių failų.

Chun Xiao Li, kaip bus teigiama teisme, pažeidė „Pfizer“ konfidencialumo susitarimą, kai iš darbinio nešiojamojo kompiuterio nukopijavo 12 tūkstančių failų. Kai kurie iš jų yra susiję su COVID-19 vakcinos techniniais duomenimis, kai kurie - su kuriamais vaistais vėžiui gydyti. „Pfizer“ teigia, kad į šias programas investavo milijardus, todėl tokia duomenų vagystė gali sukelti milžiniškus nuostolius. Kompanija gali prarasti konkurencinį pranašumą, todėl į šį reikalą bus žiūrima labai rimtai.

„Pfizer“, kaip ir kitos tokio dydžio korporacijos, apmoko savo darbuotojus saugoti konfidencialius duomenis. „Pfizer“ taip pat turi duomenų saugumo komandą, kuri ir aptiko, jog nebūdama darbe Li nukopijavo 12 tūkstančių failų. Žvilgtelėjus į Li elektroninio pašto dėžutę tapo aišku, kad „Pfizer“ konkurentė „Xencor“ jai pasiūlė darbą ir duomenų nutekinimas gali būti su tuo susijęs.

Kai kurie nutekinti duomenys yra susiję su elranatamabu - priešvėžiniu vaistu, kurį „Pfizer“ laiko vienu iš savo kozirių. „Xencor“ taip pat vysto gydymą, paremtą antikūnų poveikiu. Sujungti šiuos taškus būtų labai lengva.

 

Li teigė, kad failus parsisiuntė tiesiog norėdama juos sutvarkyti. Ilgametė „Pfizer“ darbuotoja sutiko bendradarbiauti ir perdavė išorinį kietąjį diską, kuriame buvo saugomi nutekėję duomenys. Tiesa, ekspertai teigia, kad kai kurie failai iš jo buvo ištrinti. Li paliko poziciją „Pfizer“, bet kompanija siekia, kad jai nebūtų leidžiama iš karto pereiti į „Xencor“.

Konkurencija farmacijos pramonėje yra labai aštri ir kompanijos nori būti pirmos. Nieko keisto, kad korporacijos turi labai aukšto lygio duomenų apsaugos sistemas. Tačiau kai kurios grėsmės kyla tiesiog viduje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(2)
(32)

Komentarai (4)