Statybų revoliucija jau prasidėjo - JAV pirmą kartą 3D spausdintuvu bus atspausdintas visas 100 gyvenamųjų namų rajonas  ()

Namus 3D spausdintuvu statantis amerikiečių startuolis Icon paskelbė apie didžiausią šios srities projektą. Startuolis su vystymo kompanija Lennar ir architektūros kompanija Bjarke Ingels Group pasirašė sutartį, pagal kurią partneriai Teksaso valstijos sostinės, Austino, priemiestyje pastatys 100 privačių namų. Icon žada statybas pradėti 2022 metais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-11-29 Statybų revoliucija jau prasidėjo - JAV pirmą kartą 3D spausdintuvu bus atspausdintas visas 100 gyvenamųjų namų rajonas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Icon naudojamos technologijos pagrindas — 3D spausdintuvai Vulcan. Stambi konstrukcija valdoma patentuota programine įranga ir naudojamas greitai kietėjantis mišinys Lavacrete, iš kurio spausdinami Ican namų pamatai, sienos ir stogai. Sistema spausdinami statiniai iki 278 kvadratinių metrų — tokių gabaritų namo statyba trunka nuo 12 iki 24 valandų. Papildomas Icon pasiūlymas — pabaigęs statybą, startuolis ant kiekvieno namo stogo įrengia fotovoltinius skydelius.

„Adityvinė gamyba gali sukelti revoliuciją statybose, nes ji šią sritį plečia. Dėl partnerystės su ICON ir Lennar matome, kaip ši technologija plis maksimaliai plačioje auditorijoje. 3D spausdintuvu atspausdinta architektūra ir fotovoltiniai stogai — inovacijos, mažinančios statybos atliekų kiekius, o tai pat daro mūsų namus patvaresnius ir apsirūpinančiais“, — pažymėjo BIG-Bjarke Ingels Group atstovas Martin Voelkle.

Didžioji Icon darbų dalis automatizuota. Operacinė sistema pati perduoda būsimo pastato aukštų planus spausdintuvui ir seka 3D spausdintuvo veiklą šiam klojant medžiagas. O mašininiu mokymusi paremti algoritmai realiu laiku aptinka spausdintuvo klaidas, praneša statytojams apie problemas ir paspartina naujų namų statymą. Kai Vulcan darbą baigia, iškviečiami rangovai, atliekantys kosmetinį remontą, įstato duris ir langus, o taip pat nutiesia vandentiekį ir išvedžioja elektros instaliaciją.

„ICON yra kaip atsakas pasaulinei gyvenamojo ploto krizei. 3D spausdinimas statybose greičiau ir pigiau užtikrina aukštą namų statybos kokybę, o spausdintuvų parkas gali ė gera pakeisti ištisų rajonų statybą“, — pridūrė Icon generalinis direktorius ir vienas iš steigėjų Jason Ballard.

 

Kaip rašo New Atlas, Icon su partneriais kol kas neatskleidžia tikslių projekto realizavimo terminų ir kaštų. Yra žinoma, kad statyba prasidės 2022 metais, o Icon 3D spausdinimo paslaugų įkainius galima įvertinti pagal ankstesnius startuolio projektus — priklausomai nuo kliento reikalavimų šeimos namas atsiėjo nuo 40 tūkstančių iki 450 tūkstančių dolerių.

Anksčiau šiai metais Icon sėkmingai užbaigė B serijos finansavimo raundą su 207 mln. $. Startuolio technologijos pritraukė žymius rizikos kapitalo investuotojus, tarp kurių Norwest Venture Partners, 8VC, Moderne Ventures ir Oakhouse Partners. Icon atstovų teigimu, pritrauktas kapitalas buvo skirtas darbuotojų etatų plėtimui — projektų sparčiai daugėja, todėl kompanija nusprendė specialistų skaičių nusprendė padvigubinti — nuo dabartinių 100 iki 200 žmonių 2022 metų gale.


hightech.plus

(15)
(0)
(15)

Komentarai ()