[Žinios trumpai] Putinas rimtai perpykęs: iš panosės pavogė apie 5 mlrd. dolerių ir kabino makaronus ant ausų  (15)

Rusijos Federacijos prezidentas nuoširdžiai tikėjo, kad jam buvo paruoštas pirmos klasės agentų tinklas Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-09 [Žinios trumpai] Putinas rimtai perpykęs: iš panosės pavogė apie 5 mlrd. dolerių ir kabino makaronus ant ausų  (15)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš dvi dienas SBU atskleidė „Ukrainos Federacinės Respublikos“ organizatorius. Jie planavo vykdyti ardomąją veiklą Ukrainos kariuomenės užnugaryje. Jie norėjo padalyti šalį ir sukurti naują „liaudies respubliką“, kuri apimtų Ivano Frankivsko, Užkarpatės, Lvovo, Ternopilio ir Černivcių sritis. 

O neseniai paaiškėjo, kad tokių agentų ir ardomosios veiklos Ukrainoje tikėjosi Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Tai nėra keista, turint omenyje kolosalias lėšas, kurios buvo skirtos prorusiškai propagandai ir vadinamosios „penktosios kolonos“ kūrimui Ukrainoje, rašo unian.net. Dabar Rusijos Federacijos vadovas nusprendė išsiaiškinti, kam buvo išleisti visi pinigai, nes Ukrainoje įsibrovėliai sutinkami ne su gėlėmis, o su  ginklais ir kariais, pasiruošusiais ginti savo tėvynę iki pergalės.

Ukrainos žvalgyba UNIAN pranešė, kad Putinas davė kuriozišką įsakymą Prezidento administracijos kontrolės ir audito skyriaus vadovui Dmitrijui Šalkovui, Rusijos Federacijos Tyrimų komiteto vadovui Aleksandrui Bastrykinui, generaliniam prokurorui Igoriui Krasnovui ir Sergejui Korolevui, FSB direktoriaus pirmajam pavaduotojui. Rusijos Federacijos prezidentas nurodė išsiaiškinti, kur buvo nukreiptos lėšos, kurios nuo 2014 iki 2022 metų buvo skirtos ardomajai veiklai Ukrainoje.

 

Buvęs prezidento padėjėjas Vladislavas Surkovas, buvęs Kultūros ir viešųjų ryšių su kaimyninėmis šalimis skyriaus vadovas, generolas Vladimiras Černovas, jo įpėdinis šiose pareigose Igoris Maslovas, 5-osios FSB tarnybos vadovas, generolas Sergejus Beseda, Rossotrudnichestvo vadovas Jevgenijus Primakovas, buvęs kuratoriai ir kt. įtariami lėšų pasisavinimu.

Ukrainos žvalgybos duomenimis, minėti asmenys pavogė apie 5 mlrd. Putinas manė, kad šie pinigai buvo nukreipti į propagandą, agitacinę veiklą, agentus tarp nacionalistinių organizacijų, aktyvistų tinklą ir pan. 

 

Tačiau aštuonerius metus Rusijos Federacijos prezidentui buvo teikiama atvira dezinformacija, o lėšos buvo tiesiog „įsisavinamos“. Jis tikėjosi, kad Ukrainoje Rusijos kariuomenė sulauks galingos paramos, tačiau iš tikrųjų situacija pasirodė priešinga. 

Rusijos prezidento inicijuotas tyrimas Viktorui Medvedčiukui turėtų būti pažadinimo skambutis. Tiems patiems tikslams oligarchas išleido apie milijardą dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(4)
(104)

Komentarai (15)