[Žinios trumpai] Austrijos kancleris pakomentavo įspūdžius po gyvo susitikimo su Putinu: beviltiška, jis perėjo į karo logiką - „išspręs“ Donbaso klausimą  ()

Austrija ilgą laiką save bandė pozicionuoti kaip galimą tarpininkę tarp Vakarų ir Rusijos. Todėl Austrijos federalinis kancleris Karlas Nehammeris neseniai apsilankė Ukrainoje, o po to nuvyko pasikalbėti su Vladimiru Putinu. Tiesa, optimizmo po šio susitikimo nebuvo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-12 [Žinios trumpai] Austrijos kancleris pakomentavo įspūdžius po gyvo susitikimo su Putinu: beviltiška, jis perėjo į karo logiką - „išspręs“ Donbaso klausimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 11 dieną Rusijoje įvykęs susitikimas nebuvo ilgas. Kaip teigia pats Nehammeris, mažiau pusantros valandos trukęs pokalbis nebuvo ir draugiškas.

„Po šio susitikimo neturiu jokių teigiamų įspūdžių. Esu pesimistas. Putinas perėjo prie karo logikos, visi ženklai rodo artėjančią audrą“, teigė Nehammeris.

Austrijos vadovo teigimu, Vladimiras Putinas pareiškė, kad „išspręs“ Donbaso klausimą, nepriklausomai nuo Rusijai taikomų sankcijų. Rusijos sprendimas, žinoma, būtų viso Donbaso užėmimas. Tiesa, ir to greičiausiai nebūtų gana, nes tarp Donbaso ir Krymo yra Zaporožės sritis, kurią užėmęs Putinas sukurtų sausumos jungtį su 2014 metais aneksuotu pusiasaliu.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6260

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Pats Nehammeris irgi nepadlaižiavo Putinui. „Aš paminėjau rimtus karo nusikaltimus Bučoje ir kitose vietose bei pabrėžiau, kad už juos atsakingi asmenys bus patraukti atsakomybėn“, teigė Austrijos kancleris.

 

Pats susitikimas Vakaruose yra vertinamas gana kontroversiškai. Tai - pirmas tiesioginis Vakarų lyderio susitikimas su Putinu nuo karo pradžios. Tačiau prieš sutikimą Austrijos užsienio reikalų ministras Alexanderis Schallenberg sakė, kad kas nors į akis Putinui turi pasakyti tiesą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai ()