[Žinios trumpai] Europa išsiuntė daug Rusijos diplomatų – šnipų, bet buvęs Vokietijos saugumo vadovas paaiškino, kodėl saugumo požiūriu tai yra blogai  ()

Kartu jis skeptiškai vertino, ar bus kažkokia nauda iš to, jog Vokietijos vyriausybė neseniai iš šalies išsiuntė 40 Rusijos diplomatų, kaltindama juos šnipinėjimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo prieš Ukrainą fone Vokietijoje gali suaktyvėti Rusijos šnipų veikla.

Tai pareiškė buvęs Vokietijos federalinės žvalgybos tarnybos vadovas Gerhardas Schindleris, rašo DW.

Jis teigė, kad Vokietijoje, kaip ir kitose Europos valstybėse, Rusijos šnipinėjimo veikla buvo vykdoma nuo Šaltojo karo laikų .

„Kai ginkluoti konfliktai siejami su ekonominėmis sankcijomis, akivaizdu, kad žvalgybos veikla taip pat auga. Mes tikrai dar nepasiekėme šios raidos pabaigos“, – sakė Schindleris.

Anot jo, niekas nežino patikimų duomenų apie Rusijos šnipų skaičių Vokietijoje.

„Federaliniam biurui žinomi šnipai yra tik ledkalnio viršūnė“, – įsitikinęs ekspertas.

Tuo pat metu jis skeptiškai vertino, jog bus kokia nauda dėl to, kad Vokietijos vyriausybė neseniai iš šalies išsiuntė 40 Rusijos diplomatų, apkaltindama juos šnipinėjimu. Kai kurios kitos ES šalys praeityje ėmėsi panašių priemonių.

 

„Jei dabar išsiunčiate jį namo, o paskui ateina nauji, grįžtame į pradžią: nežinai, ar čia naujas kultūros atašė, šnipas ar paprastas diplomatas“, – aiškino Schindleris.

Todėl kontržvalgybai agentų išsiuntimas nėra privalumas. Tačiau kartais tokių signalų perdavimas gali būti politiškai būtinas, – padarė išvadą buvęs Federalinės žvalgybos tarnybos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(3)
(0)

Komentarai ()