Europos ateitis: raiša milžinė stojasi ant kojų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tas_pac 2009-11-19 00:09
Britanija sudaryta iš 4 valstybių - Anglijos, Škotijos, Velso ir Šiaurės Airijos karalystės. Neišnyko nė viena.
Zpi 2009-11-19 01:25
Ką manot ties šita tema apie, naujają pasaulio tvarką ? Ar neatrodo, kad tai dar vienas žingsnis link tos globalistų svajonės ? Neatrodo, kad visa tai iki gero neprives ? Ar neatrodo, kad dauguma taps vergais, o kas dar baisiau, tai ta globalistų fanatiška mintis, išnaikinti 80% žmonyjos?
Marius.brn 2009-11-19 02:36
Siaip as noriu vieningos europos, bet ne globalizacijos. nes is tikro as gerai jauciuosi kai galiu laisvai keliauti, laisvai benrauti po visa europa. visur jauciuosi savas nes jei kurti tik tam kad nebijoti rusu ar amerikonu tai nereikia. nes tiksliai prives iki kokio globalinio treciojo karo.
Goblinas 2009-11-19 05:00
esu pilnai už globalizacija Europoje ir galiausiai pasaulyje, bet dabar tai yra absoliučiai neįmanoma. gal po kokių šimto metelių žmonių požiūris pasikeis, bet dabar apie tai kalbos negali būti, per daug visi susiskaldę ir siekiantys skirtingų interesų. bet neabejokit, jog globalizmo politika yra ateitis, patinka jums tai ar ne.
Zigzaueris 2009-11-19 08:49
Jo,tik Skotu kalba tarp paciu skotu reikia gaivint....
Smėlis 2009-11-19 08:59
Lietuvoje tarmės po truputį nyksta. atskiriam Žemaičių valstybę?
ElniaRagis 2009-11-19 11:34
Žemaičiai niekada nebuvo atskira valstybė, o Škotija karalystė ir manau nemažai škotų norėtų atsiskirti nuo GB
Jobke 2009-11-19 12:33
Zpi: Neatrodo, kad visa tai iki gero neprives ? Ar neatrodo, kad dauguma taps vergais, o kas dar baisiau, tai ta globalistų fanatiška mintis, išnaikinti 80% žmonyjos? Paprasciausias dalykas - remti silpnasias salis, issivystis jose ekonomika, zmones sieks karjeros(pinigu), sumazes gimstamumas. Pavyzdis: visa Europa, Siaures Amerika. Tik zmones skurdziuose kvartaluose viska keicia(getai, taborai ir t.t.). O siaip as uz globalizacija, tik to musu karta nesulauks.
Smėlis 2009-11-19 13:12
nemažai? kiek? 5%? Š. Airija ilgai ardėsi, bet ten tik grupelė buvo. galiausiai ir ta numojo rankas. visokios etninės grupės ir grupelės, kurios istorijos katile KAŽKADA turėjo savo valstybę, gali norėti to paties. bet kas iš to? ir kuo Škotų kalba mažiau vertinga už Žemaičių? jos abi vienodai vertingos. tik su tomis kalbomis yra toks dalykas: jos nyksta ir atsiranda. nuvažiuok į kokį Londono ar Paryžiaus priemiestį kur gyvena žemesniojo sluoksnio žmonės ir pamatysi, kad ten atsiradę galima sakyti savos kalbos. ok, tai slengas, bet nereikia atmesti, kad bendrinė Lietuvių kalba irgi buvo savotiškas slengas, kuris galiausiai persimetė į platesnius vandenis. čia jau kokie kalbotyrininkai galėtų tiksliau pasakyti. nu bet dzin tos kalbos. esmė ta, kad prieš laiką nepapūsi. pasaulis eina į priekį ir kad ir koks būtų rezultatas, nelabai ką čia padarysi. sienų uždarymas, imigrantų išvaikymas ir panašūs dalykai prie gero neprives. o vieninga Europa gali daug. čia faktas. jei jos valdžia sugebės išlaikyti vidurėlį tarp savo ir tautų interesų, tai manau gyvensim turtingai, laimingai ir saugiai. turėsim tvarkingas mokyklas, kur galėsim mokytis savo kalbos ir istorijos, turėsim savo pramonę, kurios produkcija gal kada bus žinoma visame pasaulyje ir gal galiausiai turėsim galimybę parodyti vidutinį pirštą JAV, Rusijos, Kinijos ir kitų pasaulio "galybių" išsikalinėjimams, t.y. galėsim patys išsikalinėti. aišku kuo tai baigsis, nežinia, bet man tai panašiau į šviesesnę ateitį, nei nepriklausoma Lietuva su uždarom sienom ir duona bei vandeniu pietums. beje, tik nuo mūsų pačių priklauso ar Lietuva bus kaip valstybė, ar tik kokios Lenkijos priemiestis. tauta atsakinga už savo išlikimą. jei ji tvirta, tai visuomet vienu ar kitu būdu išliks. o lietuviai zarazos gajūs. kad ir ką jie apie save bemanytų.
meslinukas 2009-11-19 13:58
Ok, tiektos, nebūtina vaikyti – bent kontroliuojam, nes ilgainiui bus kaip Vokietijoje su turkais. ar tu to labai nori? Gali. Bet ar tam būtina tapti viena valstybe? Neturėsim net valstybės, ką jau kalbėti apie jos pramonę? – bus ES. Tarpukariu buvome gana stipri valstybė, kodėl negalime ja vėl tapti? Puikūs žodžiai! Dar galiu pridurti, kad tauta, kuri praranda sugebėjimą save ginti yra pasmerkta išnykimui (kažką panašaus Hitleris rodos sakė...). tau panašu, kad mes save ginam? man tai panašu, kad atiduodam savo likimą į kažkieno kito rankas ir sakom "ačiū, man daugiau nebereikės rūpintis savo gyvenimu - tu jį sutvarkysi ir man bus gerai taip, kaip padarysi." apie tai, ką su mumis padarys net nepagalvojam. patys savo savarankiškumui duobę kasame... Na, mano nuomonė labai paprasta – kažkokia sutartis ar taikos ar savitarpio pagalbos yra gerai (kaip smėlis sakė, "kad nereikėtų pagal JAV ar Rusijos dūdelę šokti" ir kad nuo Kinijos mažiau priklausomi gal būtume. Bet naujos valstybės kūrimas, ypač tokiu mastu, atneša chaosą, o mažieji viso to nariai (kad ir mes, lietuviai) išnyks ar šoks pagal kažkieno dūdelę. Visa tai yra tik galingųjų interesams naudinga. Dabar turime maximą, ir spjaudomės. Paskiau nebeturėsime net jos – prarys kokia nors dar didesnė žuvis. Kai įsigalios ES konstitucija mes neteksime galimybės valdyti net savo valstybę. Nežinau, neskaičiau aš tos konstitucijos (tenai 2 knygos po 800+ lapų, anglų kalba), bet jau vien dėl to, kad neglėsime rengti referendumų be ES leidimo (iš mūsų mūsų pačių demokratines teises atima), jau negalime kontroliuoti sienų, dar nuo 2010 ar 2011 užsieniečiams žemę pardavinėsim, mane nuteikia labai priešiškai. Tikiuosi, kad bus dėl to mitingas, jeigu bus, tai būtinai jame dalyvausiu, apie jį pranešiu savo paraše, tikiuosi, kad susirinks ir nepatingės daug žmonių...
pramaniuga 2009-11-19 14:30
na shiame straipsny man patiko, kad ale europa ir shtatai prades reguliuoti pati kapitalizma, gal jis nebebus toks laukinis.. palaikau vieningos europos ideja, nors kaip visur chia galima izhvelgti ir teigiamu ir neigiamu dalyku, man atrodo jei lisabonos sutartis neveiks ir prades kelt daugiau zhalos nei naudos bus daromos kazhkokios ishvados.. taip pat norechiau, kad jos pagrindinis topic'as butu kova su klimato kaita.peace
Smėlis 2009-11-19 14:45
negalime, nes esame maži. tarpukariu buvo kitokia santvarka pasaulyje, kitaip dirbo ekonominė sistema, kitko žmonėms reikėjo. dabar kitoks pasaulis. prieš pasaulį, kaip ir prieš vėją, nepapūsi. ir mes neatiduodam valdžios į kitų rankas (lyg mūsiškė "nacionalinė" būtų labai gera). taip, mes paskęsim tautų mišrainėje, bet tai geriau nei plūduriuoti lyg š..ui virš vandens. gal aš čia kiek ir perstipriai, bet tokia ta mano nuomonė. beje, kiek daug rėkiančių buvo, kad oj mes prarasim savo identitetą ir mentalitetą (ar ką ten), kai įstosim į ES. ar praradom? ne ką daugiau, nei Norvegija, kuri nėra ES. o teigiamų pusių atsirado daug. Man patinka, kad galiu nesukdamas galvos nukeliauti savaitgaliui į Paryžių ar nusipirkti vokiškoje e-parduotuvėje televizorių ir be muitų parsigabenti. man patinka, kad galiu pas save pasikviesti draugą iš Ispanijos ir neturiu laukti kol jis gaus vizą. iš tos makalynės ir maišalynės gaunu daugiau, nei sėdėdamas LT ir giedodamas himną. ir man patinka, kad ES remia mūsų mokyklas, universitetus ir įmones. tik gaila, kad ne visi pinigai nukeliauja ten kur reikia. bet čia ne ES kaltė, o mūsų, LIETUVIŲ. tauta neišnyks, jei taps bendrijos dalimi. tauta išnyks, jei bus paliegus. ar mūsų tauta paliegus? visko gali būti. pažiūrėsim, pamatysim.
sigma 2009-11-19 15:06
Nieks apie atskyrimą nekalba, tik norim pabrėžti, kad esant vienai valstybei nyksta kalbos, o kartu ir jų kultūra, o asmeniškai man Europoje kultūrinė įvairovė ir yra graži. Vis dėl to tokią kainą sutikčiau sumokėti, jeigu žinočiau, kad vieninga valstybė atneš Europai taiką ir gerovę, Bet tuo nesu tikras. Ar viena valstybė netaps tautų kaleimu, kaip jugoslavija ar ssrs ? Juk jau iš dabartinių sąjungos narių atskiros tautos nori ištrūkti, nematau nieko kas neleistu tokiems patiems procesams, tik žymiai didesniems, vykti ir naujojoje super valstybėje.Šie judėjimai silpnintų valstybę ir galų gale privestų ją prie visų imperijų lemties - žlugimo, taip vėl sukuriant susiskaldžiusį ir kariaujantį žemyną. Todėl manau, kad be europiečių tautos, be tos akimirkos kai išeis žmonės į gatves reikalaudami vienos valstybės (kaip įvyko, kuriant Vokietiją) Europai nenaudinga viena valstybė. P.S dar kartą noriu pasakyti, kad aš tiek už Lisabonos sutartį, tiek ir už Europos sąjungos kariuomenę, tiek ir už bet kokią kitą EU stiprinimą, kol valstybės gali palikti sąjungą.
Arns 2009-11-19 16:31
Eu kariuomenė gerai, SSRS kariuomenė buvo blogai. Į SSRS įstojoms nes buvo pasirinkimas kandidatų 1 iš vieno, į ES įstojom su Maxima kvitais po 1 centą alui, skalbimo milteliais...
Jobke 2009-11-19 17:52
O kodel gi neturetu sumazet skurdziu kvartalu, neiskaitant tu zmoniu, kurie nenori patys dirbti? O ar zinai kodel tas "babajus" susilauke 15 vaiku ? Pasistengsiu paaiskinti. Salis, kuri remiasi I sektoriumi(zemes ukiu), laikoma silpnos ekonomikos. Kadangi zmones neturi geru salygu, irankiu, technologiju jie gimdo vaikus. Juk kelios papildomos rankos niekados nepakenke. Panasiai buvo ir Lietuvos kaimuose, karo metu, pries ji ir po jo(veliau prasidejo urbanizacija). Pasidomek meslinukai savo gimines medziu ir nenustebciau, jei pamatysi, kad tavo proseneliai turejo maziausiai 7 brolius ar seserys, zinoma jeigu jie gime kaime. Ekonomikos kelimas - ne zmoniu maitinimas, nors sis dalykas teoriskai taip pat ieina. Tai yra kur kas daugiau: svietimas, zemes ukio lygio kelimas, fabriku statymas, pletimasis i paslaugu sfera. Tavo pasakymas nuspalvintas raudonai primena nacionalistu mastyma, bet tikriausiai neapdairiai pagalvojai. Europa kapstesi ne viena. Jai padejo uzkariavimai, kolonizavimai, vergija(stai ka reiskia mazas zemynas ) Sie padariniai jauciami iki dabar. Pavyzdziui Kongas galetu but tokia pat stipri valstybe, kaip ir Pietu Afrikos Respublika(kadangi abidvi teritorijos turi daug deimantu), bet Kongas neatkure valdzios iki siol ir ja dabar valdo ginkluotos grupuotes. Sakyt, kad turetu tvarkytis patys gan primityvu ir egoistiska, as taip manau. Visos valstybes susideda i pasaulini uki, tai suprantama kaip vientisa pasaulio valstybiu ukiu sistema, kurioje vyksta gamyba, prekyba ir vartojimas. Tai reiskia, kad esame vienas nuo kitu priklausomi. Beje patarciau paziureti filma Home, galbut nuomone pakeisi. Oi vos kai ko neuzmirsau. Ka norejai pasakyti sia fraze: "kur du pesasi, trecias laimi" ?
Jobke 2009-11-19 17:53
Istojom i ssrs prievarta, pralieje krauja. Prasideda nostalgija.....
Arns 2009-11-19 18:24
na na, prašom plačiau, matyt kažką istorijos kurse būčiu praleidęs, tikslinkit, plėskit
sigma 2009-11-19 20:20
Na nieks nepasakys, kad Lietuva įstojo į ssrs savo noru, taigi tai prievartinis įstojimas. O, kad buvo pralietas kraujas rodo 20 000 žuvusių partizanų.
meslinukas 2009-11-19 20:49
Kad egoizmui visiškai karaliauti negalima leisti. Paskiau būna tokios suirutės kaip kad pas mus dabar Lietuvoje, o iš viso to kažkas tyliai pelnosi. P.S. geras komentaras… ;D
Arns 2009-11-19 23:29
Na tiksliau, kaip, teisėtumo "aureolė" uždėta gerai, tad aktyviai gynčyjant ją, kiltu klausimas ar A.Smetona nebuvo uzurpavęs valdžios, kuria padedami Maskvos nuvertė Lietuvos žmonės Partizanai ne rodiklis, juolab jog po karo buvo likusių ir nacių, nemažai banditų gretose, tad realiai gal kokius 5000 kaip nors ir pririnktum TIKRŲ. Bet vėl, o kas tikras partizanas? Vieni už vieną pusę, nedemokratišką, autoritarinę Lietuvą, kurios prezidentas pakvipus perversmu pabėgo ar kita pusė, kuri bent jau teisiškai viską tvarkingai darė?(pamirškim praktiką. O jei ne, tada kodėl palaikom ne išsivadavimo siekiančius Talibus Afganistane, juk okupantas, tegu ir kitu tikslu, bet yra JAV ir NATO pajėgos)