Keturių didžiųjų Europos imperijų iškilimas ir nuosmukis (Video)  (5)

Informacijos vizualizavimo ir sąveikos dizaino magistrantas Pedro M. Cruz sukūrė video, kuriame spalvingai ir žaismingai vaizduojamas keturių didžiųjų Europos užjūrio imperijų - Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Portugalijos ir Ispanijos - iškilimas ir nuosmukis laikotarpiu nuo 1800-ųjų iki dabar.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia pats autorius, vaizduojama vaizdinė informacija atspindi didžiausių 19-ojo ir 20-ojo amžiaus užjūrio imperijų evoliuciją. Šį procesą nesudėtinga vizualizuoti, kadangi daugiausia dėmesio skiriama būtent jų nuosmukiui - kai savo nepriklausomybę nuo imperinio valdymo išsikovojo gausybė ankstesnių kolonijų, įskaitant tokius "gigantus" kaip Australija, Indija, Argentina, Pakistanas, Egiptas ir kitos dabar mums žinomos nepriklausomos valstybės. Duomenims surinkti autorius panaudojo internetinę enciklopediją "Wikipedia".

"Aš nenoriu šio mažo eksperimento įvardinti nei informacijos vizualizacija, nei informacijos menu. Bet kuris šių pavadinimų skamba pernelyg pretenzingai. Vizualiai mano darbas neatrodo itin rafinuotas ar elegantiškas, o informacijos apdorojimo pobūdis neleidžia iš vaizdo išgauti informacijos smulkmenų. Tačiau visa tai primena įtraukiantį pasakojimą, kurį ateityje aš, žinoma, galėsiu patobulinti", sako Pedro M. Cruz.


 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)