Ataskaita skelbia apie šokiruojantį rasizmo lygį ES

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dvigubas nulis 2009-12-13 21:18
Na, jeigu tema perėjo prie IQ, tai ir aš apie tai pareikšiu savo nuomonę. Manau, kad IQ gali būti skirtas tik konkrečiai sričiai tikrinti žmones, pvz. IQ testas, skirtas atrinkti žmones į statybos inžinieriaus vietą. Per daug platus dalykas tas intelektas, kad būtų galima apskaičiuoti pagal kažkokį 2h testuką. Be to, europietis nelabai protingas pasirodytų kitoj kultūroj, pvz. indų, ir atvirkščiai.
Zigzaueris 2009-12-13 21:24
Smelis tai tikras rasistas,nes sutinka su rasiu skirtumais.Niekaip nesuprantu kodel rasizmas blogai(ne rasine diskriminacija...) O kaip DvigubasNulis sake-intelektas tikrai perdaug platus dalykas,nes kad ir tie patys juodaodziai turi kurkas geresni ritmo pojuti,yra muzikalesni,kas taippat yra intelekto dalis.Nezinau,ka galvoja visokio plauko tolerastai,bet zmones yra skirtingi ir to nesuvokt yra bukaprotyste.
Alchi 2009-12-13 23:02
Nors mirk iš juoko. Visi politikėliai tik ir skelbia, kad reikia kovoti su diskriminacija, skatinti tolerancija ir panašiai. Ir še tau, kaip šlapiu skuduru per veidą. Neturiu aš nieko prieš juodukus, ar čigonus, tiesiog man neįtikėtinai juokinga, nes tik ir kalbama, va čia euro sajuze tai jau tolerantiški žmonės. Na, bent jau kažką bendro turi visa europa. Kad skirtingos tautos yra skirtingos, tai yra savaime suprantama. Skirtingos istorinės, politinės, gamtinės ir pan. aplinkybės suformuoja skirtingas žmonių grupes. Stereotipai turi pagrindo. Vienintelis dalykas, kuris man nepatinka, tai yra žmonių nenorėjimas išsakyti savo nuomonės bijant, kad nepavadintų rasistu ar homofobu. Tai yra visiškai tokio pat lygio etikečių klijavimas, kaip vadinti kitus nigeriais ar ryžais. Jeigu manai, kad jo nuomonė yra kvaila, tai pabandyk tai įrodyti protingais argumentais, o ne mėtykis skambiomis frazėmis.
Nerkashis 2009-12-13 23:20
Panašus dėsningumas ir tarp komentatorių. Už nepatinkančią mintį gauna žodinę pastabą. Po to tai perauga į asmeniškumus. Po to įsikišus moderui diskusija baigiasi.
Nightbringer 2009-12-13 23:47
Tuoj mes nebediskriminuosim mažumų, tuoj mes patys tapsim mažumomis. O šeip, jei "bėgi" iš savo šalies, tai bent susitaikyk, kad šalies į kuria atvykai žmonės, gali naudotis teise žiurėti į tave, kaip į prastesni, tol kol tu sąžiningai įrodysi, kad tai yra netiesa. O apie IQ. Žmonės (masės) per daug jį sureikšmina. Paprastai dievas jei ko nors perdaug tau duoda, tai atima iš kitur. Todėl ir gaunasi, taip, kad mokslininkai, na būna nekokie žmonės... Jei nori tinkamai įvertinti žmogu, tai kažin ar koks testas padės. Gal labiau tiktu žodis: ,,nacionalistas"? Juk tik nacionalizmas ištikrųjų sukure valstybes.
rwc 2009-12-15 00:33
+1 daugumai komentarų. Ne "šokiruojantis diskriminacijos lygis", o "šokiruojantis nekultūringumas". Su neinteligentišku tarakonu ir reikia elgtis kaip su neinteligentišku (nebūtinai tarakonu). Su inteligentišku tarakonu reikia elgtis kaip su inteligentišku (nebūtinai tarakonu). Jokio rasizmo!