Kinų valdžia nusitaikė į bažnyčias

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Azuolas 2009-12-19 06:39
. Primetinėja savo pažiūras visiems žmonėms.
rwc 2009-12-19 06:51
diskriminuojama?) - vėlgi negali tam priešintis kad ir koks fundamentalus būtum krikščionis. Tačiau negali apriboti žodžio laisvės nei judaistui, nei musulmonui, nei katalikui šventikui. Kaip valdininkas drausdamas jų bendravimą su tikinčiaisiais, pažeistum sekuliarumą - savo religines/ateistines pažiūras iškeltum aukščiau žmogaus teisių.
Azuolas 2009-12-19 06:58
Su folku nei ta nei ana nieko bendro neturi. O ką turėtų turėti? Mano žiniom, tai lietuvoje legali ir scientologija.
Azuolas 2009-12-19 07:02
Tai ką pasakei nėra "atskyrimas nuo valstybės". Atskyrimas nuo valstybės yra tada, kai krikščionys sau, valstybė sau. Iš mokesčių mokėtojų pinigų neremiama jokia religija, valstybė nedalyvauja visokių bažnyčių statyme. Bažnyčia gyvena iš to, kiek sumeta aukų davatkos. Todėl nelabai įsivaizduoju "ateizmo atskyrimą nuo valstybės"
rwc 2009-12-19 07:11
Ką ir sakau. Tuo labiau Bažnyčia negali uždrausti, ji gali tik paskatinti rinkėjus susimąstyti, nebalsuoti už liberalius politikus. Arba atvirkščiai - atgrasyti.
rwc 2009-12-19 07:19
Lygiai taip pat galima atskirti sportą, kultūrą, socialinę apsaugą nuo valstybės. Kol didelei daliai žmonių to reikia, tol tai yra visuomenės interesas. Kodėl, pavyzdžiui, turiu remti olimpinį komitetą, nacionalinį transliuotoją, eurovizijas, AE, politines partijas, galų gale - pensininkus ir bedarbius? Gal man to visai nereikia, gal tegul sumeta tie, kurie nori? Būtent, sekuliarumas ir yra, kai atsižvelgi į visuomenės interesą, galbūt pamindamas savo pažiūras. Galima ilgai diskutuoti, ar geresnis JAV modelis, kur už viską susimoki pats, ar europinis - bet tamsta su tokiu požiūriu nebūtum sekuliarus valdininkas (nebent įrodytum, kad visuomenė taptų stabilesnė, jei valstybė neprižiūrėtų religijų - kaip JAV).
Azuolas 2009-12-19 09:31
arba "paskatinti" politikus priimti atitinkamus įsakymus.
Justin999 2009-12-19 12:52
Ir vel kalta baznycia. Eilini karta. Ji valdo musu visuomene "buuuu" baisu net daros Ji lobsta is kvaileliu zmoniu (kuriuos valdo, panasiai kaip matrica), kurie nezino "tikrosios tiesios", tiek lobsta, kad net kunigai vazineja su supuvusiais antrais golfais ir puse lietuvos baznyciu yra apdriskusiais dazais. Jetau mano, atleistos nuo mokesciu jos net, tai tikrai baisu! Tiek pinigu inestu i biudzeta is pensininku (daugiau mazai kad tas baznycias telanko siai dienai) auku. Manau sukurkit nauju ideju, nes ta viduramziu interpretacija pritaikyta siai dienai skamba visiskai juokingai. Man asmeniskai nemaiso nei krikscionys, nei musulmonai nei dar kazkas (tol, kol specifines grupuotes pradeda naudoti iskreipta religiniu rastu interpretacija kurstydamos nesantaika - o tai visai kita tema, ir tos grupuotes tikrai nera tas pats, kas religija, o tai daznai maisoma). Tik kazkodel kaip tik tema apie religija, taip kruva besipjaunanciu zmoniu, man idomu kuo kitiems "uzkliuna" ta krikscionybe ar baznycia. Kazkodel, as budamas tikintis, visiskai nejauciu poreikio savo poziuri igrusti kitiems zmonems. Man neidomu kuo jie tiki ar dievu, ar ne dievu, ar savo pentiumais. Bet va kazkodel ateistams, pastoviai butina reikstis su savo nuvalkiotais ir savaime suprantamais "zmoniu valdymo" aspektais paimtais is baznycios istoriju ir nevykeliskai taikomiems siai dienai ar kitom nesamonem brukant savo nuomuone (tai teigiu, darydamas isvada apie komentaru pobudi ties religines tematikos strapsniais). Idomiai cia
bambukas 2009-12-19 13:09
spėju parašiai bele būtų priešingai nei daugumos nuomonė t.y. norėdamas išsiskirt. neketinu įsitraukt į diskusiją "religija: gerai ar blogai", nes šiaip manau, jog religija iš esmės yra šūdas, bet drąsiai galima būtų rasti ir pliusų jos. negirdėjau, kad policija (valdžios paliepimu) lietuvoj daužytų sinagogos ar mečetės langus, o jei kažkas panašaus ir nutiktų, tai negalima lygint kokio lietuvos rabino ir kinijos kunigo galimybių pasiskūst kažkam, sukelti skandalą ar parašyt pareiškimą tai pačiai policijai.
Arns 2009-12-19 13:28
nuomonę. Taigi, gal žmogus sako tai kas rūpi jo rinkėjams, o kartu ir pačiam(ne itin daug kas eina į rinkimus, skelbdamas rinkimines programas, kurios kertasi su paties įsitikinimais). Iš vis, Azuolai, tave vos ne kas antroje žinutėje rwc suvarto taip, kad net keista jog vis dar toliau rašai, ypač kai su kiekviena žinute, vis daugiau pas tave puolimo, o ne faktų. Šitaip nieko neįrodysi, nebent tai, kad diskutuoti su tavimi neįmanoma.
MiSiPe 2009-12-19 13:41
bambukas 2009-12-19 14:03
čia, žinoma, statistiką būtų įdomu panagrinėt. bet kiek man teko susidurti krikščionių ir netikinčių forumuose, tai dauguma dievatikių nebuvo perdėm išprusę.
MiSiPe 2009-12-19 14:16
Nemaišykim išprusimo ir išmintingumo, pastarasis nelyginamai vertingesnis
bambukas 2009-12-19 14:34
aiii... čia jau romantizuoji. ten žmonės beveik visą savo gyvenimą skaito vis tą pačią knygą. vien tai jau nėra išmintinga.
m.b. 2009-12-19 14:34
Manęs nieks nevertė tikėti Dievais, gal todėl nematau čia problemų - negavau traumos kaip kai kurie:P Religijų kritika, pripažinsiu, yra labai lengva, ir dažnai teisinga, bet man nepatinka, tai, kad visų tradicijų, abortų, šeimos kritika dažnai būna per religijos kritiką, tačiau nebūtina būt religingu (pvz aš), kad gint tradicijas, būti prieš homo propogandą, už šeimą. Dėl abortų: kaip moterys turi teisę juos atlikti, taip ginekologai turi turėti teisę atsisakyti juos atlikti, JEIGU, tai nekelia moters givybei, tačiau feministės, aušriniai povilioniai mano kitaip - tai paprasčiausias TOLERASTIJOS pavyzdys... p.s. dėl biudžeto lėšų naudojimo religijų reklamai irgi negalim skųstis, nes tikinčiųjų, ypač krikščionių, Lietuvoje yra daug, daug daugiau nei netikinčių...
bambukas 2009-12-19 14:57
jei nesiskūsim tai ir toliau, kaip tu sakai, bus traumuojami vis nauji žmonės.
Teqnology 2009-12-19 15:37
Nu vo komunizmas. zmones kai robotai valdziai paklusti turi. ka isakys ta ir darys.
Azuolas 2009-12-19 15:46
Na ok, tikrai nėra prasmės diskutuoti, kai jau užsipuoplat mane patį, o ne mano argumentus O ypač "mane suvartes" rwc kai pteikinėja savo nuomuonę ir dedasi, jog tai bažnyčios požiūris, o apie pagonybę atsiliepiam maždaug "tai nieko blogo, kad diskriminuojama, nes tai žemesnė religija nei kriškčionybė". Tai kaip suprantu bambukas, Arnis ir rwc mano, jog Ar taip?
Arns 2009-12-19 16:00
Ir kur ta diskriminacija? Jei 90% žmonių, Lietuvoje, pasisako, kad yra katalikai, tai ir reiškia, kad pirmoje vietoje yra katalikiškos šventės, bažnyčia. Pagal tave, turėtu būti musulmonų, pagonių(o bent kas nors, be XIX amžiaus romantikų, dar žino bent pusę dievų, apeigų, kurias atlikinėjo tikrieji mūsų pagoniai?), budistų, induistų, reformatų šventės ir bažnyčios? Tas pats kaip Lietuvoje daugiausiai žmonių kalba ir rašo lietuviškai, o ne angliškai, rusiškai, kiniškai(juk kas 5 žmogus kinas) ir t.t. Ir ką tai reiškia? Tai jog visuomenės dauguma yra labiausiai pastebima ir kas yra įprasta, bei neįprasta. Taigi, prašom mestelti tikras diskriminacijas, o ne teiginius, kaip "katedros aikštėje neleido šventės", daugelis švenčių, kaip pvz Kaziuko(Šv Kazimiero, Lietuvos globėjo šventė) mugės neleidžiama aikštėje švęsti, nors yra likę tarpukario nuotraukų(ir kiek senesnių), kur aiškiai matosi, kad tokie dalykai buvo leidžiami.
Plikas 2009-12-19 16:31
Lietuvių kalba yra Lietuvos valstybinė kalba. Valstybinės religijos Lietuva neturi. Va čia ir yra esminis skirtumas.