Kinų valdžia nusitaikė į bažnyčias

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Azuolas 2009-12-19 16:32
Nu tik jau ne 90% 70-80% (įvairiai pateikia įvairūs šaltiniai, bet 90% dar matyti neteko). Aš pateikiau daugiau visokių pavyzdžių, bet ignoravote. Atsirenkate tik kai kuriuos ir prie jų kabinatės. Dėl švenčių patys sutinkate, kad kai susikerta krikščionybė ir kita religija - laimi krikščionybė. Ne vien katedros aikštėje, pats esu susidūręs su tuo, kad neleidžia rengti diskotekų valstybinėse mokyklose, sanatorijose ir pan. Ne vien šventės, bet ir pvz laidos. Uždraudinėja visokias, krikščionim nepalankias laidas ir filmus. O įdomiausias klausimas: ką valstybinėje Lietuvos radijo ir televizijos komisijoje veikia krikščionių atstovas? Ne šiaip atsitiktinai papuolęs, bet cituoju straipsnį kaip ta komisija sudaroma: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... ry=&p_tr2= Taip pat jau minėta mano, bet iš Jūsų jokių komentarų nesusilaukusi išimtinė bažnyčios privilegija būti atleistai nuo mokesčių, valstybės išlaikomi kapelijonai, kunigai ir t.t. Mokyklos virsta katalikiškom, mokinius ir mokytojus atrenka pagal "katalikiškų pažiurų filtrą". Niekam nei motais, jog visa tai pažeidžia įstatymus. http://kauno.diena.lt/dienrastis/kita/k ... endu-36459 Na gal kada jei neturėsiu ką veikti atsisėsiu ir surankiosiu daugaiu visko pasiskaitymui, dabar tikria neturiu laiko rinkti kiekviena faktą kur ir kurioje vietoje buvo ar yra diskriminuojami kitatikiai. Diskriminacijos gal ir neįžvelgia patys krikščionys, bet kažkaip kiek bendravau su kitatikiais ar ateistais, tai daugumai užkliuvo ir net buvo su tuo susidūre asmeniškai. Pats taip pat asmeniškai buvau susidūręs dėl švenčių organizavimo per gavėnią.
bambukas 2009-12-19 17:01
Azuolas 2009-12-19 17:01
O Jehovos liūdytojai turi atsisakyti atlikti kraujo perpilimą. (draudžia religiniai įsitikinimai). Norėtum pakliūti pas tokį "gydytoją", jei tave ištiktų kokia rimta bėda?
Azuolas 2009-12-19 17:02
Ok, pasitaisau ir pakeičiu sakinį į "Vyksta panašiai, kaip ir kinijoje"
Arns 2009-12-19 17:26
Laimi daugumos nuomonė, todėl ir yra demokratija, o ne diktatūra Gal dar pasiskųsi jog nė vienas LR premjeras, seimo pirmininkas, prezidentas neapsilankė kitatikių šventėse, apeigose? Tai irgi diskriminacija? Ne, jokios diskriminacijos nėra ir negali būti, lankaisi kur nori. Nuo mokesčių atleisti, nes formaliai tai nepelno organizacijos, bent jau aš neįsivaizduoju kaip kas nors sugebėtu išlaikyti kokį Bernardinų vienuolyną, jei reiktu mokėti mokesčius, religinės bendruomenės to nesugebėtu. Su dauguma bažnyčių tas pats. Vienintelė Arkikatedra gal kaip nors sugebėtu iš aukų išsilaikyti pati. Matei kur nors draudimą kurtis kokioms pagoniškoms mokykloms? Parodyk, nes negirdėjau ir nemačiau. Jei bendruomenė nusprendžia, kad tokios reikia, tokia ir atsiranda. Renk tuos šokius ir šventimus ne valstybinėse įstaigose ir bus ok, nes valstybinės=visuomenės, o jei dauguma visuomenės katalikiška, tai natūralu jog ir susilaukiama priešiškos reakcijos. Įsisteik nuosavą erdvę ir niekas negalės tau trukdyti jog per kokį adventą nuspresi laikytis ne rimties, o uliavosi
rwc 2009-12-19 17:53
Vėl lygini nesulyginamus. Kaip įsivaizduoji, kad chirurgas ar greitukės gydytojas gautų diplomą niekad neperpylęs kraujo? Būk šeimos gydytojas, terapeutas, dar kas nors - į pareigas neįeina perpylinėti kraujo. Dėl ginekologų. Juk nėra taip, kad mergina ateina pasikonsultuoti ir išeina "išvalyta". Reikia atlikti tyrimus, sutvarkyti popierius. Yra laiko susirasti chirurgą, kuris viską "sutvarkys" ir užsidirbs gražaus pinigėlio.
Azuolas 2009-12-19 18:00
Tai ką pasakei ir yra diskriminacija. Ten kur norėjau rengti dauguma žmonių tikrai nesijautė įžeisti dėl "ramybės drumstimo". Priešingai - įsižeidė dėl diskriminavimo.
bambukas 2009-12-19 18:00
šiaip ir šveicarijoj panašiai vyksta, kaip ir kinijoj. uždraudė minaretus statyt
rwc 2009-12-19 18:15
daryti išimtis jų maldos namams, motyvuodami religine laisve. Labai gražu: lyguma, nusėta identiškais dviejų aukštų namukais raudonais stogais, o per vidurį - triskart aukštesnis minaretas.
rwc 2009-12-19 18:33
poteriauti, tuomet jiems užtenka pastovėti. Dėl organizuotų bažnyčios lankymo neteko girdėti, kaip ir neteko girdėti, kad dėl to nukentėtų kieno nors pažymiai. Tikybos, kaip ir bet kurioje kitoje valstybinėje, galima atsisakyti. Tai kokia problema? Vienose mokyklose verčiama dėvėti uniformą, kitose - privalomos talkos, draudžiama naudotis mobiliais, arba už rūkymą šalinama be įspėjimo. Kiekviena turi savo tvarką. Ir, beje, nors iš pradžių ta konversija atrodė išties juokingai - bet akivaizdu, kad ji davė daug naudos mokymosi rezultatams, ypač matant, kaip kasmet gerėja abiturientų stojimo į aukštąsias rezultatai.
Azuolas 2009-12-19 18:36
.
Azuolas 2009-12-19 18:51
prialo būti atskirtos? Kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad su tavim beprasmiška diskutuoti... Turbūt reikėtų pagyventi tau kokioje kinijoje ir patirti ką reiškia būti "religine mažuma". Gal tada labiau pavyks "įlysti į religinių mažumų kailį" ir suprasti kur yra, kur nėra diskriminacijos...
Azuolas 2009-12-19 19:03
Dar karta pasikartosiu, kad demokratinė "daugumos valdžia" neturėtų kirstis su žmogaus religinių įsitikinimų teisėmis. Civilizuota valstybė turėtų rūpintis ir mažumomis. Neteigiu, jog Lietuva išimtinai pažeidinėja teises. (nors tikrai nepirmauja ) Visuose valstybėse daugiau ar mažiau paminamos religinių mažumų laisvės. Tą ir norėjau atkreipti dėmesį į propagandinį antikinietišką straipsnį, kad patys neesam šventi, taip pat ir Europa.
Arns 2009-12-19 19:25
O jis reiškia jog kažkas nedominuoja, tad norom nenorom patys turi kiek atsižvelgti į daugumos nuomonę. O dauguma negali visiškai uždrausti mažumai tikėti, tik reikia elgtis protingai ir nepiktnaudžiauti teisėmis. Tas pats galioja ir mažumoms. http://www.balsas.lt/naujiena/299956/iz ... s-pasaulis Kurie teisesni šiame konflikte, valdžia ar tam tikros religinės mažumos žmonės?
Azuolas 2009-12-19 19:38
(katalikių niekas per jėga neverčia darytis aborto) Tad ir reikia ieškoti to aukso vidurio, sukurti sąlygas, kad nenukentėtų niekas.
rwc 2009-12-19 20:00
Ką atleido, ko nepriėmė? Ar jei mokyklos nuostatai reikalauja pastovėti, kol tikintieji atpoteriaus - tokia baisi diskriminacija?
Arns 2009-12-19 20:02
O prie ko čia tie abortai ir katalikai? Katalikų bažnyčia tiesiog išsakė savo požiūrį, jog ji nepritaria abortams, bei pataria tiems, kas laiko save katalikais, patiems laikytis tokių pažiūrų. Nematau aš jokio spaudimo, kad būtu taip ir ne kitaip. Tiesiog išsakyta nuomonė, be jokių grasinimų ekskomunikuoti, tai iš esmės visų, neužimančių politinių postų, žmonių teisė. Juk kunigai vis dar žmonės?
m.b. 2009-12-20 13:46
Azuolui, - kalbėjau, kad gydytojas turi turėti teisę atsisakyti atlikti abortą, JEI tai nekelia pavojaus moters gyvybei. O dabar kai norima palikti tokį pasirinkimą, aušrinis povilionis purkštauja lyg išvis būtų uždrausti abortai...
Azuolas 2009-12-20 14:11
Aišku, jog tie, kurie nenori, jog jų vaikas mokytusi krikščioniškoje aplinkoje, tai savo vaikus atsiims. Akivaizdžiai katalikai nebesuvokia, kad primetinėja savo idėjas... pradžioj pastovėti, paskui gal dar ir į bažnyčia gal nueiti. O jei aš katalikus versiu tik patupėti prie pentogramos ir tik palaikyti kiškiuką, kurį aukosiu šėtonui? Kiek teko bendrauti su įvairių religijų atstovais, tai turbūt vieninteliai krikščionys nesugeba įsisamoninti fakto, kad be jų įsitikinimų egzistuoja ir kitokių įsitikinimų. Tu taip pat neišimtis. Jaučiu į kitos religijos atstovus ar netikinčius žiūri lyg į kokius "išsidirbinėjančius", nes juk krikščionybė pasaulio bamba ir visi turi gyventi krikščioniškai. Ir šnekėk kiek nori, vistiek bus prie savo, nes įkaltos į smegenis dogmos neleidžia priimti fakto, kad krikščionybė nėra kažkokia visuotinė norma. Su tokiu mąstymu nenuostabu, kad lietuvoje kažkodėl religinės diskriminacijos neįžvelgia tik krikščionys, o kiti įžvelgia...
Azuolas 2009-12-20 14:16
Jei nebūtų spaudimo, tai nebūtų kas antrą dieną straipsniai abortų tema. galiausiai galim imti pavyzdžius iš jau uždrautų dalykų, pvz prostitucija.