Snaiperio peršautas karo medikas pats sau suteikė pirmąją pagalbą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2009-12-27 23:57
zugalia 2009-12-28 01:48
geriau as kazkada druskininkuose kai vykdavo sokiu maratonai, nu 3 paras... persiduriau slauny kiaurai labai nepatogiuoj vietoj...per tvora lipau ne kokia ten sterilia kulka kuri ir taip nuo temperaturos viska dezunfekavo o centimetro storio surudijusiu virbalu... atsokau tas 3 dienas pats binto nusipirkes...aisku teko biski po 3 paru ispjaut supuvusius audinius...tai tokie ir didvyriai amierikoj kam idomu galiu ir fotke atsiust mergaitem nesiusiu... nepadori vieta matysis
lightfire 2009-12-28 08:44
Vieninteliai, kas sako, kad jis ("snaiperio" peršautas medikas) yra didvyris - čia besigiriantys savo šaunumu ir pašiepiantys tą žmogų drąsuoliai. Jei kas pučia burbulą, tai pavyduoliai - jie matai medalio negavo (už rašinėjimą, matyt) ir plėšosi, kaip iškęstų 10 tokių sužeidimų. Gal nemoka skaityti orginalių šaltinių, bile pačepsėt ant taip nekenčiamų "amerikonų". Juk pats straipsnis - nedidelis ir aktualus siauram ratui žmonių, tiesiog išverstas į lietuvių kalbą. Persidurti šlaunį nepatogioj vietoj - tai ne gauti kulką į mentį. Skausmas yra viena, o nuo smūgio deformavusi ir kūne pasilukusi kulka, sutraiškytas kaulas - visai kas kita. Menkinti kitus savo netikusiu sužeidimo gydymo pavyzdžiu yra lygiai taip pat menka. Tai, jog peršautas žmogelis sau suteikė pirmąją pagalbą - nėra kažkas itin keisto, bet ir ne kasdieniška - praradus daug kraujo tai padaryti nėra lengva, o "purpurinę širdį" gauna kiekvienas sužeistas.
blizzard 2009-12-28 10:50
nė aš nė tu nesame peršauti kada nors, todėl negalime to lyginti.. pats kareivis skausmą apibūdino ir nieko aš ten įpatingo tame apibudinime nematau.. reikia kad medikas pakomentuotų apie tokius didvyrius, man buvo kad su kirviu į ranką įsikirtau ir skausmas tik po kokiu 20 sekundžių pasijuto.. ant amerikiečių kaip tu sakai varo.. jeigu tokių straipsnių nerašytų tai niekas ir nevarytų ant jų.. Pats žinau bobutę apie 60 metų kuri sugebėjo kojas susilaužyt ir su dviračiu numynė karves pamelšt su tom kojom.. aišku ne atviras lūžis buvo, bet jau ir su išnarintom kojom nepavaikščiotum, o čia lužia buvo.. ištikro tai net nežinau kokia šito straipsnio prasmė, ar čia norima parodyti kad afganistane šaudoma būtent į amerikiečius, ar čia norima parodyti kokie jie puikūs kariai, nors ko gero ten tik miega ir į savaitę kartą kitą gauną pašaudyt į žmones.. Visu pirmą tai ten buvo karo medikas, kuris yra tam apmokytas, turintis vaistų tvarsčių ir t.t. žinantis ką daryti ir tikrai žinantis daugiau negu pirmąją pagalbą.. juk čia kariuomenė jie kiekvieną diena su tokiom situacijom tvarkosi, o tas burbulas toks jau padarytas kad atrodo kad toj kariuomenėj nieko jie neveikia.. Suprasčiau jeigu tai būtų civilis padaręs, o tokie straipsniai tik nuvertina amerikos armiją, bent jau man taip atrodo..
Zigzaueris 2009-12-28 11:12
aha ,tiksliai.Toks vaizdas,kad problema ne straipsnis ,o tai ,kad karys Ameikietis...
blizzard 2009-12-28 11:48
parodyk man toki straipsni pvz is rusijos, kinijos? neteko girdet nieko tokio banalaus, tiksliau tokio "ispopsinto".. amerikieciai visados taip save isaukstina del nieko.. kaip tos blondines.. tiesiog stereotipas toks
ACHMABINEDZADAS 2009-12-28 13:46
Gal straipsnių nėra todėl kad kinai šaudo tik į beginklius žmones? O rusai viską bando nuslėpti ir jiems dėmesio nereikia kad vienas karys nukepė net šešis čečėnus ar gruzinus... Užkliuvo visiems kad AMERIKIETIS suteikė sau pirmąją pagalbą.
lightfire 2009-12-28 15:28
O man atrodo priešingai. Tai tik parodo, kad kiekvienas toks įvykis yra paskatinimas - imtis ryžtingų veiksmų, tapti karo mediku ar pan. Jei ką nuvertina, tai bambančius "vat, parašė apie kažkokį jankį, kaip negerai, galėjo aie bobutę parašyt" - imi ir pats parašai.
blizzard 2009-12-28 19:51
jeigu ieškai rasistų tai ne čia pateikei.. kaip jau sakiau man nesvarbu kokios tautybės tas karys buvo, tisiog sakau kad darytis reklamą iš kas dienio dalyko yra žema i kvaila .. būdamas to kario vietoje kiekvienas būtų tą patį padaręs su savo turimom žiniom.. Jeigu bobutė būtų taip pasielegus nežinodama ką daryt, tada suprasčiau, čia lyg koks nors chirugas būtų amputavęs sau koją ir tai būtų didis žygdarbis kadangi niekas prieš tai gyvenime nebuvo kojos nusipjovęs.. kadangi ne karo metai tai čia jau labai didelė atrakcija, o jeigu jau manot kad pataiko į petį ir kareivis tampa nebereikalingas tai tada jau nebežinau ką daugiau su jumis ir bediskutuot.. labiau įsigilinkit į tekstą: ten buvo būrio seržantas, reiškiasi i visas būrys buvo su juo, jis nebuvo vienas kažkokioj dykumoj, jam surado žaizdą ir t.t. "Po pirmosios pagalbos suteikimo Mortensen'as buvo evakuotas į karo ligoninę, ir netgi pats vadovavo savo paties evakuacijos procedūrai. Šiuo metu kariškis gydosi reabilitacijos klinikoje JAV." tai apie kokią mes žaizdą kalbam jeigu jis nė samonės neparado ir sugebėjo netgi vadovauti operacijai? ir man įdomu ten buvo daugiau žmonių, bet nė vienas nemokėjo pirmosios pagalbos suteikt? negalėjo jis kam nors duot instrukcijas, jeigu jau taip sunkiai sužeistas buvo?.. p.s. galima čia ir apie snaiperių ginklus kalbėt, įdomu kokio kalibro ten tas ginklas buvo, kiek snaiperinių teko matyt tai ten iš tokio pataikius puse rankos nuneštų.. viskas ką noriu pasakyt kad tiesiog stengemasi išaukštint save, galit sakyt kad aš pavydžiu(oj koks aš pavyduolis..) tiesiog kvaila taip save aukštint, kaip yra žmonių kurie padaro kur kas daugiau ir to neparodo. Jau ne ir iš straipsnio apimties matyt, sugebėjo sukišti interviu, kaip ką žmogus darė ir visas straipsnis gavosi... tarsi žurnalistai komentuotų rungtynes.. i dar iš kūr jūs čia ištaukėt kad visiems užkliuvo būtent AMERIKIETIS? neskaičiau pradžios komentarų be man įdomu.. kur aš paminėjau kad rusai/lietuviai ar dar bala žino kokios tautybės kariai to padaryt negali? mano komentaro esmė ya pasisakyti prieš toks išpūčiamus burbulus, bandymo iš karo gauti populiarumo, asocijuojasi viskas su zvonkės ir mijos skandalu.. tik į kitą lygį perėjo, čia daugiau kraujuotas reikalas..
SaliamonXP 2009-12-29 01:46
, lengva ranka inicijuojantys genocidus.
lightfire 2009-12-29 08:06
sveikas atvykęs į žiniasklaidos pasaulio virtuvę - viešai pateikiami įv reiškiniai - ir svarbūs ir bereikšmiai, kiekvienas jų turi savo auditoriją. Jei skandalos tarp dvejų blondinių aprašymas gal ir neturi jokios išliekamosios vertės, jį visvien kažkas skaito, o aprašyta karo mediko istorija - ne pirma ir ne paskutinė, ji rodo pavyzdį kitiems, juo labiau prieš Kalėdas
blizzard 2009-12-29 10:17
tai kur čia straipsnio verta naujiena tada?
lightfire 2009-12-29 11:12
čia jau klausimas tam, kas įkėlė straipsnį į technologijos.lt. mano nuomone, šiam forumui tai nėra pati aktualiausia naujiena, tačiau orginaliajame šaltinyje, kur ji buvo paskelbta - ji yra naudinga ir niekam netrukdo.
kionig 2009-12-29 16:50
Ne visi straipsniai turi isliekamaja verte, tad labiau nuo taves priklauso, ka tu skaitai naudinga ir vertybes. Taigi nesisielok zmogau, del keliu savo gyvenimo minuciu isvaistymo ir toks draugiskas palinkejimas, kad sias emocijas pasiliktum sau ir lygiai tokiuose paciuose straipsniuose, kaip tau jau sake: nepatinka - neskaitai. Sekmes.
Tommix 2009-12-30 15:41
Kaas cia tokio? Kai sau padarys lobotomija-tada reiktu rasyti.
TOMAZZ 2010-01-02 02:21
Cia kazkoks jankis apsibintuoti ranka sugebejo. O cia zmogus save isoperavo http://englishrussia.com/?p=7297#more-7297 Vat ir jum ir pavizdys tikro vyriskumo.
Zigzaueris 2010-01-02 17:26
Jo,tik cia ji priziurejo kiti gydytojai ,kurie tikrai galejo padet ,jaigu kasnors negerai.O ten buvo musio laukas ,jis neturejo vietines anastezijos,ji pasove netiketai ir betkada galejo gaut dar viena kulka.