Nauja kalėjimų mada - akių tatuiruotės (Video)  (29)

Iš anksto perspėjame, jog šie vaizdai ne silpnų nervų žiūrovams. Iš pirmo žvilgsnio tai atrodytų netgi neįmanoma ir apskritai neįtikėtina, kad tokios idėjos kyla, tačiau keletas JAV kalinių, siekdami "išsiskirti" iš minios, į akių obuolius švirkščia spalvotus rašalus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Procedūros atliekamos ranka - imamas švirkštas su plona adata ir akies obuolys badomas įvairiose vietose. Iš pradžių buvo eksperimentuojama su vienu ar pora įdūrimų, tačiau tokiais atvejais rašalas pradeda sklaidytis didesniame plote ir spalva neužsifiksuoja taip kaip norėtų. Sklaidymasis ir dažų išsiplovimas taip pat pasireiškia tais atvejais, kai injekcija padaroma pernelyg arti paviršiaus. Dabar šie ekstremalai iškenčia iki 40 dūrių į vieną akį - tada visas paviršius išskyrus rainelę ir vyzdį yra padengiamas tolygiu rašalo sluoksniu. Didesnių vaizdo "detalių" bent kol kas nesiekiama.

Teigiama, jog procedūra yra sąlyginai beskausmė, nes akies paviršių siekia palyginti nedidelis nervų atšakų skaičius. Papildomas nuskausminimas atsargai daromas naudojant populiaraus vietinio anestetiko - lidokaino - lašus. Nors skausmas minimalus, injekcijos sukelia nemalonų pojūtį.  Pirmieji išbandę eksperimentinę "technologiją" teigia, jog šalutinis efektas yra smulkių pūslelių susidarymas tarp akies odenos ir junginės. Užkirsti kelią galimoms infekcijoms naudojami antibiotikų lašai.

Patys eksperimentatoriai perspėja, jog akies tatuiravimą jie bando vien tik savo iniciatyva ir yra susipažinę su visomis komplikacijomis, ir kad jei kam kitam kils minčių tai išbandyti, tegu palaukia, kol jie akies obuolio nuspalvinimą arba išsigydys, arba apaks.



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (29)

Susijusios žymos: