Algimantas Čekuolis: kaip išvaikyti žiemos depresiją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zeta 2010-01-16 21:26
jei jūs jaučiate,kad jūs depresuojate,pirmiausia paskaitykite koks yra ryšys tarp depresijos ir elektomagnetinės spinduliuotės,po to apsidairykite,kiek elektros prietaisų ,nuolat įjungtų, jus supa.taip pat pažvelkite per langą ar ant namo priešais nėra mobiliojo ryšio antenų,o pašonėje belaidžio telefono ar WiFi.
Nerijux 2010-01-16 21:38
O iš kur čia tai ištraukei? Prieš 100 metų nebuvo pas mus net elektromagnetinių bangų, o žmonės ilgais žiemos vakarais ne ką mažiau depresavo, net Čekuolis čia priminė- kuo šiauriau, tuo daugiau depresinių atveju Nori pasakyti, kad kuo šiauriau, tuo daugiau elektromagnetinių ir visokių ten kitokių bangų? P.S. Aš net stebiuosi nuo pat prisijungimo prie technologijos.lt- kiekvienam straipsnio komentare būtinai atsiranda visokiu lengvatikiu, kurie tiki šarlatanais, pseudomokslais ir visuomet tą savo "žinojimą" stengiasi įpiršti į mokslines bendruomenes kaip nepaneigiamą tiesą, kuri yra nepaneigiama jau vien dėl to, kad kažkas tai gan įtikinamai tai perteikė, pateikdami tuo pačiu ir "nepaneigiamus faktus". Toks ispūdis, kad žmonės jau net nesugeba atsirinkti tiesą nuo "akivaizdžios mokslinės tiesos"... Bent jau logiškai perteiktu, galima būtu bent pasiginčyt, o čia tik "neabejotinus" teiginius pasako ir jei pradedi prieštarauti, net rimtu argumentų nesugeba sukurpt, išskyrus "vienas mokslininkas pasakė" arba "rusų mokslininkai atliko tyrimą"...
Zeta 2010-01-16 22:56
o prieš rašydamas nors pagoooglinai : EMF depression , EMF EHS http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3288221 nesiruošiu nieko, įrodinėti viskas jau įrodyta,tik ne visi tai žino,nes Delfy dar neparašė
Nerijux 2010-01-16 23:15
bet taip ir neatsakei į klausimą- kaip paaiškinsi, kad šiaurėje žmonės gerokai dažniau serga depresija nei pietuose? Kitaip tariant, kodėl prancūzai 3-4 kartus mažiau serga depresija nei lietuviai? Pas juos ką, 3-4 kartus prasčiau elektrosistemos ar mobilus ryšys išvystytas? Pradžiai atsakyk į klausima!!! Ir nebaksnok apokalipsės pranašų puslapiais- ieškodama specifinių teminų specifinius atsakymus ir gausi, paieskok paneigiančių tai straispsnių- nė kiek ne mažiau rasi! Ir dar isiaiškink, ką reiškia "extremely-low-frequency". Tai 3-30Hz dažnis. Tu gali čia visiems papasakoti, kur pas mus lietuvoje toks dažnis naudojamas? Aš būdamas elektros inžinierium negaliu, nes niekur plačiai nenaudojamas. Tinklo dažnis yra 50Hz, o radio ryšio matuojamas megahercais.
Seip 2010-01-16 23:38
. Pavyzdiui Suomija daugeli metu buvo zmoniu savizudibiu "lydere". Jeigu visgi, tave kamuoja tas pats klausimas - "kodel?" - uzuojauta, matyt jis kamos tave amzinai.
Nerijux 2010-01-16 23:46
Žmonių kvailumui nėra ribų... Tu bent isivaizduoji, kas yra magnetinis laukas? Ir kuo skiriasi kintamas magnetinis laukas nuo nuolatinio? Žemės magnetinis laukas yra nuolatinis, o čia kalbama apie kintama magnetinį lauką, tad prie ko čia žemė?
Zeta 2010-01-16 23:46
Man nieko nereikia ieškoti,puikiai prisimenu savo savijautą,kol šalia namų,vos už penkiasdešimt metrų stovėjo mobiliojo ryšio antena .Taigi, nuosava asmeninė patirtis leidžia rašyti tai ką rašau.O tu galvok ką nori.
Nerijux 2010-01-17 00:00
Dėl korinio ryšio antenų aš negalių nieko per daug prieštarauti- jų spinduliavimas išties intencyvus, bet neskleisk erezijų dėl kitokių elektrinių laukų- nei elektrinis virdulys, nei mobilus telefonas, nei elektros perdavimo linijos, nei Wi-FI negali sukelti depresijos ar kitokių kūno pokyčių, nes jų spinduliavimo intencyvumai nėra labai dideli. Ir negąsdink, bei nebalamutink čia žmonių. Nesuabsoliutink elektrinių laukų, kalbėk tik apie tuos, kurie tave jaudina. Korinio ryšio antenos yra labai griežtai apribotos įstatymais, kuriuos sukūre mokslininkai. Jei manai, kad nusižengta įstatymams, sužinok leistinas spinduliavimo ribas, išmatuok realias ir tik tada skleisk erezijas. P.S. Jei paniškai bijosi antenų, tai priėjus prie jų gali ir placebo suveikti Pas mus gamykloje stovi dvi antenos- Bitės ir Omnitel, bet depresuojančių žmoniu kažkaip neteko sutikti... Gali paaiškinti kodėl?
immortallt 2010-01-17 00:51
Zmones depresuoja del vienos paprastos priezasties tuno namie ir neturi ka veikti. Vasara prasivaiksto, pakvepuoja grynu oru, gauna saules ir daugiau veiklos apsiima. O ziema tiesiog uzsidaro, uzkamso plyselius visus ir laukia beveik 9 menesius, kol vel islys. Man depresines nuotaikos irgi uzeina, kai pvz negaliu bent i sporto sale nueiti. Pradedu sportuot - viskas gerai. O del tu antenu ir kitu elektromagnetiniu lauku, tai baikit spangt Jei jau butu taip blogai, tai jau puse musu butu ismire. O japonijoj gyventoju butu maziau nei Siaures asigaly.
Zeta 2010-01-17 10:02
todel, kad darbe būnat tik aštuonias valandas, be to randatės po antena, o aš tokiam elektrosmoge -prieš žemai, vos devynių metrų aukšty pastatytą mikrobanginę, gyvenau visą parą/penkis metus.
Zeta 2010-01-17 10:07
dar vienas iš medžio iškritęs http://electromagnetichealth.org/quotes-from-experts/ o dėl Japonijos ,kaip jie ten jaučiasi, skaityk http://www.next-up.org/Newsoftheworld/2010.php#1
Topazas 2010-01-17 10:08
Man atrodo masinė depresija atsirastų, jei visi elektros prietaisai dingtų Jėtau.. neįsivaizduoju gyvenimo be elektromagnetizmo... O jei jau manot, kad tai pagrindinė priežastis - tai prašau, dėl manęs darykit ką norit.. Dabar sergu, nei į mokyklą, nei į lauką negaliu išeit.. Be kompo tikrai depresija būtų
blizzard 2010-01-17 10:33
kažin kokiu principu ta depresija sukeliama yra elektrinių prietaisų? kas liečia čekuolio straipsnį, tai galim sakyti depresija tikrai suteikia daugiau protinių žinių. Pusiaujo gyventojai mažiau išsivystę, negu tie kurie gyvena arčiau polių, tai galima sakyt kad depresija skatina žmones protiškai dirbti. Štai tau ir tiesa, tik kažin kiek ji teisinga..
Zeta 2010-01-17 11:12
matoma šviesa yra taip pat elektromagnetinės bangos, todėl kai miegame veikiami EML, sutrinka melatonino gamyba ir vystosi depresija, todėl šalia lovos neturi būti jokių EML šaltinių.
gedas 2010-01-17 11:20
tai kad labai teisinga, labiausiai ekonomiškai išsivysčiusios valstybės labiau šiaurinėse platumose, daugiau technologinių atradimų padaryta. čia jau tas seniai žinoma. bet vis dėl to šiaurinėse platumose ir sausumos ploto daugiau nei pusiaujyje. bet greičiausiai dėl to, jog kai karšta sunku dirbt.
Marius.brn 2010-01-17 11:25
Man rodos kad tu pati sau kaip depresija. Nereikia ir telefonu As gyvenu ir nedepresuoju. Uzsiimu kuom nors, dirbu, mokinuos ir laiko nerandu depresijom. O tokie dalykai kad telefonai ar kiti prietaisai sukelia depresija, tai man asmeniskai diena be telefono greiciau sukeltu depresija nes puse reikalu kuriais uzsiimu eina per ji. Neneigiu kad depresijos tai nekelia, bet kaip faktas galiu pasakyti kad visu pirma depresija mes susikeliame patys sau. Tai nereikia ieskoti kaltu kazkur kitur. Ieskoti verta pradeti nuo saves kas sukelia tokias problemas. Nes patys zmones sau kaip problemos.
Zeta 2010-01-17 11:28
jei tavo kompas įjungtas į įžemintą rozetę jo spinduliuotė mažėja dešimtis kartų (tai liečia ir nešiojamą) beje,tikuosi nelaikai jo ant kūno pasidėjęs ?+ dar WiFi ? http://www.next-up.org/Newsoftheworld/Wifi_2009.php
kionig 2010-01-17 16:21
Zeta 2010-01-17 18:20
Nerijux 2010-01-17 20:23
Man atrodo ZETA, kad tu jau pati susimaišei apie ka rašai ir kokia nuorodas duodi... Kiekviena tavo nuoroda- apie tai, kaip megnetiniai ar elektriniai laukai kenkia sveikatai, bet iš karto matosi, kad su elektrofizika tu nedraugauji. Kitaip iškarto pamatytum, kad tavo nuorodos dažnai prieštarauja viena kitai, o kalbėdama apie vieną, duodi nuorodas susijusias su visai kitais dalykais. Baik tu galų gale panikuoti ir ISIGILINK, KAS TAI YRA ELEKRINIŲ IR MAGNETINIŲ BANGŲ FIZIKA, kad nedavinėtum čia nuorodų, kurios nesusijusios su tuo, ką tu tuo metu teigi.