Somalio piratai gavo didžiausią išpirką per visą istoriją  (20)

Somalio piratai gavo didžiausią per visą piratavimo šiame regione laikotarpį išpirką, praneša „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pinigus jie gavo už tanklaivį „Maran Centaurus“, gabenusį 2 mln. barelių naftos, kurį jie užgrobė 2009 metų lapkritį. Tiksli išpirkos suma nenurodoma, tačiau žinoma, kad kalbama apie sumą tarp 5 ir 7,7 mln. JAV dolerių.

Palyginimui: už tanklaivį „Sirius Star“, gabenusį naftos už 100 mln. dolerių, piratai gavo apie 3 mln. dolerių išpirką. „Reuters“ duomenimis, tokia suma yra įprasta už tokios klasės laivų išlaisvinimą.

Anksčiau skelbta, kad užgrobtasis tanklaivis yra didžiausias piratų grobis per visą plėšikavimo prie rytinių Afrikos krantų istoriją. Specialistai vien „Maran Centaurus“ krovinį įvertino 150 mln. dolerių.

Tačiau ar sumokėjus išpirką laivas bus paleistas, kol kas nežinoma. Reikalas tas, kad tarp tanklaivio grobikų įvyko konfliktas. Sekmadienį tanklaivyje esantys somaliečiai apšaudė savo „kolegas“, kurie artinosi prie tanklaivio valtimis. Pranešama, kad konfliktas kilo nesutarus, kaip pasidalyti pinigus.

„Maran Centaurus“ be jokios apsaugos plaukė iš Saudo Arabijos į Naująjį Orleaną Jungtinėse Valstijose ir buvo užgrobtas 2009 metų lapkričio 29 dieną. Laivą užgrobė dviem valtimis priplaukę devyni ginkluoti piratai. Užgrobto tanklaivio įgulą sudaro 9 graikai, 16 filipiniečių, du Ukrainos piliečiai ir vienas Rumunijos jūrininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: