Vaclovas Pranskūnas. Piratavimas - prarasti pinigai ir populiarumas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SuperHP 2010-01-19 17:53
Na kai buvo Tildes 2006 kaina ~500lt, tai ir pagalvoti kraupu... Tikrai reikia ieskoti kompromisu
Rimvydas 2010-01-19 18:06
Mano siūlymas yra 0LT. Jei netenkina kūrėjų,tai tegul eina jie velniop. Bet kokiu atveju jie turi daugiau pinigų už mane, o verkti tikrai negražu. Vien tyčiotis iš vartotojų ir siūlyti produktą, kurio kaina 500lt yra dar didesnis apiplėšimas. Programa kainuoja tiek pat kiek žmogaus minimalus atlyginimas Lietuvoje t.y. 600lt(į rankas 515Lt). Pasityčiojimas iš žmonių.
uodas 2010-01-19 18:17
po biskeli - lasas po laso ruosiat dirva kazkokiemstai drastishkiems veiksmam pries zmones, kurie kad nusipirkti pvz sushikta nusinarkomaninusios amy winehouse komakta turi dirbti visa diena, arba bent didizaja dali jos. tikiuosi jus sitos kovos niekada nelaimesit.
ligonis 2010-01-19 18:24
"pavyzdžiui, dėl dviejų tūkstančių nelegalių programos versijų namų vartotojų kompiuteriuose praradome apie 300 tūkst. litų. " kaip daug kartu buvo mineta - negali prarast kazko ko neturejai. Rimvydas: su tokiu poziuriu nieko gero. juk kazkam reikia atlikti darba. tau nemanau, kad patiktu jei virsininkas sakytu "si menesi dirbsi uz dyka, nes nenori kazkas moket uz paslaugas/produkta" zinoma kaina reikia mazint ir pritaikyt jas lietuviu pajamom, o ne iskelt tiek, kad tik geriausius darbus turintys zmones galetu isigyt produkta.
blizzard 2010-01-19 18:27
suprantu abi puses, neteko išbandyti tildės biuro, nežinau kam jis skirtas yra, bet viliuosi kad jis yra toks profesionalus kaip kad "adobe photoshop" programine įranga šios įrangos kaina jei neklystu siekia apie 500$ gal ir daugiau... su piratais reikia kovoti, sutikčiau jeigu mūsų valstybėje būtų pakankamai geros socialinės sąlygos. Galvojate mes pirataujame tik dėl to kad mum patinka? kaip man lietuvoje nepiratauti, jeigu kompaktą nusiperki už 20lt ji paklausai pora dienų ir jau naujo prireikia, nes tas nusibodo. Iš kur tokias pajamas paimti? kaip galime gyventi normaliomis sąlygomis, jeigu negalime sau to leisti iš atlyginimų? muzika tai dar pigu palyginus, o kaip prireikai kokios programos, gerai jeigu prireikai vienam kartui, tuoj parsisiunti nemokamą versiją įsirašai padarai ką tau reikia ir rami galva, mažiasnis svoris, greičiau siunčia.. O ką daryti jeigu tau reikia tos programos nuolat, kaip kad jau mano minėtas adobe photoshop, kažin kiek lietuvoje fotografų kurie jį pirko, kaip jo kaina tiek kiek neprasto foto aparato... Šaunu ponai kad jūs norite kariauti su piratais, bet jeigu būtų normalios sąlygos gyvenimui, tų piratų ir nebūtų tarp musų, dar karta pasakysiu jog suprantu jūsų susirūpinimą, aš irgi nesėdėčiau rankų sudėjas jeigu matyčiau kad taip yra.. Noriu pasakyti kad čia pučia stipresni vėjai ir prieš juos nelabai papūsi.. pusė lietuvos su žaliu dyzeliu važinėja, bet naftininkai nuostolių nejaučia dėl to, kažin kaip čia yra, galima ta prie piratavimo priskirti. Tai klausimas iškyla kiek kainos užkeltos yra kad skaityk 1lt pigiau gali prisipilt ir naftininkai to nejaučia.. Kol vogs iš savų žmonių, tol ir klestės visi piratavimai, visos rimtos valstybės ne iš mokesčių gyvena o iš pelno kurį gauna iš eksporto ar gamybos, čia tik lietuva viską pardavė ir dabar nebeliko kur dėtis, kaip viduramžiais žmones spaudžia vis labiau, gerai kai tie kaimiečiai tada neturėjo daugiau ko gyvenime siekt kaip tik darbo, o mes esam žmonės mums reikai geresnes psichinės savijautos.. galima testi ir testi prie ko tas viskas priveda, pilna fanatikų, jau turbūt kas 3 žmogus žino kad pasaulio pabaiga 2012 bus, kaip manot ne iš to pačio gero gyvenimo viskas pareina? taip kad mano komentaro esmė yra, jog kol valstybė nesusitvarkys ekonomikos ir kol žmonės dirbs kad galėtų galą su galu sudurt, tol ir piratavimai klestės. p.s. autoriui rekomenduočiau pereiti prie paklausios programinės įrangos. Nemanau kad tokai programinė yranga išliks ateityje paklausi, siulyčiau pereiti prie kažko kito, kažko kas būtų paklausu ir užsienyje, nes vis dar yra žmonių kurie nežino kas yra torrent..
Zuykas 2010-01-19 18:37
Tildės biuras kainuoja 440LTL. Jame funkcijų daugiau nei reikia, man asmeniškai užtektų dviejų. Tai yra žodyno lietuvių-anglų kalbomis ir rašybos tikrinimo lietuvių kalboje. Bet jei atskirai perkant tokias programas man kainuotų netoli 300LTL. Tokios kainos už tokius mažus dalykus? Tiesiog labai daug nori, jei kainuotų max 50LTL tai dar būtų galima pagalvos, o dabar? OS+antivirus+office+rašybos tikrinimas+žodynas+normalus muzikos grotuvas+winrar+abby softas... Man vien programos kainuotų daugiau nei mano kompiuteris. Ir dar pardavėjai tikisi kad nebus piratų? Vien už hardware užmokami nemaži pinigai... Tegul pirma pagalvoja apie klientą, po to iš to gauna pelną, o ne naikina piratus... Beprasmė kova prieš piratus kol siekiama uždirbti didelius pinigus. P.S.: Stengiuosi naudoti kuo daugiau legalių programų. Tačiau kai kurios turi licenzijas kurios baigiasi kas tam tikrą laiką ir vėl reikalauja pinigų...
SuperHP 2010-01-19 18:46
tokiu kaip tu tai maziausiai reiketu nuomones klausyti. pats dirtum uz 0lt? pamastyk truputi. kalbi butent taip kaip koks monopolistas - viskas man ir nesvarbu man kita puse. visi turi likti patenkinti, o ne tik viena puse.
valdis5797 2010-01-19 19:03
to dar betruko, dar gal sugalvos ir uz ora mokesti imti?
valdis5797 2010-01-19 19:22
sio straipsnio autorius apkaltinciau saliskumu nes pats zodis "piratavimas" yra isankstines nuomones pirsimas nera piratavimo yra informacijos dalijimasis tarpusavyje, o tai yra gerai (sharing is caring) bendravimas, dalijimasis, altruizmas- teigiamas dalykai! siunciausi naujausius filmus, muzika, programas nemokamai ir siusiuos! tik pabando kas kiek labiau tai uzdrausti, tuoj ikuriu "freeshare" partija, esu isitikines, kad mane paremtu milijonai... dar turite klausimu?
fonomanas 2010-01-19 19:36
paskaiciau ir primeciau mintyse tukstancius , kuriuos kainuotu man programine iranga. Netoli 20 tukstanciu litu suskaiciavau grubiais duomenimis. Manau keikvienas zmogus turi bent 50 muzikos albumu, keliolika filmu, fotoshopa, windausus, playerius ivairius, ofisa antivirusines ir kita salmsta kuris kainuoja katastrofiskai daug. Kokius prarastus pinigus galima cia skaiciuoti? Nebutu nelegaliu kopiju, gyvanenciau and freeware. Zinoma nemokamos programos nusileidzia savo kokybe bei patogumu, bet nemokeciau nei cento, o gal ir prie linuxo priprasciau, ir kito slamsto. Visgi matau tendencija per paskutinius kelis metus, kad butiniausios programos randa nemokamus pakaitalus, valstybines institucijos tai irgi supranta. Gal pagalaiu baigsis tas updeitinimo vajus, kas metus po nauja versija , ir vel per nauja moki visus pinigus. LM
blizzard 2010-01-19 19:37
esu isitikines kad lanva uzdetu kam nors is tavo partijos 10k litu bauda ir milijonai issiskirstytu
Zuykas 2010-01-19 19:49
milijonai išsiskirstytų, liktų tūkstantis, du, kas tiek baudų rašytų? Dėl šimto baudų jau nenorėjo dirbti policija, o ką kalbėti apie didesnį kiekį. Kuo didesnė parama, tuo didesnė tikimybė laimėt, kova prieš piratavimą bevertė, nelaimėsi tol, kol nenustosi galvot apie milžinišką pelną. Kažkodėl tokį žaidimą kaip orda 2 nemažai kas nusipirko, taip pat kelyje 2. Kodėl? Nes jie ganėtinai geri žaidimai, ypač pagal savo kainą. Tas kas mano jog visi piratauja iš piktos valios labai klysta. Tiesiog viskas per brangiai kainuoja. Nusiperki kad ir OS už 500LTL ir po poros, trijų metų ji jau pasenus, nauja 600LTL arba atnaujini už 100LTL (čia jau priklausomai nuo versijos ką turi ir į ką nori keist). O ką kalbėt apie kitas programas...
Tetija 2010-01-19 19:54
Aš taip pat galiu pasakyt, kad nežiūrėčiau pusės filmų, nesinaudočiau puse programų, ir sėdėčiau ant freesofto jei nebūtų piratinių versijų, kurias naudoja 90% žmonių:) taigi nežinau, kiek kokius pinigus jie čia skaičiuoja, ypač kai didelė dalis "piratininkų" yra paaugliai bei žmonės, kurie susimokėt už softą ir filmus neturėtų iš ko:)
Pumper 2010-01-19 19:59
O tau tie 500 ar 600 litų už OS yra daug? Nebūtų OS, nebūtų ir geimų, filmų, muzikos ir tų pačių torentų. Esmė tame, kad softo ir geimų kūrėjai turėtų atsižvelgti į atskirų regionų pragyvenimo lygį ir atitinkamai keisti kainas, pvz. dabar lyginant JAV su Lietuva kainas koreguojant pagal pragyvenimo lygį, gaunasi taip, kad mes už tą patį (ne savo kalba) produktą turim sumokėti ~9 kartus daugiau. Va čia ir yra piratavimo pagrindas. Va, kai amerikancai piratauja, tai jau išpindėjimas, o kai mes ir likęs panašaus pragyvenimo lygio pasaulis piratauja - nėra finansinių galimybių legaliai įsigyti.
Azys 2010-01-19 20:01
"patinka" man tokie skaiciavimai - piratai nelegaliai parsisiunte x kopiju, mes del to praradom n pinigu. Matosi, kad zmogelis visiskai nesigaudo situacijoje. Jeigu nebutu galimybes nemokamai parsisiusti programos, tai tos x kopiju vistiek neatnestu pelno, nes gi siuntesi tik del to, kad nemokamai, o jei moket reikia tai nafyg ji jiems reikalinga, nera ir nereikia. Autoriniu kuriniu pardavimo stragija yra atgyvenusi ir reikia galvoti apie nauja, yra zmoniu, kurie ta suprato ir dabar is piratavimo uzdirba pinigus (cia apie kuriniu autorius, ne apie megztuka
AirDog 2010-01-19 20:03
Panašu, kad tiek Tildė tiek kitos panašios kompanijos bijo nepralobti, kai tuo tarpu turėtų nebijoti uždirbti.
Zuykas 2010-01-19 20:13
Taip, tai man yra daug. Ir kiek matau kaina tik kyla. Turiu legalia windows vista home premium, pasisekė kad ji man patiko ir nenoriu į nieką keist. Tačiau jau vien ta mintis kad anksčiau ar vėliau ji pasens ir vėl reikės pirataut arba mokėt kelis šimtus (arba jau apie tūkstantį) kad toliau galėčiau normaliai naudotis įprasta OS (nors jau nuo Win7 jos naudojimas labai pasikeitė). Nepamiršk kad čia vien OS kaina, o kur kitos programos? Gerai, pas mane dar antivirusinė trial versijos, tai dar 100LTL nukrenta kuriam laikui, vietoj winrar naudoji 7-zip, sutaupai ~142LTL, vietoj microsoft office (home and student) naudoji open office, sutaupai ~452LTL ir čia ne visos programos, gal pradėjai skaičiuot? Reikalingų programų rinkinys kainuoja standartinio pc kainą. Programas įpirksi nebent tada, kai gali sau leist pirk high end'o pc su maksimaliai duomenimis, esančiais tuo metu, tada tokios kainos nesi kandžioja.
lape 2010-01-19 20:39
Būtų padare po 10LT tai jau turėtu 10000, o dabar nieko. Dar prieš 20 metų galėjo teisingą rinkodarą pradėt, ir išsiauklėt klientą nuo mažens. Bet ką ten - jie nuo pat to LED sūkurimo kainas užsikėlė ir nieko nemato aplink.
pinkiss 2010-01-19 20:43
viskas paprasta tokioj saly kaip lietuva zmogus tur dirbt vos ne puse menesia kad nusipirktu orginalu geima ar muzikini diska,kur uzsieny uztenk padirbt pora valandu.taigi kas lietuvoj pardavinej softa ir pan,turetu nupraukt pora nuliu nuo gala noredami ka nors parduot.O pagrindine piratavima priezastis yra nesuskaiciuojami informacijas srautai,kas minute isein naujas programas dainas zaidimai filmai o kad uz kiekviena moket cia turetum but vos ne bill gates.Kitaip sakant internets islygin socialine padeti nes cia niera turtingu ir neturingu,nes kiekviens gal parsisiust ka jam nemokedams nei centa ir istrint jei nepatink.Sutinku kad kompanijas tur moket uz softu licenzijas ir pan jei jie is to gaun pelna ir taip uzsidirb.bet paprasta vartotoja apmokestint vos ne tokiom pat kainom yra isityciojims.
thatsmeLT 2010-01-19 21:34
Butu kainos pagal atlyginimus, tai kita kalba butu, o dabar kai kanos kosmines, tai aisku, kad dauguma neperka nieko.