Japonijoje bus draudžiama per ilgai užsibūti darbe  (7)

Japonijos finansų ministras Naoto Kanas nusprendė priversti savo ministerijos darbuotojus sutrumpinti darbo vietoje praleidžiamą laiką, pranešė „Business Week“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis įsteigė komisiją, privalančią valdininkams „sukurti tokias darbo sąlygas, kad žmonės pasibaigus darbo dienai turėtų laiko susitikimams ir pasimatymams“.

Ministro teigimu, šalies finansų ministerija privalo parodyti pavyzdį kitoms šalies valstybinėms institucijoms. N. Kanas pareiškė, kad reikia išsiaiškinti, kodėl ministerijos darbuotojai sėdi darbe iki nakties.

Japonijos finansų ministras pabrėžė, kad valdininkų kolegos D. Britanijoje darbo dieną baigia lygiai 18.00 val, tačiau jų darbo našumas toks pat, kaip ir Japonijoje.

Į „darboholikų“ problemą Japonijoje dėmesį atkreipė ne tik viešojo sektoriaus atstovai. 2008 m. pabaigoje Japonijos verslo asociacija „Keidanren“ išreiškė susirūpinimą dėl to, kad darbuotojai pernelyg daug dėmesio skiria savo darbui. Asociacijos atstovai paragino savo įmonių darbuotojus daugiau laiko praleisti su šeima, mylėtis ir gimdyti vaikus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)