"Angelų mokykla" Norvegijoje  (0)

Praeitą ketvirtadienį Osle oficialiai atidaryta "angelų mokykla", kurią įkurė pati Norvegijos pricesė Maertha Louise. Štai iš karto ir atsakymas, kodėl tokios mokyklos įkūrimas nuskambėjo per visas žiniasklaidos priemones, nors aibė panašių organizacijų sau ramiai gyvena ištisus metus, nebent "prisižaidžia" su istatymais. Kitas netradicinis mokyklos bruožas - viešai nepaskelbtas jos adresas, pabūgus labai jau prieštaringų jos vertinimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši istorija apie netradicinę mokyklą, kurioje mokiniai bus mokomi bendrauti su savo angelais, kuriuos pati princesė vadina „jėgomis, veikiančiomis šalia mūsų ir padedančiomis mums visais gyvenimo aspektais“. Gaila tik, jog žiniasklaidą ir visuomenę labiau domina ar tokia veikla pridera princesei, o ne pati mokyklo idėja.

Laikraštis „Bergens Tidende“ paragino karaliaus Haraldo dukterį Maerthą Louise atsisakyti savo titulo, o švedų rašytojas ir skiltininkas Janas Guillou ragino ją „siekti gydymo“. Tačiau princesė nepabūgo tokios aršios nuomonės ir šeštadienį netgi gynė savo projektą per Norvegijos visuomeninę televiziją NRK. „Džiaugiuosi, kad negimiau prieš 200 metų, nes tikrai jau seniai būčiau buvusi sudeginta ant laužo“, - sakė ji.

Žibalo į ugnį įpylė tai, jog princesė nesikrato jai prilipinto aiškeregės titulo. Tuo labiau, jog 35 m. M. Louise yra įvairių alternatyvių terapijų mėgėja. Ji baigė fizioterapiją Oslo universitete, o 2002 m. ištekėjo už norvegų rašytojo Ari Behno.  Tai nebuvo paprastos vedybos - už teisę gyventi su savo išrinktuoju pricesė privalėjo paaukoti daugumą savo oficialių pareigų ir titulą „Jos Karališkoji Aukštybė“. Reikia pripažinti, jog drąsos tam reikėjo, tačiau smagu, kad žmonės bent kartais renkasi tikrą gyvenimą, o ne įvaizdžius ir tradicines normas.

Kas dar žinoma apie pačią mokyklą? Labai nedaug - tikrai reikšmingi dalykai šiandieninės žiniasklaidos nelabai ir domina. Aišku tai, jog mokslas bus mokamas - į semestrą teks pakloti 12 tūkst. kronų (apie 5 tūkst. litų). Ko iš tikrųjų bus mokoma mokykloje?  Tik nesupraskit pažodžiui kaip parašyta mokyklos pavadinime - bendravimas su angelais tai vidinės žmogaus būsenos apibūdinimas, reiškiančios harmoniją ir vidinį nušvitimą. O šiai būsenai pasiekti mokykloje mokins alternatyvios medicinos ir terapijos, gydymo rankomis, meditacijos ir kitų egzoteriniame pasaulyje labai įprastų ir tradicinių žinių. Iš viso mokslas truks trejus metus - panašiai kaip dažnoje aukštojoje neuniversitetinėje mokykloje.

Neigiama visuomenės reakcija neišgasdino būsimųjų moksleivių - princesė informavo, jog visos vietos šiais metais jau užimtos. Nors ir kaip ši mokykla nesiderintų su tradicine švietimo sistema, tačiau verta jai palinkėti sėkmės - vien už bandymus įvesti kažką naujo ir unikalaus. Visatoje netoleruojamas tik vienas dalykas - sustabarėjimas ir dinamikos nebuvimas. Tad tokie projektai visada žavūs bent tuo, kaip sugeba išjudinti sustingusį žmonių pasaulį. O jei dar kai ką ir laimingu ši mokykla padarys - tuomet jau idealumo viršūnė.

Pagal: Norwegian princess's 'angel school' opens

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: