Nustatyta Mona Lisa tapatybė  (2)

Heidelberg'o universiteto (Vokietija) mokslininkai teigia, jog nustatyta moters, pozavusios įžymiosios Leonardo Da Vinči "Mona Lisa" portretui, tapatybė. Debatai šiuo klausimu "siautėjo" šimtmečius ir tai buvo viena didžiausių meno pasaulio mįslių. Kai kurie manė, jog autorius tapydamas suliejo daugybės žmonių bruožus į vieną, kiti manė, jog modeliu buvo jo motina, ar netgi jis pats. Kas gi iš tiesų buvo Mona Lisa?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Heidelberg'o universiteto mokslininkai mano, jog 500 metų senumo knygos paraštėse padaryti įrašai yra įrodymas, jog Luvre (Paryžiuje) kabančiame portrete pavaizduota nežymiai ir paslaptingai besišypsanti moteris yra Lisa Gherardini, Giocondo (prekybininko iš Florencijos) žmona.
Daugybė meno entuziastų jau kurį laiką manė, jog paveikslui pozavo Lisa La Gioconda. Pagrindu tam pasitarnavo Giorgio Vasari rašytiniai komentarai, išlikę nuo 1550 metų. Tačiau šie komentarai buvo padaryti praėjus 50 metų po to, kai paveikslas buvo nutapytas.
Šį faktą patvirtino universiteto bibliotekoje rasti Leonardo da Vinčį pažinojusio Agostino Vespucci užrašai. Šiuo metu Heidelbergo bibliotekos atstovai teigia, jog šis atradimas panaikino visas abejonės dėl Mona Lisa tapatybės.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)