Dinozaurų gimimas "Juros periodo parke" (video)  (1)

Turbūt supažindinti atskirai su filmu "Juros periodo parkas" nereikia - retas fantastikos ir apskritai spec efektų gerbėjas nėra matęs šio Steven Spielberg šedevro, pastatyto dar 1993 metais. Tačiau ar niekada nesusimąstėte kaip buvo sukurti didžiuliai dinozaurai? Tuomet kompiuterinė grafika dar tik žengė pirmuosius žingsnius, tad teko pasitelkti ne tik ją, bet lanksčius ir tikroviškus dinozaurų modelius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar filmo kūrimo pradžioje Steven Spielberg subūrė aukščiausios klasės dekoratorių komandą. Kartu su dizainerių ir dailininkų grupe Rick Carter per kelias savaites prikūrė ištisą eskizų kalną.

Kitame etape teko ieškoti žmonių, galinčių sukurti filmui specialiuosius efektus. Dideliųems dinozaurų modeliams kūrti pakviestas Stan Winston, o jų sumažintas kopijas gamino Phil Tippett. Šių skirtingų dydžių modelių grupavimu ir kombinavimu filmavimo metu rūpinosi Michael Lantieri.

Nuo pat pirmųjų dienų Steven Spielberg iš visos komandos reikalavo labai gyvybingų ir tikroviškų dinozaurų. Ir kaip žinote patys, jiems tai puikiai pavyko. Tačiau tai buvo didžiulio darbo rezultatas, kuriame dalyvavo kelios dešimtys žmonių - pagreitintą kūrybos procesą ir išvysite šiame filmuke.

Šaltinis

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: