45 milijonų metų senumo mielės vis dar gamina alų  (1)

Nedidelė bakterijų kolonija buvo įkalinta gintare 45 milijonams metų, bet prieš dešimtmetį Raulis Cano, dabar dirbantis Kalifornijos valstijos politechnikos universitete, išgręžė jame skylutę ir ištraukė daugiau nei du tūkstančius skirtingų mikroskopinių būtybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aktyvinęs senąsias mieles, Cano dabar verda statines šviesaus ir vokiško kvietinio alaus „Fossil Fuels Brewing“ kompanijai.

„Visada gali nusipirkti rauginimo mieles, ir tavo produktas bus pagrįstas jų tiekejo receptais,“ – sako Cano, – „Mūsų mielės suteikia mums du privalumus: mes turime tokias mieles, kokių neturi niekas, ir savus alaus receptus“.

Šis alus jau buvo įvertintas kritikų – „The Oakland Tribune“ alaus kritikas Williamas Brandas teigia, kad alus turi „keistą aštroką poskonį“, o „The Washington Post“ teigimu, šis alus yra „glotnaus ir aštroko skonio“.

Tokį skonį šiam gėrimui suteikia unikalus mielių metabolizmas – anot Cano, senovinės mielės „valgo“ tik tam tikrus angliavandenius, kai šiuolaikinės perdirba beveik bet kokį cukrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: